• denis johnson ın ayrıntı yeraltı edebiyatı bünyesi altında çıkan 93 tevellütlü zevksiz kitabı. arkasında yazılanlara kanıp da okudum , guardian ın betimlemeli bi övgüsü, chuck palahniuk unda bir yorumu yer alıyordu "şimdiye kadar kurgulanmış romanlar içinde en gercekçi şiddet ve yıkım sahnelerini barındıran kitap" gibiydi sanırım fakat bu yorumu ne zaman yaptığı hakkında bi fikrimiz yok maalesef, neyse hiç de beklendiği gibi aklı başından alan, şok eden, dudak büktüren sahneler yok hatta 10 yılda çıkan bi kaç anarşist kitap okuduysanız size pek hafif geleceğinden şüpheniz olmasın. bi sürü küçük hikayeler var romanda, hepsi de bi adamın başından geciyor, yersiz betimlemeler mevcut fakat ben onu çevirenin beceriksizliği olarak gördüm.

    vurucu cümlelerle şiirsel bi anlatım kullanmak isterken yanlış yapıpo kitabın romanlığından çalmış, baş karaktere karşı hiç bi şey hissedemiyor başına gelenler ya da gelmeyenler umrunuzda olamıyor okurken. fakat otobüs yolculukları için ideal bi kitap olması artı yönü olarak göze çarpıyor zira pek ince bi şey.
  • bulmak biraz meşakatli bu kitabı ve bulmak için harcadığınız zamana da değmiyor.. 7,5 tl fiyatı var ve 96 sayfa bunun yerine üste bir 7,5 tl daha ekleyip güzel bir kitap alınabilir..
  • aynı zamanda yeni ve şık bir placebo parçası.
  • placebo'nun 20. yıllarını kutlamak için 7 ekim 2016 tarihinde yayınlayacakları best of albümleri a place for us to dream'den ilk single. şarkı muhteşem, videosu da çok eğlenceli olmuş.
  • placebo'nun yarın (7 ekim'de) çıkacak olan life is what you make it ep'si ile yine aynı tarihte çıkacak olan retrospektif albümü 20 years of placebo'da yer alan, 19 ağustos tarihinde de klibi yayınlanan yeni şarkısı.

    şuradan izleyebileceğiniz video joe connor tarafından sardinia'da çekilmiş; o yörenin geleneksel karnaval figürleri görülüyor videoda, maskeler ve koyun postu giymiş adamlar. ayrıca tabii grubu (molko'nun yine kesilmiş ve sleeping with ghost dönemindeki haline bürünmüş saçlarıyla) da görebiliyoruz videoda.

    spiritüel olarak adlandırılan şarkıda tema "sıkıntıların üstesinden gelme" imiş.
  • okuyacaklara tavsiyem kitabı tek oturuşta okumaları, bölümler arası kopukluklar olduğundan sorun yaşanabilir.

    kitapta en dikkat çekici şey ardı ardına gelen güzel betimlemeler ve bunların ilginç uyumu, olayları rahatça gözünüzde canlandırıyor, onlara acıyor, sevmiyorsunuz. olaylar gerçek dışı değil ama gerçek olmasını da istemiyorsunuz. ayrıntı'nın yeraltı serisinde okunması gerekenler arasında olduğu kesin. hiç entry görmeyince yazmak istedim yoksa yazasım da yoktu, öyle bir kitap.
  • sondaki ''beveryl huzurevi'' kısmı hariç beğenmediğim, topu topu 96 sayfadan oluşan kitap. tamam, denis johnson iyi yazıyor, net bir anlatımı var, hikaye anlatımı konusunda da üstün yeteneklere sahip olabilir ama bu yetenekleri karakterlerinin sevimsizliğini maskeleyemiyor ne yazık ki. karakterlerin başına gelen kötü olayların tek açıklaması aptalca davranmaları olurdu herhalde. arka kapakta iddia edildiği gibi çok ilginç ya da benzersiz değil. son sayfalar dışında kitabın geri kalanı ilgimi çekmedi.
hesabın var mı? giriş yap