• özür dileyip o günkü maaşının yarısını iade etmiştir.

    ağlamıyorum gözüme dürüstlük kaçtı.

    --- spoiler ---

    japonya’nın kobe kentinde bulunan kanalda sivil memur olarak çalışan ve su işleriyle ilgilenen 64 yaşındaki bir çalışanın öğle yemeğine 3 dakika erken çıkması büyük bir krize neden oldu.öğle yemeği almak için masasını normal süresinden 3 dakika erken terk eden 64 yaşındaki adam, son 6 ay içerisinde 26 kez öğle yemeğine erken çıktığı için bugün kamera karşısına çıktı. ismi açıklanmayan adam, müdürleriyle birlikte kamera karşısına çıkarken, çok üzgün olduğunu söyledi. japonya’da çok popüler bir öğün olan bento almak için son dönemde işten erken çıktığını söyleyen adamı amirlerine ispiyonlayan kişi ise iş arkadaşı oldu. müdürün ofisinden görülen lokantaya gittiği tespit edilen adam her gün 3 dakika erken çıktığını itiraf ederek, “çok pişmanım” dedi.kamera karşısında canlı yayında konuşan yetkililer de duruma daha erken müdahale edemedikleri için üzgün olduklarını açıkladı. açıklama yapan bir yetkili, “bizim öğle aramız 12:00’den 13:00’e kadardır. onun öğle yemeğine daha erken çıktığını fark ettik” derken öğle yemeğine erken çıkan adam günlük maaşının yarısını iade etmeye karar verdi. kaynak yeniçağ: öğle yemeğine 3 dakika erken çıktı, maaşını iade etti
    --- spoiler ---

    kaynak
  • ahlak degil obsesifliktir. japonya, asiri calismaktan olenlerin oldugu bir ulke. asiri calismanin, fazla mesai yapmanin ve bunun karsiligini almamanin, sirkete kole gibi baglanmanin normal karsilandigi bir ulke. japon kulturu, asiri baskici bir kultur. bu sebepten oturu zaten zibilyon adet manyaklik japonya'dan cikiyor. 3 dakika erken cikmismis yemege!

    bir japonya ovuculer iki iran ovuculer, al birini vur otekine.

    edit: okuyun okuyun da japonya guzellemelerinize bir son verin

    death from overwork: japan's 'karoshi' culture blamed for young man's heart failure

    edit2: olumlere dair turkce kaynak
  • sekiz saat (480 dakika) mesai yapıyorsa eğer 3 dakika erken çıktıysa, o günkü maaşının 1/160'ını iade etmesi mantıklı olan adamdır. niye yarısı iade etmiş anlamadım.

    edit: 26 kere tekrarlamis evet ama 26/160 da maasinin yarisi etmiyor. 54/160 ini hibe mi etmis.
  • ahlakın temelinin din olmadığının, güzide örneklerindendir.

    ekleme; özelden "japonya da din yok mu ehe ehe" diye mesaj atan süper zeki mallara ithafen yazalım; "he he gerçek islam bu değil."
  • türkiye'de zaytung haberi absurtlüğünde olan haberdir.
  • yetmez, harakiri yapsın şerefsiz. japonların yüz karası. bizde öğlen yemeğine 3 gün önce çıkan var. çok geri kalmışlar.
  • bizde de 1 saat cuma namazı molası veren işçilerimiz var. o da bir şey mi. dünyanın kaç yerinde 1 saat namaz var lan. teravih bile taş çatlasın 40 dakika sürüyor.
  • "hiç 3 dakika fazladan çalışmıyorlar mı?" sorusunu akla getiren durum.

    saat 12.00'da çıkması gereken molaya 12.03'de veya daha geç bir vakitte çıkmıyorlar mı acaba?
  • haberlere yansiyan ilginc bir adamdir.
    ozellikle kamera karsisina gecirmek cok ilginc bir yontem olmustur. onemli olan adam utanctan intihar etmemis, iyi tarafindan bakmak lazim..

    ayni zamanda bunu 26 kere tekrarladigi dusunulurse 3 dakikadan 78 dakikaya karsilik gelen maasi yerine yarim gunluk maasi kesilen adamdir. biraz fazla olmus :)
hesabın var mı? giriş yap