• son dönemlerde iyice popüler olup yaygınlaşmasıyla tam anlamıyla rant kapısı haline gelmiş olan ameliyat. öyle olmasa 2 sene kadar önce 3 bin lira fiyat veren hastane bugün 15 bin demezdi (hem de, tam jinekomasti yokmuş sadece liposuction yeterliymişmiş).

    yuh olsun, yuhlar olsun vahşi kapitalizme esir olmuş hastane ve doktorlara !

    yine insanlık bende kalacak ve yazmayacağım adlarını buraya, ama özelden soranlara hiç çekinmeden yazarım elbette. uygun fiyat bilenler de yeşillendirirse elbette sevinir bu fakir.

    7 ay sonraki edit:
    arada çok mesajlarınız geliyor. güzel doktor tavsiyeleri de alıyorum. öyle aklımdan geçiyor ki acaba mesaj sahipleri ve diğer katılacaklarla haberleşerek biraraya gelip sıkı bir toplu fiyat pazarlığı yapabilir miyiz? ama nasıl olur, pratikte yapılabilir mi? ödeme nasıl yapılır vs..vs..bilemiyorum.
  • istanbul’da uygun fiyata yapan iyi bir doktor arıyorum. başımın belası amk jinekomastisi!
  • bursa’da bu işi bilen bir doktor arıyorum bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
  • yaklaşık 1 sene önce psödojinekomasti teşhisiyle bilkent'teki ankara yıldırım beyazıt üniversitesi hastanesi (o zaman daha kapanmamıştı.) plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi bölümü'nde liposuction (yağ aldırma) yöntemiyle büyük ölçüde kurtulduğum erkekte büyük meme hastalığı.

    benimkinde, ultrasonda meme dokusu çıkmadığından estetik operasyon kapsamına girdi ve bu nedenle 1348,80 tl ödemiştim (evet, hesap özetinden kontrol ettim şimdi.). bu arada eğer meme dokusu olsa ve yeterince büyük olsa hiç para ödemeyecektim. ayrıca, ameliyattan sonra giymem gereken korse ve yokluktan dolayı tedarik etmesi bana kalan ameliyatta kullanılan granülleri medikalcilerden 335 tl karşılığında temin etmiştim. sonradan fark ettim ki korse aslında benim için çok gereksizdi. zaten mal medikalci jinekomasti ameliyatı olacağımı söylememe rağmen göğüs değil abdominal korse vermiş. buna dikkat edin.

    süreçten bahsedeyim. öncelikle, plastik cerrahi doktoruna gittim. bir elle muayeneden sonra doktor meme dokusu değil de yağ gibi olduğunu söyledi ve spor-diyet önerdi hemencecik. ancak, bu durumdan uzun zamandır muzdarip olan ben o yağı çözmek için zamanında burkina faso bedevisi ağırlığına düşmeme rağmen o görüntüden kurtulamamıştım. ayrıca, ben, meme dokusu olduğunu da düşünüyordum.

    --- biyoloji mode on ---
    hakikaten de eğer genetiğinizde, oranızda, öyle bir yağ dokusu kodlanmışsa; ne kadar kilo verseniz de, o yağ orada kalır. eğer genetik kodunuzda orada yağ dokusu olması yoksa ne kadar kilolu olursanız olun oranızda yağ olmaz. bu, diğer vücut bölgeleri için de geçerlidir.
    --- biyoloji mode off ---

    neyse, daha sonra ameliyat kararı verilebilmesi ve doğru yöntemle yapılabilmesi için meme ultrasonu istediler. tahmin edebileceğiniz sebeplerle 4-5 ay sonrasına gün verdiler. neyse, o kadar bayanla sıra bekleyip çekildim ultrasonu. meme dokusu değil yağ dokusu çıktı. ben yine ikna olmadım meme dokusu olmamasına ama doktor ultrasonda böyle çıkmış, ben ne yapayım dedi.

    doktor, bu aşamada iki yöntemden birini seçmemi istedi: biri liposuction, diğeri de kesi yapılarak yağ ve meme dokusunun çıkarılması. kesi yapılınca iz kaldığını ve daha uzun sürede iyileşeceğini de ekledi. daha önceden internetten araştırmalarımda liposuction yaptıranların sonuçlardan memnun kalmadığını okumuştum ama doktor belki iyi niyetiyle belki uğraşmak istemediğinden alttan alta liposuctionı istiyordu. seçimi doktora bıraktım ve liposuctiona karar verdik. ameliyat gününü belirledik. enteresan bir şekilde oldukça yakın bir tarihte anlaştık ultrasan için o kadar gün beklememe rağmen. kan testleri falan verdim. normalde, ameliyattan önceki gün gelip hastanede yatmam gerektiği halde doktor buna gerek duymadı ve ameliyat sabahı erkenden serviste olmamı istedi.

    doktor, önceden her ne kadar refakatçiye gerek olmadığını söylese de hemşire, herhalde, riske girmek istemediğinden zorla birini getirtti. bundan sonrası bir ameliyat için klasik aslında. sabah aç karnına gittim ve hasta odasında beni çağırmalarını bekledim. takribi 11 gibi ameliyat kıyafetlerini giydim (malzemesi kağıt, üstü deli yeleği, altı tulum gibi olan). genel anestezi altında yaklaşık 1-1,5 saat sürdü. çıktığımda 30 dakika kadar yoğun bakımda bekledim. sonra beni odama götürdüler. korsemi giydirip, zamanı gelince pansumanımı değiştirdiler. serum verdiler, ağrı kesici verdiler. birkaç saat sonra yemek yedim, su içtim. bu süreçte hareket kabiliyetimde önemli bir kısıtlama veya ciddi bir ağrı olmadı. elbette ki birtakım ağrı, sızı ve kısıtlar vardı ama ciddi değildi. ertesi sabah tekrar pansuman yapıldı. doktor en az 2 ay korse takmamı, kilo almamamı ve 15 gün sonra kontrole gelmemi istedi. ödemeyi yapıp taburcu oldum (evet, ödeme iş bittikten sonra köfteden çivi çıktıcılar*).

    yaklaşık 5-6 ay kadar göğsümde şişlik ve dokununca acı vardı. bu sebeple birkaç ay yüzükoyun yatamadım. ameliyat izi olarak çok ufak, sinek ısırık izi gibi kabartı kaldı iki göğsümün 5 cm altında. kesinlikle rahatsız edici bir görüntü değil benim için. ayrıca, sağ göğsüm fark edilir şekilde diğerinden büyük idi.

    en başlarda böyle it memesi gibi sarkıyordu göğüs uçlarım. açıkçası, ilk anda sonuç isteyen ben için hiç tatmin edici değildi çünkü artık eskisinden daha da kötü gözüküyordu. hatta, ben, anestezi sebebiyle uyuduktan sonra doktorların halay çektiğini falan düşünüyordum.

    neyse, 15 gün sonra ilk kontrole gittiğimde doktora memnunniyetsizliğimi ifade ettim. o da bunun normal olduğunu, tahmin ettiğinden daha fazla yağ aldığını, 300 cc kadarmış, toparlamasının vakit alacağını söyledi. 2 ay sonra kontrole çağırdı ancak yaklaşık bir sene sonra beklentimi karşılar hale geldi.
  • ameliyattan once bu soruna yol acan endokrin sistemi sorunlarinin bertaraf edilmesi gerekir.
  • tanım: erkek bireyde kadın tipi meme gelişimi ile kararkterize durum.

    altın standart tedavisi liposuction olup nadiren eksizyon da yapılmaktadır.

    jinekomasti sebebi ile başvuran hastaların çoğunda jinekomasti olmayıp, basitçe göğüs ön duvarında lokalize yok birikimi olarak tanımlayabileceğimiz pseudojinekomasti mevcuttur. ayırıcı tanı için öncelik meme usg çekilmekle birlikte diğer görüntüleme ve laboratuvar tetkiklerinden de faydalanılır. gerçek jinekomastiden şüphelenilen bir hastada öncelikli olarak altta yatan sebep tedavi edilmelidir.
  • antalya yaptıran varsa yeşillendirebilir mi? uygun bir yer arıyorum
  • 2010 yılında olmuştum ve hayata resmen yeniden başlamıştım.bu sorunu yaşayan herkes gözü kapalı ameliyat olsun tereddüt etmesin.
  • (bkz: #110005639)
  • covid ve maddi güçlükler bir araya gelince bir süre daha katlanacağımın kesinleştiği, kahrolasıca sorun.

    kusura bakmayın hipokrat yemini yerini 100 dolar üzerindeki benjamin franklin'e devredeli çok oldu. bu nedenle, bir de tüccardan farkı olmayan doktorların eline düşecek olmak da ayrı bir sorun.

    yazdığım kelime miktarına bakınca; sanırım tüccar doktorlar daha büyük bir sorun :d
hesabın var mı? giriş yap