• özellikle noi albinoi izledikten sonra dinlendiğinde daha da saran, kış gecelerinde insanın içini ısıtan, özellikle kahveyle muhteşem olan bir gruptur kendileri. insanda kuzeye gitme isteği uyandırıyor. dinleyin, gidin.
  • yaklaşık bir sene önce tesadüfen choose a bright morning albümleriyle tanışıp hayran kaldığım grup. nedense akşam akşam aklıma geldi, gelmişken tekrar tekrar dinlemekte ve hayranlığımı pekiştirmekte bir sakınca görmüyorum.
  • jennifer aniston hayranı kişilerce kurulan bir fan kulübesi. tabi önemli olan kulübede neler döndüğü.
  • nereden olduğu, ne tür müzik yaptığı, parçalarının dakika baremiyle ölçülemediği müzikal oluşum, intergalaktik duygu marketi. bir grup hakkında bir çok şey söyleyebiliriz. bize hissettirdikleri, müzik piyasasındaki duruşu, tabi olduğu janrı, ortalama parça uzunluğu, enstrümental duruşu, vokali ve tematik duruşu bla bla. iş bunların içinden hangisinin nezdimizde kalıcı etki bıraktığına geldiğinde, "hissettirdikleri" alt başlığını ayrı bir yere koyarız. basılan her nota, vurulan her davul, çınlayan her drone, yankılanan her reverb kulağımızdan geçmek suretiyle, bir noktaya yönelir; hisler. hislerimizi birbirine bağlı dokular bütünü aracılığıyla işleyen bir organizma olarak ele alırsak, hislerimizi bir katı olmayan, üzerine bir iki kelam edebileceğimiz sınıflamaya sokabilir, hangi parçanın, hangi hissimize hitap ettiğini, kulağımızdan geçip, zihnimizde işlendikten sonra his organizmamızın hangi bölgesinde işlendiğini tahayyül edebiliriz. jeniferever yücelik hissini buram buram uyandırıyor. evrenin dışından bir yerden, evrenimize sesleniyor vokalleriyle, gitarlar dalga dalga karadeliklerin, takım yıldızlarının, galaksilerin üzerinden ulaşıyor bize. uzaydaki dalga iletimsizliğini deliyor geçiyor, yıldızların arasından süzülerek.

    bu tür bir hisse haiz olan gruplar genelde vokal kullanmazlar. gitar, bass, davul ve yer yer elektronik düzenlemelerle verirler bu hissi.**** jeniferever bunu bir adım daha öteye taşıyarak, climax'e bir kaç yüz adım daha yaklaştırıyor.
  • silesia adındaki yeni albümleri sızmıştır, iyiki de sızmıştır, enfes olmuş. albümün resmi çıkış tarihi 11 nisan olup bu tarihte londra'da launch party verecekler.

    bu arada isimleri de the smashing pumpkins'in jennifer ever adlı şarkısından gelmekte.

    http://www.myspace.com/jeniferever
  • (bkz: #22381813)
  • (bkz: spring tides)
    tüylerim diken diken
  • 1996 yılında isveç'te kurulmuş bir indie rock, post rock grubu.

    albümler:

    1- jeniferever & the next autumn soundtrack, 2003 - jeniferever'ın parçaları çok başarılı.
    2- choose a bright morning, 2006 - favori parçam winter nights!
    3- spring tides, 2009 - ring out of the grief favorim.
    4- silesia, 2011 - bu albüme shoegaze tanımı daha uygun sanki.
  • isveçi sevme sebeplerinden sadece biridir bu nerdler topluluğu.

    edit: şu güzelliği eklemeden edemeyeceğim.
  • choose a birght morning albümleri okyanus sesini taşır gibi hafifleticidir.
hesabın var mı? giriş yap