• fenerbahçenin teknik direktörlüğünü de yapmış alman futbol adamı
  • 1998-1999 sezonunda fenerbahçe futbol takımını çalıştırmış olan 1960 doğumlu alman teknik direktör.fenerbahçe'ye gelmeden önce çalıştırdığı vfb stuttgart takımı ile 2 sezon üst üste lig ikinciliği ve bir kez almanya kupası şampiyonluğu yaşamıştır.ayrıca fener'i çalıştırdığı sezon, elvir baliç tavan yapmıştır.kadıköy'deki 1-0 lık parma galibiyeti dışında bir olayı yoktur.
  • birkac hafta adanasporun teknik direktorlugunu yapmistir.
  • metin diyadin'in ayağının kırılmasına dek gayet iyi gitmiştir bunun döneminde fenerbahçe. kondisyonu yüksek, çok koşan, nispeten iyi futbol oynayan bir takım yaratma çabalarında bulunmuş, taraftarın da sempatisini kazanmıştı.

    lider girilen 21. haftada oynanan 19 şubat 1999 samsunspor fenerbahçe maçı'na kadar ilk 20 haftada 47 puan toplayıp, 56 gol atıp 13 gol yemiş olan takım, kalan 14 haftada 25 puan toplayıp 28 gol atıp (9 tanesi iki maçta) 16 gol yemiş ve ligi 3. bitirmişti

    ama 21. haftada metin'in,* 25. haftada uche'nin ayağının kırılması sonrası ve baliç'in aman sakatlanmayayım transfer olamam korkusu, ve erol bulut(bkz: #3071052) denen kifayetsiz nefret edilesi karakterler yüzünden tutunamadı fazla

    (bkz: ben türkiye'de çalışmış adamım)
  • yamulmuyorsam fenerbahçe'den ayrılırken,alacakları konusunda yönetim ile bir husumet yaşayıp, davalık olmuştur.
  • cicegi burnunda alaman milli takiminin teknik direktor yardimcisi kendisi, jurgen klinsmann’in yardimciligini yapacak.
  • fenerbahçenin başına gelmiş parreiradan sonraki en iyi şey.
  • dönemindeki fenerbahçe iyi performans ve iyi futbol ortaya koymasına rağmen, şampiyonluk gelmeyince fatura bu adama patlamıştır. gerçekten fenerbahçeye gelmiş en iyi teknik direktörlerden biridir.
  • 8 ekim 2005 turkiye almanya maci nedeni ile yardimci hocasi oldugu alman milli takimi ile ulkemize gelmis, bugun gerceklestirdigi basin toplantisinda catir catir turkcesi ile yeniden istanbulda olmaktan cok mutluyum diyen hastasi oldugum karizmatik basarili fifa antrenoru.
  • aziz yıldırım'ın yaptığı tek doğru teknik direktör transferidir. başarısız gibi görünmesinin en önemli nedeni, yıldırım dönemindeki pek çok teknik direktörde olduğu gibi, transferini kendi yapmadığı alakasız adamlardan homojen bir takım oluşturabilmesinin zorluğuydu. kemal belgin'in başı çektiği bir takım spor yazarları tarafından stajyer hoca lakabı takılarak sezon sonunda kendisine yol verilmiştir. yönetimindeki fenerbahçe, o yılın uefa şampiyonu olan parma'yı yenen iki takımdan biridir. rövanş maçının son dakikasında boliç'in şutu direğin içine çarpıp kale yerine anormal şekilde dışarıya yönlenmeseydi bugün çok başka şekilde konuşuluyor olabilirdi.
hesabın var mı? giriş yap