• kayboluşuyla ilgili sürekli espriler yapılan şahıs.
    çatlak profesörde stand up yapan eleman şişman profesörün kıçını işaret ederek:
    - now i know where jimmy hoffa is...
    der.
    az önce de erken baskıda yapıldı: -istersen hoffa'yı da bulayım...

    her ne kadar kaçırıldı dense de ortadan kaybolmak için böyle bir numara yaptığı hatta hala yaşadığı da rivayet edilir.
  • son olarak bruce almighty'de karşımıza çıkıyor. bir ölüyle bu kadar da uğraşılmaz ki kardeşim... bitmiş bu holivut...
  • (bkz: hoffa)
  • geçen de simpsons'da yapıldı bir hoffa esprisi. homer kamyoncuların sırrını açık edince kamyoncular kendi aralarında konuşup homer'ı yok etme kararı aldı. içlerinden biri de "tıpkı hoffa'ya yaptığımız gibi di mi" dedi. bizden biri gibi oldu bu hoffa. yakında ben de hoffa esprileri yapıcam, malatya'da hoffa festivali düzenlenmesi için girişimlerde bulunucam...
  • mafyoz sendikaci. kennedy hapse tikmis, nixon cikartmistir. zaten tricky dick'in gotunden pek cok sey cikmistir.
  • 1975'de birdenbire ortadan kaybolan amerikali i$ci lideri. asil adi james riddle hoffa. ba$inda bulundugu teamsters sendikasi ile birlikte ozellikle ta$imacilik alaninda cali$anlari orgutlemeye cali$ti. bu sektorde mafyanin hakimiyeti ve sendikala$madaki ba$arisi nedeniyle karanlik guclerin ve bu guclerin devlet icerisindeki suc ortaklarinin tepkisini topladi ve surekli sendikanin parasini zimmetine gecirdigi $eklinde suclamalara maruz kaldi. ba$kan kennedy* doneminde bir ru$vet suclamasiyla 15 yil hapse mahkum edildi. ba$kan richard nixon tarafindan vermi$ oldugu sivil hizmet goz onune alinarak saliverildi ancak 10 yil boyunca sendika cali$malarindan men edildi. bu yasagi kaldirmak uzere kar$i dava acmaya hazirlanirken 30 temmuz 1975'de bir restoranin otoparkinda ortadan kayboldu. kayiplara kari$madan once bu otoparkta iki mafya lideriyle bulu$maya hazirlaniyordu. hoffa'nin akibetinin ne oldugu konusunda bir cok efsane turedi. bunlar arasinda bir cimento aracina atildigi ve bir yerlere betonla birlikte dokuldugu, new jersey'deki giants stadyumu'nun 20 yarda cizgisi altina gomuldugu, bir botun icerisinde gole atildigi veya terkedilmi$ bir komur madenine kapatildigi gibi onlarcasi bulunmakta.

    hoffa'nin hayati ba$rolunde jack nicholson'un oynadigi hoffa adli filme de konu oldu.
  • new jersey'deki giants stadyumu'na gömüldüğü ile ilgili olan efsane mythbusters tarafından aklanmıştır. açılan çukurları ve yer altındaki farklı objeleri belirleyebilen bir dedektör ile mythbusters efsaneye söz konusu olan birkaç çizgiyi ve stadyum sıralarının olduğu yerleri kontrol etmiş ve bu iddiaların asılsız olduğunu kanıtlamıştır.
  • bruce almighty'de değinilir bu adama. dexter'da da hatta.
  • fringe in 1. sezon 7. bölümünde hakkında ufak bir konuşma geçmiş sendikacı.
  • dexter 2. sezon 7. bölümdede bahsi geçmiş amca
hesabın var mı? giriş yap