• kendisiyle iki sene önce spotfiy'da tanıştım. karışık piyano müziklerinin olduğu bir playlist dinliyordum. müziklerin genel tanınırlılığından ve sıkıcılığından yakınırken bir melodi dikkatimi çekti.

    neoklasik'in ilk zamanını hatırlattı bana. max richter'in hala piyano yazdığı, frahm'ın yeni çıktığı, olafur'un melodi yazabildiği, johann johansson'un hayatta olduğu, einaudi'nin çok sesli müzikle kafayı yemediği...
    sleeping lotus çalıyordu. solipsisim tek albümüydü o zaman. gel zaman git zaman yeni albüm çıkarmış, bir de single. üzerine aklıma geldiğimin akşamı konseri vardı salon'da. zar zor bir bilet bulup da girdim. iyi ki de yapmışım.
    sleeping lotus'u ve solipsism'in genelini dinlemek zaten güzeldi. üzerinde bir de ab ovo diye modern bir klasik yazmış. son işi prelude da iyi. yeni albümün geleceğinin haberini de veriyor. ve görünüşe bakılırsa bu devirde üçüncü solo piyano işini çıkartmış olacak. sadece bu takdire şayan. çünkü bu müziği kemikleştiren tayfadan kimsenin solo piyano işini duyamaz olduk.
    en son nils bi çok güzel utandırdı beni, bizi. encore işi çok iyiydi. ne kadar 15 dk dinleti olsa da (gerisi ambient) tekrar duymak güzel oldu. ilham'ın sonlu olduğunu kabul etmekle alakalı bu mefhum biraz, sanıyorum.

    yukarıdaki arkadaşı içeri alması da ayrı sevindirdi. konser performans'ı iyiydi. neoklasik, solo piyano bir konseri vermek zor iş. çünkü insanların uykusu geliyor, evet. bayıyor bir noktada. çünkü her frekansın dolu dolu doldurulduğu bu devirde tek bir enstrümanı, şekersiz, efektsiz dinlemek çok sıkıcı geliyor obez, diyabetli kulaklarımız için. kaldı ki köküne kadar minimalizm ve düşük tempo. ama yine de iyi iş çıkardı. ortasında iki ambient parçayı zincirledi. o noktada enerji düştü biraz. ama kapanışı for steven ve hanging d ile yaptı. iyi bir kapanış oldu. umarım gelecek olan albümündne sonra bir albüm kadar daha büyüsü kalır içerisinde de piyano severler sevinir.

    edit: derken, abimizin son işinin prelude ve barındırdığı 8 re-work (tabii ki elektronik tınılar) olduğunu gördüm. ben yazarken yayımlamış albümü adam :( meraklısına:
    https://dg.lnk.to/beving-conatus
  • hayatinin sonuna kadar bir muzisyenin eserlerini dinleyeceksin, sec deseler* kendisini sececegim uzun adam.

    solipsism'deki masalsi havadan sonra prehension biraz daha melankolik ve soguk ama yine hipnotize ediyor bu adam beni.

    zaten solipsism'i de kendisi icin ve ev halki dinlesin keyiflensin diye yapmis joep bey. kayitlarda nefesini duymak ayri bir keyif veriyor bana.
    prehension ise 19. yuzyil klasiklerini okumak gibi. belki abartili ama cagristirdigi his boyle.
  • bu akşam türkiye'deki ikinci konseriyle bir kez daha bizleri mest etmiş çağımızın en önemli piyanist ve bestecilerinden biridir.

    tam hanging d çalmadı diye üzülürken geri dönüp onu çalması da inanılmazdı. var ol sen joep, şu kulaklar seni canlı canlı dinledi ya, daha da ne ister ki insan.
  • bir besteci ve müzisyendir kendisi fakat çoğunlukla massivemusic yüzü olarak bilinir." solipsism " besteci ve piyanist joep beving başlangıç albümüdür.
    kendisi gerçeğin sadece insanın kafasında olduğunu düşünen kendine farklı bir filozofik düşünce geliştirmiş abimiz. herşeyin ötesinde harika piyano parçaları vardır insanı alıp çok farklı yerlere götüren.
    en bilinenleri; the light she brings ,sleeping lotus 'dur
  • zorlu psm'de gece itibarıyla dinleyenlerini uçurmuş/yüzdürmüş/serinletmiş (karar veremedim) müzisyendir.
  • zorlu psm caz festivali kapsamında bu gece dinleme şansına eriştiğim muhteşem kişi.
  • ah be joep.. seninle bağladığım aşk ve sevgi bağıma sahip kişi ile yolları ayırmak durumunda kalmak. hala sevmek, onu taşımak. yan koltuğun boşluğuna bakarak orada olmak. o anın vereceği korku ve üzüntü ile tarihi beklemek...
  • kendisi sayesinde sıkılmadan koca koca hukuk kitaplarının üstesinden geldim; önemli her detayı, bir notasına sıkıştırdım. kendisinin bu sebeple ne kadar farkında olmasa da üzerimde emeği büyüktür*.

    harika besteleri olan ve müziklerinin özellikle kaliteli bir kulaklıkla dinlenmesi gereken hollandalı piyanist. the light she brings ve sleeping lotus zaten halihazırda yazılmış. bunları sevenlerin bir de sonderling ve an amalgamation waltz 1839 gibi parçaları da dinlemesini öneririm.
  • etude ile gülümseyerek susmanın parçasını yapmıştır aslında...
  • müthiş ötesi, yaralı müzesi artık dinlemeden edemem.
hesabın var mı? giriş yap