• big lebowski filminde dude ve walterin bowling turnuvasindaki amansiz rakibi. filmdeki diger bowlingcilere benzemez inceciktir ve bir acaip giyinir. topu atmadan once soyle guzel bir yalar. filmde gipsy kingsin hotel californiasi esliginde bir sahnesi vardir ki topu once dedigim gibi bir guzel yalar ve mukemmel bir strike yaparak arkasina doner, partnerini isaret eder o sirada partneride gaza gelmis durumdadir zaten ve jesus dansetmeye baslar...
  • ayrica bir onceki roundda walterin silah cekme olayindan sonra gidip bunlari bir tehdit edisi vardir ki filmde donnynin kulleri sahnesiyle birlikte hala hatirladikca gulerim... tam metin soyledir...

    jesus quintana: let me tell you something pendejo, you pull any of your crazy shit with us, you flash your piece out on the lanes, i'll take it away from you and stick it up your ass and pull the fucking trigger 'till it goes click.
    the dude: jesus.
    jesus quintana: you said it man. nobody fucks with the jesus.
  • efsanevi karakter. aklimi yitirecektim. olamaz bole bisey
  • isminin başına "the" ekini ekleyen. "are you ready to be fucked man?" cümlesiyle beni krizlere sokmuş, şapka çıkarmak istiyorum sayın seyirciler dedirten karakter.
  • ayrıca ortağını da işin içine katarak "liam and me.. we're gonna fuck you up..", "dios mia, man" ve "you got a date wednesday baby" repliklerini de dillendiren abimiz.. bu kadar kısa rolle bu kadar büyüleyici performans pes dedirtir.. bowling topunu dillemesinden ziyade mor çoraplarının tozluklarını çekişi ve strike dansı akıllara ziyandır..
  • coen kardesler'in john torturro oynasin diye yazdiklari karakter.
  • john turturro'nun en kısa sürede yaratılabilecek en unutulmaz, en muhteşem karakteri yarattığı coen fenomeni. takım arkadaşıyla beraber "toplarını" temizlediği sahne bile yeter. tiradını attıktan sonra "nasıl sktim" der gibi pompalarmış gibi yaylanarak yürür.

    --- spoiler ---

    he's cracking.

    --- spoiler ---
  • bilinmeyen bir yönü aslında iki ortağı olmasıdır. jesus meşhur "strike dansı" sırasında liam'a işaret yaparken, liam'ın arkasında mor giyinmiş bir üçüncü eleman da kendisine selam etmektedir.
    açıkçası ben tipini joel coen'e benzettim, belki de odur üçüncü eleman.

    efendim, hani olur da bunları okuduğunuz anda filmi izleme şansınız olmayabilir diyerekten, bahsi geçen üçüncü elemanın -ki hala joel coen olduğunu iddia ediyorum- fotoğrafını koyma gereği hissettim.
  • bir yerde gipsy kings'in hotel california cover'ını duyduğum an "let me tell you something, pendejo. you pull any of your crazy shit with us, you flash a piece out on the lanes, i'll take it away from you and stick it up your ass and pull the fucking trigger til it goes click" replikleri aklımda canlanan, insanı "8 year olds" triplere sokan unutulmaz karakter.

    ayrıca bir gün bowling salonuna kendisi gibi gitmek gibi bir fantezim var. walter sobchak gibi gelen birine rast gelmediğim sürece sorun çıkmaz diye umuyorum.
  • (bkz: erdal bakkal)
hesabın var mı? giriş yap