• --- spoiler ---

    jinekoloji profesörü fecri sevilen, nişantaşı'ndaki muayenehanesindeki iki hastasına 'nitelikli cinsel saldırı'da bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. tutuklama kararında, şüphelinin mağdurlara özel hayatlarına dair mahrem sorular sorduğuna ve muayenehanede müstehcen filmler seyrettirdiğine vurgu yaptı. prof. dr. sevilen ise hastaların şikâyet ettikleri davranışların tedavinin bir gereği olduğunu savundu.
    --- spoiler ---

    bir kere adam jinekolog! jinekolog özel hayatına dair sorular sorabilir. film olayını çok anlamadım. bu cinsel taciz işleri sulandırılmaya mı başlandı acaba yani adamla husumetim var at iftirayı kendini aklasın diye, insanın aklına gelmiyor değil!

    haber
  • bulmaca çözer gibi haber okuyoruz. suçlama içerisinde anladığım kadarıyla, müstehcen sorular sorma var, film izletme var, mesaj atma var. iki ayrı hasta ama ifadeler birbirine benziyor yazmışlar ama ifadelerin ne olduğu suçlamanın ne olduğu yazmıyor... biraz karışık ya da bilerek mi karıştırdılar emin olamadım...

    --- spoiler ---

    hastalara gönderdiği özel mesajların ise tüm hastalarıyla yaşadığı bir durum olduğunu öne sürdü.
    --- spoiler ---
  • şu odanın dili olsa da bi konuşsa dediğim tutuklama kararı. lol
  • muhtemelen aklanacak ve hemen ardından bu olayı haber yapan tüm sitelerdeki içerikleri, aklandığı mahkeme kararını kanıt göstererek esb yoluyla yayından kaldırtacak. keza buradaki yorumları da.
    ardından 7-8 ay ortada görünmeyecek. ülke gündemi farklı bir konuda patlak verdiğinde de adam tutup basacak google search reklamlarını.
    işim gereği bu konuya o kadar şahit oldum ki.
    (bkz: mesleki deformasyon)
  • mesleği gereği 40 yıl kadın cinsel organı görüp de halen cinsel tacizde bulunabilen profesörün pes dedirten durumudur. olayın komplo olma olasılığı da bence yüksek... olay komplo değilse, içlerinden binde bir böylesi çıkabiliyor demek ki...
    tanıdığım bir jinekolog o kadar çok kadın cinsel organı görmüş ki adamcağız, kendisine takılanlara "kusasım geliyor" demişti. sebebi sorulduğunda; "sen her gün muayeneye angelina jolie mi geliyor sanıyorsun? 75 yaşından tut da, mantar kokulu, akıntılı, ter ve bok kokulu, yumak olmuş, tonla kadın geliyor" demişti..
  • herkesi bi açıklama ve kılıf arayışına düşürmüş olay.

    sözlükteki kimi arkadaşlara göre bir jinekolog asla tacizci olamıyor yani.

    şey gibi mi mesela "trafik polisi hiç trafik kuralı ihlali yapmaz"?

    tedavi ve doktor-hasta ilişkisi sınırlarını geçmeyen bir durum olsa yetişkin bir kadın bir jinekoloğa niçin taciz suçlamasında bulunsun ki?
  • en az 3 entryde bir, "doktor beni ellemesin" yazan var. herhangi bir jinekologun sözlü/fiziksel taciz yapabileceğine ihtimal verilmemesinden ya da her dokunuşun aynı olacağının düşünülmesinden ziyade kadına bok atma kampanyası olarak görüyorum ben bu yorumları.
    zira jinekolog diye tacizci olamaz, nasıl olsa dokunduğu yer belli o zaman hepsi taciz eheh diyecek dangalakların olduğuna inanmak beni çok yoruyor. çünkü bakıştan bakışa, dokunmadan dokunmaya, ses tonundan ses tonuna bin çeşit fark çıkabilir ve tüm insanlık iletişimi bu saydığım farklarda gizli zaten. iletişimin farklı türleri burda çıkıyor ortaya. annene sarıldığın gibi sarılmıyorsun ya sevgiline? sarılmak sarılmak, dokunmak dokunmaksa hani?

    biri bir şiddet ya da taciz olayından bahsettiğinde sanki normal ilişkileri konuşuyormuşuz gibi elinize geçen her yerde kusmaya başlıyorsunuz, ben buna da hayret ediyorum. hiç yoktan mağdurun beyanını dinlemek yerine "bi dakika yaaa önce bi dursun bu karı" tavrı var. bu otomatik karşı tarafı savunmaya çalışma ya da bir şekilde "şiddete zaten bişey demiyoruz o kötü ama.."lı tavrı da aşırı garipsiyorum. bu konularda muhalefet olmak için "kadınlar da çk kalp kırıyo amaa" tavırlı alakasız bir konuyu "üff feministler bağırmayın"a çeken her kişinin ruhsal bozukluğu olduğuna çok eminim. çünkü konuyla alakalı muhalif olacak bir nokta bulamadı mı kadın düşmanlığını genel geçer ilişki konularına çekmeye çalışıyor bunların hepsi. bu kadın düşmanlığının sebebi de çok belli bence. kadının söylediği jinekologum beni taciz etti ya da sevgilim beni dövdü gibi yorumlar bir kere sırf kadın söylediği için çok daha söylenebilir gibi geliyor. söylemesi kolay yani. halbuki herhangi bir insan için tacize uğradığını ya da şiddet gördüğünü düşünüp bunu dile getirmek kolay değildir, ülkede o kadar kanıksanmış durumda ki, bunu söyleyeni yakında hep beraber kezban ilan edecekler. "ayy kezban .s" diye karşı bir taraf olacak.
    bu kadın düşmanlığının sebebi çok belli bence dedim. kadının toplumsal sesinden korkuyor hödük çünkü. başta en çok kendisi adına değişimi reddediyor. buyurganlığı, üstünlüğü, canının istediği gibi davranmayı bir şekilde alıp bi yere kaldırması gerektiğinin farkında çünkü. kendisi bilinçli yapmıyorsa da bilinçaltı ona tehlike çanı çalıyor, yoksa biri birini dövünce, biri birini taciz edince geçip desteklemese de "ama kadınlar da böyle" tipi cümleler kurmak normal bir psikolojinin işi olamaz. kendi içindeki öküze üzülüyor, onun hırçınlığı bu, onun utanmaz tavrı.

    umarım doktor sizi ellemez çocuklar, sadece ellemesini istedikleriniz eller.
  • spoiler vermis hatun adamda dayanamamis.
  • bu konuyla ilgili diğer cinsel terapi veren kuruluşların da incelenmesi lazım, ortaya çıkan tablo türkiye'de sansasyon yaratacaktır...

    (bkz: #83240875)
hesabın var mı? giriş yap