• perfect match , the pact , my sister s keeper ın yazarı. genellikle romanlarını olaya bir çok kişinin gözünden bakarak yazar, şaşırtıcı bir sonla bitirir ve çocuklar için herşeyi yapabilecek ebeveynlere dayandırır. çok başarılı bulduğumu söylebilirim rahatlıkla. çünkü insan üstünde bıraktığı psikolojik etkileri çok olumludur. romanı bitirir, kapağını kapatır ve düşünmeye devam edersiniz.
  • yeni çevrilen kitabı cam çocuk tur.

    (bkz: handle with care)
  • romanlarinin konusu hep bireyi olmayi istemeyeceginiz derecede dramlar yasayan ailelerdir. herkesin bakis acisiyla anlatir hikayeleri. bazen anne anlatir bazen baba, bazen ufak cocuk. herkes tabii ki kendi hikayesinde kendine gore hakli. empati kurup durursunuz roman boyunca. bir yerden sonra eaah bence sen de haklisin dersiniz, siniriniz bozulur , romani birakirsiniz....ama dayanamaz 15 dakika sonra yeniden okumaya baslarsiniz. iste boyle romanlar yazar bu bayan. simdiye dek my sister s keeper sinemaya aktarilan tek romani.
  • yeni çevrilen kitabı taş kağıt makas olarak raflarda yerini almıştır.
    orjinal adı ; change of heart

    hep aynı tarz, aynı konular üzerine yazar bu kadın. romanlarında değişmeyen öğeler vardır mutlaka ... canı yanan bir anne, bir mahkeme salonu, kime ve neye göre suçlu diye içip içip düşünmek gereken bir insan....vs.

    ama dokunur bir yerine mutlaka insanın, dokunur ve oymaya başlar orayı. o oydukça yakınındaki ne varsa duygusallığınıza göre de etkiler..

    sonra zaman geçince, aklınıza kitaplarıyla ilgili bir şey gelecek kadar etkilenmişseniz, durur ve oyulan yerinizin sızısını hissedersiniz belki bir an...
    ama öyle de etkiler işte.
    tarafsız, ön yargısız olmak ne demek, öğrenmek adına iyi bir seçimdir bu kitap.

    bence...
  • 5 yaşındaki erkek çocuğunuza tecavüz edilse ne yapardınız?
    8 yaşındaki kızınızın kalp yetmezliğini gidermek için ölen kızınızın idam mahkumu olan kalbini alır mıydınız?
    osteogenesis imperfecta * hastası olan 5 yaşındaki kızınızın rahat bir hayat yaşaması için en yakın arkadaşınızı sırtından bıçaklar mıydınız?

    jodi picoult en çok değer verdiğimiz şeyleri kaybetmemek uğruna yapabileceğimiz seçimleri ve ahlakı sorgular kitaplarında.
    genelde annelikle ilgilidir hikayeler ama her kesin en az bir jodi picoult kitabı okumasını isterim çünkü gerçekten herkese hitap eden bir edebiyatı var.

    özel tavsiye: the perfect match(yapboz)
  • olayları herkesin gözünden anlatmasıyla beğenimi kazanmış yazar. kendisi avukat olduğu için her romanına mutlaka bir avukat karakter koyuyor. başarılı bir yazar.
  • yeni kitabı bir daha bak ismiyle yayınlanmıştır.
  • tüm kitapları için şiddetle tavsiye ederim ve sabırla beklerim diyebilirim gönül rahatlığıyla ve beni kısmen de olsa abrakadabra dışında hayal kırıklığına uğratan bir kitabı olmadı şimdiye kadar.

    ama durup durup ağlatan, vicdanıma baş parmağı ile basan kitabı taş kağıt makas*'tır.

    öyle güzel empati kurar ki kitabında , gerçek hayatında da böyle güzel empati kurabiliyor mudur diye düşünür insan.
    ve belki azıcık bende öğrenirim diye, sindire sindire okurum kitaplarını...

    anam aşık olmuş gibi yazmışım valla.
  • yurt dışında birçok bestseller kitap sahibi güzide yazar. kendisi april yayıncılığın da son zamanlarda en çok tercih ettiği yazar kişi ünvanını taşımaktadır. şahsi kanaatimce en iyi kitabı hala -üzerine 5 kitabı çevrilmesine rağmen- yapboz'dur.
  • yeni kitabı "ev kuralları" april yayınevinden çıkmış bulunmaktadır. asperger sendromlu dahi bir çocuk ve büyük ihtimalle şahit olduğu bir cinayetle ilgiliymiş. her zamanki gibi sabırsızlıkla okumayı bekliyorum.
hesabın var mı? giriş yap