• berbat bir üslubu var. böyle tepeden tepeden bakan, her şeyi çok bilen tavırlar. neye dayandırarak böyle bir psikoloji içinde olduğunu da tam anlayamadım. yazdığı yazılarda gereksiz bir laf kalabalığı var konudan bağımsız ve bu laf kalabalığını kenara koyunca sığ söylemlerine anca ulaşabiliyoruz. yani çabamız buna değer mi tam bilemiyorum.

    daha çok lisede rastlanır böyle konuşan tiplere. yani bana onu hatırlattı kendisi...

    "yaaa kızaaaaam ben en iyisini bilirim de konuşmuyorum yaneee... yoksa ben var ya ben çok iyiyim yaaaa ama o var ya o çok gezi zekalıaaa. kaç defa lafı ağzına tıkadam çünkü zekiyim yane en iyi sen biliyosun bunu. ben var ya acaip biriyim ya. ben ya ben... ben yok muyum yaaaa ben yaaaaaaa..."

    gerçek hayatında da tam bu tipolojide ise yanındakilere sabır diliyorum. malum, illa sevdiklerimizle ve beğendiklerimizle aynı ortamı paylaşmıyoruz şu modern dünyada.

    edit: biri buna abuk bir laf etsin de mağdur edebiyatı yapayım, mahkeme filan diyerek karşı tarafın yüreğini hoplayım diye kendini yırtıyor. böyle üfürükten tehditler falan savuruyor... umarım bu beklentisini karşılayan kimse olmaz. neden derseniz; bana ısrarla dar bir çevresi olan, iyi bir eğitim alamamış, iyi bir iş bulamamış, minik bir turizm beldesinde yaşayan, arada kalmış ve her okuduğuna inanan, başka hayatlara özenen ve bunun önüne bir türlü geçemeyen bir kız çocuğunu hatırlatıyor ısrarla. üslup da, zırvalar da, üfürük tehditler de... bana her şeyi ile onu hatırlatıyor. o nedenle hiç uğraşmayın. bir de buradan darbe yemesin...

    gidip ruhumu serinleteyim! ayhhh!!!
  • nickaltı, çok yakın bir gelecekte, entrylerine cevap vermek yerine kısa yoldan çamur atmaya çalışacak yazarların çöp entrylerinin envai çeşidiyle (şakirt troll, hüloğğ, don't feed the troll vs. gibi) dolacak yazar.

    sözlüğü kurtarılmış bölgesi ilan edenler için varlığından pek haz duyulacak biri olmadığı kesin.

    hoşgelmiş...

    edit: tıpkı men kucik chomichmen'e yazdığım entry gibi* çok kısa zamanda zamanın ötesinde müstesna bir yer edinmiş bu da. yani çok da fifi tabi ama nöbet falan mı tutuyorsunuz olm klavye başında örgütlü şekilde eksilemek için allaseniz !
  • lozan antlaşması başlığını okurken dikkatimi çeken bütün entrylere sahip yazar. normalde entry kim tarafından yazılmış dikkat etmem ancak bundan sonra dikkat edeceğim. ilk olarak yazara bakacağım ve bu yazar yazmışsa okumadan geçeceğim.
    böylelikle zamandan kazanmış olacağım.
    (bkz: beyin bedava)
  • zeki ve hazırcevap biri. üslub sahibi olduğu da belli. çoluk çocuğu kızdırmak için de biraz eğlenceli yazıyor gördüğüm kadarıyla kendisi de eğleniyor. müslüman olduğundan dolayı da ayrı bir sempati duymuşum kendine.
  • tek kelimeyle tanımlamak gerekirse troll.
    yok bu kibirli, saçma sapan yazılarında ciddiyse en yakın zamanda psikiyatriste görünmesi gerekir.
  • ekşi sözlüğü denilen internet sitesinden çok az kişinin laf yarıştırabileceğine kâni olduğumuz işbilir yazar.

    artılarını sayıyorum kanaatimce:

    1. çok zeki.
    2. çok hazırcevap.
    3.üslub sahibi.
    4. yüksek edebiyatla yüksek derecede hemhâl olduğu belli amma bilerek bitirim ağzı kullanıyor.
    5. istanbul-türkçe argosuna fevkalade hakim. bunu ali veli yapsa bir yerde patlak verir, zorlama olduğu anlaşılır fakat kendisininki tereyağından kıl çeker rahatlığında.
    6. ekşi sözlüğü denen sitenin yazıcı profilini çok iyi biliyor. çoğunun slogan solcusu olduğunu, kimin sırf islam düşmanlığı yapmak için yazdığını iyi biliyor.
    7. ekşi sözlüğü denen sitedeki ''orantısız zeka''ların bol olduğu! bir yerde zekasının ayırdının farkında olduğundan özgüveni tam tekmil yerinde.
    8. en göze çarpanı da burası: sözlükte çok eskilerden. dolayısıyla sizin ciğerinizi biliyor. ağababalarınızı suya götürüp susuz getirmiş biri. o yüzden ufaklıklar siz laf etmek istediğinizde aradan çekilin ağbilerinize haber verin.

    çoluk çocuğa diyorum. gidin gözleriniz pörtleyene kadar ciyenbisi dizisi seyredip yorumlarınızı yazın oğlum siz. herkesin dengi başka. ''büyüklerinize'' söyleyin canınızı sıkan şeyler okursanız. tammam?
  • buradaki pek çok yazara kıyasla orantısız zekaya ve değerlendirme yeteneğine sahip bir yazar. hele paralel fikirlere sahip olmamız, yazdıklarını daha da orgazmik hale getiriyor.
    zöge: ohaaa! ne kadar çok adam kanırtmışsın lan!
  • eşcinselliğin yayılmasından çok korkuyormuş bu yazar.

    (bkz: #35609546)

    yazılarına biraz göz gezdirdim de az önce; deve kuşu gibisin dostum. yumurtadan çıkalı yıllar olmuş ama hala şeklini muhafaza ediyorsun.
  • 31 temmuz 2013 saat 14:12 itibariyle henüz 49. entrisi ama ortalığın amına şimdiden koymuş yazar.

    eski okur yeni yazar olarak nick altı yazma gibi bir niyetim yoktu. ama merak işte. (insanın başına ne gelirse ya meraktan ya da yaraktan sığlığına düşmezsek sevinirim.) hangi entrisiydi? hımm. hatırlayamadım şimdi. ama ilgimi çekti. dedim gardaş hele bir bakalım bu kim. daha ilk entry:

    -bbp'liymiş.
    +xeyret! boşuna burada zaman öldürüyor. ilk kongrede başkanlığa aday olsun. muhtemelen 33 yıl boyunca parti içi muhalif kanat en fazla mogan gölünde gerçekleştirilmesi planlanan kermes&piknik etkinliği için imza toplar.

    sonra nick altına hafiften bir göz gezdirdim. zaman kaybetmeyelim. bu entriye kadar öncekileri okumuşsunuzdur.

    sahne 1 çekim1:

    musa kızıldenizi ikiye ayırıyor. ikiye ayrılan denizin devasa sol dalgası kemalist tayfa, diğeri sol dalgaya karşı duran sağ dalga -sözlük müslümanları. ama musa yürümeye devam ediyor. sağı solu umursamadan.

    kestiikk. harikasınız çocuklar.

    yine an itibariyle:

    zamanının ötesindekileri/son entry'leri(tüm entryler) = 45/49 = %91,83

    yani istatistik burada diyor ki: ne mutlu türküm diyene. hııyy! yine karıştırdım. onu mustafa kemal diyordu. istatistik şunu diyor: bu yazarın yazdığı her 10 entriden 9'u sözlüğün aktif çoğunluğuna ters geliyor. e bu çoğunluk herhalde paçalı güvercinleri koruma derneği değil. bizim kemalistler olsa gerek.

    sözlüğün politik görüş dağılımı ile %91,83'ün az da olsa bir ilişkisi varsa yarraklara geldik diyeceğimi bekliyorsanız onu geçiniz. kemalizm son referandum ile birlikte pratikte tarihin fatma abla tarafından pırıl pırıl hale getirilmiş raflarında yerini aldı. haddim değil ama teoride de zaten bi sikime benzemiyordu.

    kemalist tayfa tamam da bu hırsızın hiç mi suçu yok arkadaş. sözlük müslüman tayfasında bir sevinç, bir sevinç. sanırsın deccal'in karşısına çıkacak kişi indi aşağı. inmesine indi de bu iniş daha ziyade zorro inişi.

    sahne 2 çekim 1:

    rodrigez anlamlandıramadığı bir huzursuzlukla başını yastığa gömdü. camda gördüğü karartının yanıbaşında bittiği ana kadar tabutuna uzandığını ah bir bilebilseydi!

    -sen rodrigez! beni hatırladın mı?
    +merhamet! merhamet!
    -merhamet hakkını rabbine sakla! hılşttt.

    kestiikk. çok güzledi.

    velhasıl adam iyi yazıyor. girdiği başlıktaki zevat çil yavrusu gibi sağa sola kaçışıyor. düşene yardım? yok dayı ne yardımı. ben götümü kurtarayım yeter. ammaa sözlükteki sen, cemaat-akp tayfası fazla, sevinme!

    -hey zorro! geçenlerde falan başlıkta egemen bağış'a...
    +dostum ona ben karar veririm. adios amigos! hiihihiiii!

    bu arada (hadi) bunu da açıklayamayan atayistim. hıı islam'a hakaret? gerek yok. bir gün yolda yürüken aşağıdaki diyalog gerçekleşmediği sürece ne borcum var ne de alacağım.

    -dostum bakar mısın?
    +buyur hocam.
    -şu an ikindi okunuyor ve cami diğer tarafta kaldı. nereye gittiğinizi öğrenebilir miyim?
    +şimdi sıçtın işte!

    (bkz: #35510601)

    kürt sorunu ifadesinin geçtiği tek entrisidir yukarıdaki. acaba o ifadenin alt metinlerinde ne var bakalım. merakla bekliyorum tehlikeli badi.
hesabın var mı? giriş yap