• bugün doğum gününde kulübü olimpik lyon tarafından mainz'a 10 milyon € (53,3 milyon tl) karşılığında satılarak acı bir hediye almıştır. kendi gelişimi açısından iyi bir hediye de olabilir gerçi.
    1.92 boyundaki forvet oyuncusu henüz 21 yaşında ve ilerde parlayabilir.
  • fifa 20 career mode'da meinz'dan 18-20 milyon euro civarı transfer edip iki sezon sonra 55-60 milyon euro bandında satabileceğiniz, çılgın atan santrafor. 88 overall görmekte.

    edit: 90 overall görmekte.
  • yakın zamanda dünya futbolunun en iyi 5 forvetinden biri olacağının sinyalini ve g. weah esintileri veren superstar adayı futbolcu.
  • bu sezon müthiş top oynuyor.
  • an itibarıyla resmi olarak crystal palace forması giyeceği açıklanan kongo asıllı fransız forvet.

    kaynak
  • 2021 kış transfer döneminde crystal palaceın mainzdan satın alma opsiyonuyla kiraladığı, 2022 kış transfer döneminde ise bonservisini aldığı demokratik kongo asıllı fransız futbolcu
  • (bkz: jean-philippe mateta/@ceyar i kim vurdu)

    premier lig ekibi crystal palace'ta forma giyen forma giyen 1997 (25) fransa doğumlu forvet.

    orta sıralama üstü takımlığını arzulayan crystal palace'a yakıştıramadığım, zamanının fransa alt seviyeler milli forveti.

    yönetim her sezon başında kadroya kaliteli bir forvet takviyesi yapmamaya yemin etmişçesine kadro kuruyor. böylece taraftarını ve camianın süper yıldızı (bkz: wilfried zaha/@ceyar i kim vurdu)'yı her sene üzmeyi başarıyorlar.

    bu sezon (2022/23) güzel bir defans hattı ve ortasahaya sahip olan crystal palace kadrosu, merkez ileri ucunda yine premier lig averaj altı isimlere [torbacı (bkz: odsonne edouard/@ceyar i kim vurdu) ve yedeği yetersiz mateta] kucak açmış durumda.

    --- yüzeysel ve sıkıcı kariyer özeti ---
    - zamanının fransız amatör futbol takımı lb chateauroux günleri.
    - 19'unda (2016/17 - 4.1m €) olympique lyon altyapısına transfer oldu ancak kulübün a takım formasını hiç giyemedi.
    - 20'sinde (2017/18) kiralandığı ac le havre'yle fransa 2. ligde dikkat çekti.
    - 21'inde (2018/19 - 8m € - 1. fsv mainz 05) bundesliga'ya transfer oldu. almanya'daki ilk senesi üst düzey platformlarda gösterdiği ilk ve tek üstün performanslı sezon olarak tarihe geçti.
    - 22'sinde (2019/20) menisküsü yırtıldı ve yeşil sahalardan 5 ay arazi oldu. 2. yarı gibi sahalara dönse de oyuncu bir daha asla eski haline dönemedi.
    - 23'ünde (2020/21 devre arası - 1 buçuk sene kira) roy hodgson tarafından gereksiz yere premier lige (crystal palace) getirildi.
    - yedek forvet olarak kiralık geçen 1 buçuk sene sonunda patrick vieira tarafından bonservisinin alınmasına (2021/22 geçtiğimiz sezon başı - 11m €) karar verildi.

    ---------- bonus ----------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: crystal palace/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ----------
  • adı galatasaray ile anılan kongo sırığı. türkiye liginde iş yapar.
  • galatasaray'ın transferde forvet adaylarından biriymiş. bugünkü haberlere göre transfer olumlu sonuçlanmak üzereymiş.

    oyuncuyu bilmiyordum. videodan izlediğim kadarıyla mainz performansı bildiğin shabani nonda'nın prime dönemlerine benziyor. vücut dili olarak nonda ve mateta çok benziyor. efsaneler ölmez şekil değiştirir diyeyim. ikisi de demokratik kongo asıllı oyuncular.

    transfer olduğu ingiliz takımı c.palace takımında sadece 1 gol atabilmiş. aynı takımda sörloth oynamıştı. yine vasat bir performans ile beğenilmiyordu. trabzon'da başarısı ortada. mateta da fiziksel olarak ve oyun stili olarak daha pivot gibi oynuyor. galatasaray'ın forveti çeşitlendirmek adına iyi hamle olur. pivot santrafor kadroda yok.
  • bu gece tek başına etihad da şov yaptı.
hesabın var mı? giriş yap