• edit5: başlıkta geçen 'türk' kelimesini özellikle yazdım. böyle bir söylemin hatalı olduğunu anlamanız için. bir insan bir insanı katletmiş. katilin kimliği üzerinden kimse biz türkleri suçlamamalı. böyle başlıklar olmamalı.

    dün japonya'da mehmet kuru isimli türk kökenli birisi, japon karısını otoparkta boynundan bıçaklayarak öldürdü. ilgili haber

    merak etmeyin, tokyo'da türklerin evleri ve iş yerleri taşlanmadı. japon haberlerinde de "türkler bizi katlediyor" denmedi. sadece "mehmet kuru isimli kişi" dendi.

    şimdi ekşideki aklı evvel birileri adamı araştırıp turkiyedeki memleketi üzerinden tüm ordulular böyledir gibi bir genelleme yapar. yapmayın. her kişi kendi hatalarından sorumludur.

    --
    edit: tamam aynı mesajı atmayın. aktrolgillerdenmişim yeni haberim oldu.

    edit2: aynı şey değilmiş. suriyeliler ülkemize kontrolsüz alınmış. japonya her aldığını background check edip kontrollü alıyormuş. bak ne güzel söylüyorsunuz. japonya o kadar kontrollü almasına rağmen gelenler içerisinde çürük çıkabiliyor. bizde milyonlarca mülteci var haliyle hata işleyen birileri olacak. niye buradalar sorusunu ise insanlara değil devlete sorman lazım.

    edit3: ülkeye kontrolsüz göçün müsebbibini hepimiz çok iyi biliyoruz. eğer protesto edilecek birisi varsa odur. eğer hıncınızı ufak suriyeli çocuktan çıkarmaya çalışırsanız fanatik hareketlere girişmiş olursunuz ki bu sorunların asıl failinin tam da istediği şey. arkasına sığınacak bahane ariyordu.

    edit4: bazı yazarlar bu olayı yapan caninin kürt olabileceğini ima etmiş. kürt değil ama olabilirdi de. mesele o değil. mesele hepimizin kendimizi melek ötekileri şeytan görmemiz. kötü bir şey varsa kesin onlar yapmıştır. veya mülteciler geldi kesin kötü bir şey yapacaklar diye düşünmemiz.

    edit5: başlıkta geçen 'türk' kelimesini özellikle yazdım. böyle bir söylemin hatalı olduğunu anlamanız için. bir insan bir insanı katletmiş. katilin kimliği üzerinden kimse biz türkleri suçlamamalı. biz de başkalarının bireysel hatalarını genelleme hataına düşmemeliyiz.
  • tamam afganlar aslında çok ponçik insanlar, çevreleri kötü.

    (bkz: o çocuk iyi de çevresi kötü)

    edit: şu mülteci sevdalılarına evlerinde barınmak üzere 1'er tane afgan ve suriyeli sahiplenme zorunluluğu gelse de hep beraber boklarında boğulsalar.
  • japon devletine resmi başvuru yapmış ve gerekli şartları karşıladığı tescillenerek japon vatandaşı olmuş bir kişinin işlediği suçtur.

    kafa almıyor sanırım bazı şeyleri?
  • japonya'ya kaçak yollardan girmeyen ve cezasını çekecek olan birinin işlediği cinayet.
  • kaçak göçmenlerin iyi olduğunu bize gösteren hadise. delirdiniz mi lan siz? kadını öldüren adam binlerce kişiyle birlikte kaçak yoldan girip, tüm japonya'nın huzurunu kaçırıp sonra da insan mı öldürmüş?

    eğer öyle değilse konuşmayı yeni öğrenen atım senden daha zeki olabilir.
  • emin ol 125 milyon nüfuslu japonya'ya 12 milyon (10 milyonu erkek) türk gitseydi onlarda da büyük sorunlar olurdu.
  • orada da herhalde "ne kadar düzenli ve güvenli bir ülke lan burası" deyip suç işleyesi gelmiş mal yurdum insanıdır.

    bir yere de giderken beraberinizde medeniyet götürün mk.
  • japon haberleri "türkler bizi katlediyor" diyemez sayın troll çünkü bir (1) adet şahıs karısını öldürmüş. türkler değil, bir adet türk. anladın mı?

    bu şahıs kayıtlı olarak japonya'da bulunuyormuş ve şahıs tutuklanmış. muhtemelen ceza da alacaktır. yaptığın algıya sokayım, sen futbol başlıklarında konuşmaya devam et, sana memleket konuları fazla gelir.

    tanım: kayıtlı göçmenin tutuklanmasıyla sonuçlanmış hadisedir.
  • japonya'ya kontrolsüz olarak on milyon türk'ü veya herhangi bir yabancıyı sokun da sonra görün bu tarz cinayetlerden sonra japonlar katanalarıyla o insanların götünden kan alıyor mu almıyor mu.
hesabın var mı? giriş yap