• internette girdiğim bir sitede 'soru sorun cevaplayalım' diye bir bölüm vardı. ben de online konuşma gibi düşünüp sorumu yazdım ve anında telefona bir mesaj geldi; tek kullanımlık şifrenizi onaylayın diye. kaşla göz arasında mesajı* tam okumadan şifreyi yazıverdim. ardından 56tl'lik aboneliğimin başladığını öğrendim. eğer ki faturalı hat kullanmış olsaydım, daha sorduğum soruya cevap bile alamadan parayı keseceklerdi. faturasız hat kullanıp içinde bakiye olmayınca kesemediler. ancak bakiyemde 56 tl olursa hemen keseceklermiş.
    bunun için şikayetvar.com'a yazmış olduğum bir yorumdan dolayı jet counsel firmasının avukatı mail göndererek şunları yazmış;

    ''www.sikayetvar.com internet sitesi üzerinden, müvekkil firma tr.jetcounsel.com aleyhine yayınlamış olduğunuz hukuka aykırı yorumlarınız nedeniyle tarafınıza aşağıda yer alan ihtarnameyi göndermiş bulunmaktayız. 5651 sayılı kanun madde 9 çerçevesinde içerik kaldırma (yorumlarınızın silinmesi) talep etme hakkımız bulunmaktadır. bu talebimiz doğrultusunda, www.şikayetvar.com sitesindeki kendi hesabınız üzerinden bu hukuka aykırı yorumlarınızı kaldırmanız gerekmektedir , talebimizin tarafınıza iletilmesinden itibaren 2 gün içerisinde bu hukuka aykırı-gerçek dışı içerikleri kaldırmak zorunda* bulunmaktasınız. marka adını kullanma, marka hakkını zedeleme, müşteri portföyünü etkileme, marka itibarını düşürme gibi nedenlerin varlığı sebebiyle, yukarıda belirttiğimiz, gerçek dışı, hukuka aykırı içerikleri yayınlayan yorum sahibi hakkında maddi,manevi tazminat davası açma ve fikri ve sınai haklar hukuk mahkemelerinde dava açma hakkımızı saklı tutmaktayız.tarafınızca işbu yorumların kaldırılmasına yönelik herhangi bir işlem yapılmadığı takdirde yasal yollara başvurulacaktır.

    istem:5651 sayılı kanun madde 9 çerçevesinde içerik kaldırma talep etme hakkımız bulunmaktadır. bu haklarımız doğrultusunda, www.şikayetvar.com sitesinde aleyhimize yapmış olduğunuz, hukuka aykırı-gerçek dışı içerikleri, yorumları kaldırmanızı, talebimizin tarafınıza iletilmesinden itibaren 2 gün içerisinde herhangi bir işlem yapılmadığı halde yasal yollara başvuracağımızı, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin tarafınıza yükletileceğini ihtaren bildiririz.''

    ben şikayetimde herhangi bir iftira, hakaret ve gerçek dışı bir şey yazmadım. başımdan geçen olayı başkalarına farkındalık olsun diye olduğu gibi anlattım ve en sonunda da tüketici hakem heyetine şikayet edeceğimi belirttim.

    firma temsilcisi avukat ise mailde ''hukuka aykırı yorumunuzu kaldırmak zorunda bulunmaktasınız'' diyerek açıkça yasayı çarpıtıp görevi ve yetkiyi kötüye kullanma suçu işledi. oysa bu zorunluluğa kendisi değil, yerel sulh ceza mahkemeleri karar verir.

    kolay yoldan para kazanmanın yönetimini bulmuş bu firma baskı ve şantajla insanları korkutarak haklarında girilen şikayetleri sildirmeye çalışıyorlar.

    kendisine yargı yoluna başvurabileceğini belirten bir mail attım. tüketici hakem heyetine başvurmamıştım, artık oraya da başvuracağım.
hesabın var mı? giriş yap