• bernoulli mafyasından. l hospital kurallarını bulmuştur. l hospital adı paris'de kaldığı zamanlardan kalmıştır sanırım. (#1989083)
  • büyük bi adam.. ama cins biraz afedersiniz.. millet evladına yemez yedirir giymez giydirirken, kendisi oğlunun yolunu tıkamak için tüm imkanları seferber etmiştir.. misal mi? buyrun ;
    oğlunun kendisinin de görev yaptığı basel üniversitesine her başvurusunda kura mura ayağına alınmamasını sağlayıp
    bu yüzden çocuğun rusyaya gitmek zorunda kalmasına sebep olan..
    giderken yanında giden kardeşinin (esas adamın diğer oğlu) orda ortam şartlarına dayanamayarak ölmesinde dolaylı rol oynamış..
    oğlunun kazandığı (kendisi ile beraber kazanmıştı) ödüle tahammül edemeyip oğlanın "çifte zafer" coşkusunu "sen nasıl benle aynı seviyede kabul edilirsin" die hem akademinin hem oğlanın boğazına dizen..
    rusya'da oğlanın beraber çalıştığı euler aracılığıyla hidrodinamik konusundaki fikirlerini çalıp sahte tarih kullanarak oğlandan önce yayımlayan manyak ruhlu takıntılı ve dahi bir babadır kendisi..

    özetle : bir dahiye saydırıp bir diğer dahiye de entry boyunca oğlan oğlan diye diye karizmasını çirdirip, bilimsel ortamlarda nasıl lafı dinlenir bir aaabi olduum mesajını vermiş oldum..
  • zavallı oğlancağız için ;
    (bkz: daniel bernoulli)
  • hangi bernoulli olduğu konusunda şüpheye düştüğüm. zira #2025274 entrysinde görüldüğü üzere 3 adet johann bernoulli bulunmaktadır.
  • 1667-1748 yılları arasında yaşamış isviçreli bir matematikçidir.tamamı matematikçi ve bilim adamı olan bir aileden gelmektedir.döneminin en önemli matematikçilerinden leonhard euler'in gençliğindeki öğretmenlerinden biridir.

    1694-1697'de "değişkenlerine ayırma" terimini kullanmış ve yöntemi açıklamıştır.

    " m (x,y) dx + n(x,y) dy =0 şeklinde bir diferansiyel denklem ,

    dy/dx=f(x) g(x) formunda yazılabilmesi. "
  • l'hopital kuralını keşfeden kişidir. ayrıca bu yönteme adını veren guillaume françois antoine de l'hôpitalın hocasıdır.
  • brachistochrone problemini ortaya atan ve daha sonra çağdaşlarıyla birlikte kendi çözümünü de yayınlayan matematikçi.
hesabın var mı? giriş yap