• füzenin size atıldığı andan itibaren "sizin" olan jeti elden çıkarmaya çalışmak akıllıca olabilir, çünkü canınızı kurtarmanın ötesinde telefon marifetiyle filan bir tanıdığa kakaladığınız eski jetinizin parasınıda kurtarmış olursunuz bi nevi...
  • (bkz: air force one)
  • bu tarz roketlerin menzili 6-7, taş çatlasa 10 mil olsa da, aklı başında hiçbir pilot bunları maximum menzilden atmak istemez, zira bu durumda sizin en ufak manevranız interception envelopeun, yani roketin etkili olduğu menzilin dışına çıkmanızı sağlar. bunun yerine füzeye manevralarda uzayacak yolu alabilecek yakıt bırakmak için genelde bu menzilin 1/3'ünden ateşlemeye çalışılır bu füzeler. hedefin savunma/kaçma kapasitesi yoksa işler değişir tabi.

    roket sizden hızlı ama dönüş arkı sizden geniş olduğuna göre, eğer arkanızdan atıldı ise afterburnera abanmamak(isiniyor) ilk kural olmak ile beraber, öncelikle rokete bir yay çizdirmekle manevraya başlanır ki roketin yakıtı azalsın, bu esnada roket de size yaklaşıyor tabi.

    roket belli bir yakınlığa (2-3 mil) geldiğinde (genelde günümüzde otomatik) flare bırakılır. roket 1 milin altına düştüğünde hala peşinizde ise 5erli ripple şeklinde flare bırakılır ve high-g manevrasına girişilir (genelde dikey bir hareket ile yeterli yükseklik var ise inverted dive olayına girilirhttp://www.flightsimbooks.com/jfs/23-1.jpg, zira roketler uçakların kinetik enerji tüketme aygıtlarına (kanat, gövde, vs) sahip olmadığı için sizin kadar ani bir manevra yapamayacak, 3000km/sa hızla, şanslıysanız proximity fuse devreye girmeyecek mesafeden geçecektir. ).

    gerçekte eğer roket bu yaptıklarınıza rağmen hala peşinizde ise ve bunu gördüyseniz zaten artık uçaktan atlamak için son şansınızdır, atlayınız. ha yok hala zorlayacağım diyorsanız başarılar dileriz.
hesabın var mı? giriş yap