• fransız şef. gault millau'ye göre yüzyılın şefi. bana göre çikolata.
  • simdinin televizyon stari, seri uretim restoran sahibi gordon ramsay, joel robuchon un altin yillarinda 10 ay kadar onun altinda calismis/isi kapmistir.
  • bu adam fransada o kadar buyuk bir markadir ki hazir yemekler super markette bu adamin ismiyle pazarlanir, ismi cismi marketingde kullanilir. (fransada asciligin ata sporu oldugunu unutma guzel arkadasim)
  • murat bozok öğrencilerindendir. bozok, programında robuchon'un ünlü talebelerinden olan gordon ramsay ile alakalı bir anekdot anlattı. gordon ramsay bu ustanın yanında 1 yıl kadar çalışmış. 3. ayında joel robuchon, ramsay'dan az pişmiş kaz ciğeri istiyor. ciğeri çok pişmiş getirip robuchon'un masasına indiriyor. robuchon "bu nasıl tabak lan, amq sarı çıyanı" diyor ve tabağı ramsay'in kafasına fırlatıyor. tabak ramsay'in kulağına geliyor. bu olaydan sonra ramsay'de kalıcı %50 duyma kaybı oluşuyor ve bunun sebebi bu tabak. tabi ramsay 9 ay daha çalışıyor robuchon'un yanında. murat bozok "aksan sorunundan dolayı ramsay yanlış anladı" diyor.

    tabi murat bozok'a sormak gerekir "abi gordon ramsay'e bunu yapan adam sana neler yapmıştır, anlat hele" diye. öyle robuchon yemekleri yapıp herifin disiplinini gordon ramsay üstünden sulandırmakla olmuyor.
  • kanserden 73 yaşında vefat eden yüzyılın şefi, büyük usta
  • 13 ülkede toplam 32 michelin yıldızlı restoranıyla dünyanın en çok michelin yıldızına sahip, animal/ hayvan lakaplı 'yüzyılın şefi' joel robuchon, 73 yaşında kanserden bugün hayatını kaybetti.

    le figaro'nun haberine göre 'yüzyılın şefi' joel robuchon 73 yaşında kansere yenik düştü. isviçre'nin cenevre şehrindeki evinde hayatını kaybeden robuchon, televizyon sunuculuğu da yapan ünlü şef gordon ramsay'in ustasıydı.

    13 ülkeye yayılan mutfaklarında toplam 32 michelin yıldızıyla bu alanda rekorun sahibi olan joel robuchon, 7 nisan 1945'te fransa'da doğdu. ailesi papaz olmasını istediği için kilise tarafından yetiştirildi. hafta sonu izinlerinde, bir akrabasının zor durumda olmasından ötürü restoranında ona yardım ederken, aşçılığın kendisine daha uygun olduğunu görüp kariyer değiştirdi.

    25 yıl önce gault millau jürisi tarafınca “asrın aşçısı” ilan edien larousse gastronomique yayın kurulu'na başkanlık yapan joel robuchon'un dünyanın farklı noktalarındaki restoranlarında 32 michelin yıldızı bulunuyordu.

    50 yaşında emekli olmaya karar verip sonra emekliliğin kendisine göre olmadığını anlayınca sahalara dönen robuchon, bu michelin yıldızlı restoran imparatorluğunu son 15 yıl içerisinde kurmuştu.
  • 2018 ağustos ayında cenevre'de vefat ederek kendi alanında kocaman bir boşluk bırakmış, aldığı 31 michelin yıldızı ile, tüm zamanların en yüksek puanlı, en fazla yıldızlı michelin şefi. ölümünden sonra 1 yıldız daha verildi ve 32 yıldıza ulaştı.

    dünyanın yaşayan muhtemelen en ünlü şefi 16 michelin yıldızlı gordon ramsay de onun yanında yetişmiştir.

    bunun dışında her sene yılın en iyi fransız mutfağı şefini seçen gault millau tarafından "yüzyılın şefi" seçilen tek isim olmuştur.

    10 küsür ülkedeki kendi restaurantlarının çoğu l'atelier de joel robuchon adını taşır.
  • imza yemeklerinden biri patates püresi olan fransız şef.

    ne enteresan değil mi?

    gerçi o kadar tereyağını (brötan) bana koysan beni de yersin. ama olsun güzel hakikaten.

    paris'te gitmiştim. yediğin yemeğin her lokmasında zevk var lezzet var. e adamların işi de bu. karşılığını da çekiyorlar tabii cüzdanından.

    neyse ona helal, bana afiyet olsun.
hesabın var mı? giriş yap