• mcnulty kardesimiz the wire dizisinin basinda ingilizce rogue olarak tabir edebilecegimiz bir cinayet masasi dedektifidir. gidip sacma sapan yuzeysel islerdense adam gibi bati baltimoredaki habire adam olduren uyusturucu cetelerinin uzerine gitmek istemektedir bu yuzden de sik sik backdoor yontemlere basvurur, ustlerinin haberi olmadan yargiclara is cevirmek gibi... sonunda istedigi olur, ufak bir detail kurulur olaylar gelisir ve sonuc alinir, fakat sezon sonunda herkesin arkasindan dolaplar cevirerek is bitirmeyi seven mcnulty ustleri tarafindan en calismak istemeyecegi yer olan sahil guvenlik birimine postalanir.
  • mcnulty ikinci sezona karisiyla bir araya gelmeye cabalayan mazlum bir baltimore polisi gorunumunde baslar. amma velakin denizde bulduklari bir kadin cesedi ve hemen ayni bir iki gun icerisinde limandaki konteynerlerin bir tanesinin icinde bulunan 12 tane daha kadin cesedi hala onun natural police icgudulerini gidiklamaya devam etmektedir. karisiyla tekrar beraber olma umudu biten mcnulty kardesimiz adam gibi polislikte yapamamasi uzerine iyice bunalimlardan bunalimlara kosar sonucta lieutenant daniels'in mcnultynin eski kumandani major rawlsa yaptigi baski sonucu tekrar isine geri doner mutlu mutlu cinayetleri arastirip gerek frank sobotkayi gerekse de greekleri koseye kistirmaya calismaya devam ederler.
  • max payne'e benzeyen the wire karakteri.
  • diziyi bitirdikten sonra bile muhtelif zamanlarda akla "fucking mcnulty" deyiminin gelmesine sebep karakterdir.
  • adı genellikle "detective, in my office" cümlesiyle anılır.
  • ilk sezon onbirinci bölümde rhonda pearlman'a ayar verirken söyledikleri, kendisinin manifestosu gibidir adeta. elini taşın altına koymak istemeyen, kariyer planlarına esir olmuş; bu nedenle üstleriyle arkadaş olmak zorunda olan polislerin ve hukukçuların yüzünden suçluların ortalıkta fink attığını söyler bağıra çağıra.
    mcnulty'nin kendisine çizdiği yol ise bahsettiği görevlilerin izlediğinin tam aksidir. işi olmayan mevzulara burnunu sokmuş, herkesin nefretini kazanmış, mesai arkadaşlarının ve üstlerinin başına iş açmıştır. zaten hikayenin çıkış noktası budur.
    kendisi gerçek bir polistir, taşaklı bir abimizdir.
    edit: http://www.youtube.com/…xg_3zsehl4g&feature=related
  • hiçbir hayır gelmeyecek erkek modeli. ilişki kurması, çocuk yapması yasalarla engellenmesi gereken bir cins. şeytan tüyü eklentisiyle çok tehlikeli bir hale geliyor*. işine saplantılı, alkol bağımlısı, çokeşli, yalancı. iyi bir polis, ama bana hayrı yok.
  • bu adamla sadece iş arkadaşı olunması gerek. aşık olmaya falan kalkarsanız yandınız, adamın ağzına sıçar. kendine hayrı olmayan işkolik polislerden. gene de hastasıyım, yanımda yöremde yaşasa ağzına sıçtığı ilk kadın ben olurum muhtemelen.
  • kendisini sadece ve sadece polislik ile tanımlayabildiğini düşündüğü için hayatını çözülecek soruşturmalara adarken hem kendini hem de etrafını mahvetmeye eğimlidir.
    otoriteye karşı çıkışını "fuck the bosses" ile özetler.

    --- spoiler the wire sezon 2 ---

    gizli görevde fahişelerle münasebetini yarıda kesmeyip bitirmesi efsanedir.

    --- spoiler ---

    --- spoiler the wire sezon 5 ---

    fbi'dan seri katilin kişilik profilini dinlerkenki surat hali muhteşemdir.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap