• icarly adlı dizide sam adlı karakteri canlandıran oyuncu.
  • ağzı bozuk, şiddet meraklısı, erkek fatma dediğimiz tarzda ama bi o kadar da sevimli icarly/sam oyuncusu.
  • icarlydeki oyunculugu disinda 2008 yilindan beri muzik dunyasinda da kendini gosteren country tarzinda sarkilar soleyen oyuncu/sarkici/soz yazari
  • icarly de sam karekterini canlandırıyodur miranda cosgrove(carly) den daha iyi rol yaptığını düşünürüm ve diziyi izleyenlerin %50 si sam için izlediklerini tahmin ediyorum ya da en azından ben öyleyim
  • kizi tanimiyorum normalde, ı'm glad my mom died diye bir kitap cikariyormus, bu sebepten haberim oldu. ben bu tip bir kitabi bella hadid'in cikarmasini beklerdim ama mccurdy'e kismetmis.

    kitap, ismi sebebiyle dikkat cektigi icin abd'nin biz annemle coook iyiyiz tmim miia tayfasi elestirmis tabii. bunlarin iyilikten anladigi da genelde toksik bir baglilik olur da neyse. kizin fanlari da siktirin gidin kizin podcastini dinleyin diye aciklamislar durumu, kendisinin cok manipulatif ve abusive bir annesi varmis, en basit sekliyle the big bang theory'deki howard'in annesi gibi bir sey canlandi kafamda. zaten insan durduk yere boyle bir kitap cikarmaz.

    ne yasamis henuz detayli bilmesem de tahmin edebiliyorum ki bu kizin annesi muhtemelen ortalama bir turk annesinden izler tasiyordur ama bizimkiler annesine toz kondurup da boyle kitap yazamayi gectim dost meclisinde elestirisini bile yapamaz mesela. annesini elestirebilen cok az unlu gordum turkiye'de, o yuzden memlekete belki biraz gec ulasacak bu tip muhabbetler ama nerede olursa olsun celebritylerin boyle seylere onculuk etmesini faydali buluyorum. kelebek etkisi mi tirtil derisi mi ne karin agrisiysa gec de olsa bir etkisi olur.

    neyse, ilgimi cekti okumayi dusunuyorum. belki o zaman edit atarim ya da usenir atmam zaman gosterecek.
  • oyunculuk hayalleriyle büyüyen ancak ebeveynleri nedeniyle bu hayalleri gerçekleştiremeyen bir annenin çocuğunu bu sektöre sokma hevesiyle 6 yaşında seçmeler peşinde koşturmaya başlaması sonucunda oyunculuğa atılan eski nickelodeon yıldızı. yakın zamanda 2013'te meme kanserinden kaybettiği annesiyle olan kaotik ilişkisinden ve nickelodeon'daki deneyimlerinden bahsettiği i'm glad my mom died adlı kitabı çıktı.

    kitapta yazdıklarına göre oyunculuktan hiçbir zaman zevk almamış ve başarısız olduğu bir seçme sonrasında bu işi yapmak istemediğini söylediğinde annesi hıçkıra hıçkıra ağlayıp bağırıp çağırarak bırakmasına izin vermemiş. icarly'deki rolü aldığı zaman bile mutlu olmasının tek sebebi annesinin hayallerinin sonunda gerçekleşmiş olmasıymış ancak nickelodeon'da da hiç iyi şeylerle karşılaşmamış.

    bu aralar hakkında fazlaca pedofili söylemleri bulunan icarly'nin yapımcısı dan schneider'ı kitabında ismini vermeden zaman zaman cömert ve sürekli iltifatta bulunan; zaman zaman da kaba, kontrolcü ve korkutucu biri olarak tanımlamış. schneider diğer dizisi victorious oyuncularının daima beraber sarhoş olduklarını ve daha havalı olduklarını söyleyip sık sık icarly oyuncularını onlarla karşılaştırıyormuş. bu nedenle jennette'i de alkol içmeye zorlamış. victorious oyuncusu avan jogia da iki sene önce çektiği bir tiktok'ta dizinin hiçbir bölümünün konusunu hatırlamadığını ama her gün partilediklerini hatırladığını söylemiş.* bunlara ek olarak jennette daha 14 yaşındayken sette üzerinde bikini ile fotoğraflanmış. annesinin bu tür olaylara tepkisi ise "herkes senin hayatına sahip olmak istiyor." tarzındaymış. üstelik annesinin baskıcı tavırları, her hareketini kontrol etmesi anksiyeteye; sürekli yediğine içtiğine karışması ise yeme bozukluğuna sahip olmasına sebep olmuş.

    icarly bittikten sonra ariana grande ile birlikte sam & cat adında bir spin-off'ta yer almış ancak bir süre sonra ariana'ya sunulan fırsatların ona sunulmadığının farkına varmış. örneğin ariana'ya şarkı kaydetmesi ve ödül törenlerinde performans sergilemesi için bir hafta gibi sürelerle sete gelmemesine izin verilirken jennette'in başka yapımların çekimlerine kısa süreliğine gitmesine izin verilmemiş. en sinir olduğu olay ise ariana'nın tom hanks ile tanışıp evinde sessiz sinema oynamaları olmuş. bir sezon süren dizinin çekimlerinin bitmesinin ardından nickelodeon, kanalın yapımlarında yer aldığı süreçte yaşadıklarını anlatmaması için jennette'e 300.000 dolar teklif etmiş ancak jennette bu parayı kabul etmemiş.

    çoğunlukla aile filmlerinde rol alıp ailesinin öylesinin daha uygun olacağını düşündüğünden diz boyu elbiselerden daha açık hiçbir şey giymemesine rağmen kariyeri boyunca hep objeleştirilmiş ve bundan rahatsız olmuş. 6 yaşından beri verdiği röportajlarda hep erkek arkadaşının olup olmadığı, beraber çalıştığı oyuncular arasından en seksi hangisinin olduğu sorulmuş. 10 yaşında saf duygulara sahip çocukların yanı sıra 50 yaşındaki adamlardan rahatsız edici aşk mektupları almış. daha 12 yaşına bile gelmeden bazı icarly sahneleri yüzünden ayak fetişi sitelerinde resimleri yer almış ve suratı çocukların dahil olduğu pornografik görsellere photoshoplanmış.

    çocukluğu disney ile geçmiş biri olarak fazla nickelodeon izlemezdim ancak izlediğim o nadir anlardan birinde denk geldiğim çikolatalı ayak sahnesini üzerinden kaç yıl geçmiş olmasına rağmen hala unutamam. geriye dönüp bakınca nickelodeon yapımlarında ne kadar rahatsız edici sahneler olduğunu fark ediyor insan. örnek vermek gerekirse:

    - ariana grande sahneleri
    - ariana grande sahneleri 2
    - victoria justice sahnesi

    yıllar sonra da olsa başından geçenleri dile getirmesi cesurca. umarım benzer deneyimleri olanlara cesaret verir yaptığı.
  • ağustosta çıkan (bkz: i'm glad my mom died) isimli kitabı new york times best seller olmuş olan icarly'den tanıdığımız oyuncu. kitabın amazonda 21k incelemesi var ve ortalama 4.8/5 puan almış.
hesabın var mı? giriş yap