• dün akşam üzeri küçükçekmece sefaköy'de nöbetçi eczane ararken gördüğüm japon turist grubuyla birlikte bunlara yönelik tüm fikirlerim temelinden sarsıldı. adamlar dönerci önünde resim çektiriyor ya. allah akıl fikir versin.
  • adamlar ada ülkesi zaten. her tarafları deniz. demek ki aradıklari o degil. onlar da ayrıca karabuk'e değil safranbolu'ya gelmişlerdir. dünya mirasi ilan edilen kent hani.
  • güneş altında yanmayı sevmeyen, hoş bulmayan bir millet olmalarından mütevellit deniz tatilleri ile pek alakaları yoktur. bir çok asya ülkesinde bu böyledir, gündelik hayatta dahi güneşten kaçınmak için şemsiye ile gezen milletin tatil beldesinde denize girip ohhh azıcık da sırtıma güneş ışığı alayım demesi pek beklenemez. iyi ki de böyle zaten, o muazzam beyaz tenin hakkı anca böyle verilir sağolsunlar varolsunlar.
  • bizim ülke kadar teoride denizi abartıp da pratikte aksini yapan başka ülke var mıdır acaba. koskoca yarımada, turizm vilayeti sayabileceğin iki tane şehir var. neyse asıl konuya geleyim. denizin öyle abartılacak yanı yok. ufka kadar tek renk. japonya da ada zaten. zeka seviyesi de yüksek olunca hiç görmedikleri yapıları görmek tabii ki daha mantıklı seçim oluyor.
  • japon neden kültür turu yapar, anadolu'da bok mu var, yaptıklarının tanımı sıcağın altında ziv ziv gezmek (?) midir, bu gülünç soruları tamamen atlayarak söylüyorum;

    adamlar zaten ada ülkesi. nefis denizleri, seninkinden iyi plajları var. bütün derdi deniz olsa sana neden gelsin. güneşi senin kadar sevmemelerine, yazları tokyo'da kaldırımda yürüyen japonların yarısının elde şemsiye ile yürüdüğüne daha gelmiyorum.
  • güneş, asya toplumları için bir düşman gibi algılandığı için doğru olan durumdur.

    çinliler, koreliler ve japonlar için ve özellikle de kadınlar için beyaz ten çok önemlidir. tenin güneşe maruz kalıp kararması statüde bir aşağılık göstergesidir. bu nedenle hemen her asyalının taa kol üstüne kadar çıkan uzun eldiven-kollukları bulunur. şemsiye vb ile de bu desteklenir.

    denize girme diye bir olay de yoktur adamlarda zaten. denizleri bizim akdeniz gibi sevimli değil. besin kaynağı olarak çok zengin ama adamlarda serinlemek için denize girme kültürü yok ya da çok yeni başlamakta. fukuoka gibi japon şehirlerinde yeni projeler var deniz kenarı plaj diye ama genelde kumda voleybol falan oynuyorlar suya girmek yerine. asya'da tayland'a kadar denize girecek yer bulamazsınız pek. batı etkisiyle (bikini ile foto çektirmek vb) yeni yeni genç kuşak başlıyor bunlara ama geleneklere göre bu adamlarda zaten deniz güneş kültürü yok. o nedenle sultanahmet ve kapadokya taptıkları yerler.
  • japonya deniz değil okyanus ülkesidir. ne yapsın mendil kadar iç denizleri
  • japonyanın ada olduğunu söyleyenler çıksın kuyruk uzadı. diğer arkadaşlara ayıp oluyor.
  • bütün çekik gözlüleri japon sanan yazar beyanıdır.
  • adamlara düzenli tsunami vuruyor.korkuyor adamlar sudan.
hesabın var mı? giriş yap