• indiegogo aracılığıyla talep toplayan bir aile robotu projesi. projenin başında mit media lab'den cynthia breazeal yer alıyormuş.
  • evimin akilli kiklop'u olmasi gereken sirin sey, nasil da hos bir sey bu boyle, 30 yasinda bekar, kariyer sahibi kadinlarin olmazsa olmaz listesine kediden sonra, iki elle tutulmaya musait tencere ebatinda kahve kupasindan once girecek robotcuk.
  • demosu mekatronik olarak pek mümkün, yapay zekası 2037'ye kadar namümkün robotçuk. trollenmemek lazım.
  • insanlar az daha asosyal olsun diye ortalara çıkan bir başka teknoloji. meet jibo.
  • kürtçe: için
    ingilizcesi: because
    (bkz: ji bo)
  • akıllara wall-e filmindeki eve'i getiren robot. onun dedesinin dedesi konumunda henüz ama fikir güzel.
  • en az 5. versiyondan sonra almayı düşünebileceğim robot, her filmindeki yapay zekanın yarısını bile 10 yıl içinde yapabilmeleri çok zor maalesef.
  • tehlikeli robot. bunu ebeveynler, efendim işverenler falan ispik amaçlı olarak kullanabilir. ya da aletin devreler karışıp bütün kirli çamaşırlarınızı misafirlerin, çoluk çocuğun önünde falan ortaya döküverebilir. aşağıdaki sahnelerin baş kahramanı olmaya adaydır kendisi.

    sabaha karşı üç, içmişsiniz çok güzelsiniz. eve geldiniz, sessizce kapıyı açıp milleti uyandırmadan içeri girmeyi başardınız ama su uyur, bu enik robot uyumaz. siz girer girmez " hüsniye yengeeee, seninki geldi kafa bi milyon " diye ortalığı çok rahat velveleye verebilir.

    o her moku kaydediyor ya, artık dişinizdeki maydanoza kadar her bi haltı direk sevgilinin eşin kulağında bilin. hem de kayıtlı ispatlı.

    işyerinde bunlardan bir tanesinin devriye attığını düşünün. yöneticinizin sütüne göre ayarlanabilir ispik kriterleri falan olur. kim geç gelmiş, kimler sekretere yazıyor, çalışanların helada geçirdiği ortalama zaman, kimin eli kimin cebinde, müdürün arkasından konuştuklarınız falan hepsi robotun bir gammazına bakar.

    bi de kafasına göre mesaj okumuyor mu! hanımla akşam televizyon izlerken alete mesaj gelir ve bittabi sesli olarak okunur. " ali abi, işyerinden arzu yarın ağda yaptıracakmış. başka zaman görüşürüz artık diyor. " hayır muhakkak ayarı neyi vardır ama jibonu niye sessize aldın diye kavga çıkarma potansiyeli olan bir sürü eli merdaneli biliyorum ben.
  • jibo benim olacak; bincem üstüne, vurcam kırbacı... yok öyle değil de harbi harbi istiyorum ben bu robotu, çok kullanışlı görünüyor ve de şirin...
  • (bkz: telescreen)
    (bkz: 1984)

    gel de killanma.
hesabın var mı? giriş yap