japonya'da metroya binenlerin tuhaf görüntüleri
-
şu en önde duran adamdaki rahatlık, bende taksiye bindiğimde bile yok.
kutuya çöp bastırır gibi ittiriyorlar adamı ama özel yatıyla gidiyormuş gibi rahat :) -
bu görüntünün sebebi şu: japonya'da işe geç gidemezsiniz. 1 dakika dahi geç gidemezsiniz. kendi iş sözleşmemde bile yazıyor, geç kalırsam 1 sn ila 9 dk 59 saniye arası olunca müdürüme bildiriliyor, maaşımdan kesinti yapılıyor. bu bir ayda çok değil 2 kere tekrarlansın güzel bir disipline alırlar beni. sonra da finito. bu insanlar manyak mı ki bi sonraki treni beklemek yerine sıkış pıkış binsinler? manyak değiller işte, bi sebebi var.
-
biri de zahmet edip yenisini çekmiyor, on yıldır aynı video aynı hikaye...
balık konservesi nasıl yapılır, onu anlatıyor... -
benim valiz hazırlarken yaptığım gibi japonların, katıların sıkıştırılabilirliği konusunda yapmış oldukları çalışmadır.
sonuç: katılar sıkıştırılabilir arkadaşlar. -
mağara esprisi yapacaktım da bunlar güncel görüntüler zannedersem. japonların sapık olmasının sebebi bu bence. işe böyle giden milletten normal bir erotizm beklenemez. neyse en azından işleri var o da bişi uwu
-
tokyo’da bulundum. gitmeden önce de bu tarz videolara denk gelmiştim. gittiğimizde ise sürekli bu insanlar nerede, hani kalabalıktı, hani balık istifi idi diye şaşıra şaşıra gezdik. böyle bir kalabalık ben hiç görmedim.
-
lan olum turşu mu basıyorsunuz
-
nasıl iniyorlar?
-
39 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehri olan tokyo için sıradan görüntülerdir. nüfus yoğunluğuns göre kıyaslamak gerekirse istanbul'un yaklaşık 40 milyon nüfusa sahip olmasına eşdeğerdir.
edit: yüzölçümü uyarısı için @mendek'e teşekkürler. -
adamların on numara işi var vallaha bir gram anksiyete olmaz bunlarda içeri tepip öteki kapıya nasılda şevk ile koşuyorlar.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap