• büyük britanya'nın fed cup takımında oynayan, 1991 doğumlu güzel tenisçi.
  • eastbourne'de ekaterina makarova yı -hem de çok üstün bir oyunla- yenerek kariyerinin en önemli galibiyetini alan genç tenisçi
  • us open 2015 ikinci turunda; wimbledon finalisti garbine muguruza karşısında müthiş bir mücadele ortaya koyan tenisçi. ikinci set tiebreak'ini kaybetti ama tiebreak'te hakemle atışması onu ateşledi, final setine fırtına gibi girdi ve 6-2 bitirdi...
  • son aylardaki mükemmel çıkışıyla beraber, heather watson ın da kötü sonuçlar almasıyla birlikte; britanya'nın yeni 1 numarası olan tenisçi...
  • an itibariyle wuhan'da simona halep karsisinda ilk sette 4-1 onde olan firtina.

    sete de zaten 3-0 ile basladi ama o nasil bir agresif oyundur. genel olarak agresif bir oyunu var zaten, son 20 macinda kvitova haricinde maglubiyeti olmamasi da biraz buna bagli, ama halep'e karsi sanki aralarinda husumet varmis da hayati boyunca bu maci beklemis gibi oynuyor.

    kadin tenisinde servis atilan oyunlarin degil; servis karsilanan oyunlarin avantaj oldugu bir donem yasanirken, servisine bu kadar hakim bir kadin tenisci ( gunu gunune uymayan karolina pliskova haric ) inanilmaz fark yaratiyor.
  • wuhan'da simona halep karsisinda ilk seti 6-3 kazandiktan sonra ikinci seti 6-3 kaybeden, final setinde simona halep 5-1 onde iken oradan gelip seti 7-5 kazanan ve beni de agzi acik, elinde cips ekrana kilitleyen, yillardir britanya'da ikamet ediyor olmasina ragmen ana ivanovic aksaniyla konusan bir acaip insan evladi.

    uc set ve 30 oyun suren macta dunya 2 numarasi simona halep'e sadece 7 servis kirma sansi verdi ki, kadin tenisinde bu cok dusuk hatta muhtesem bir sayi.
  • avustralya açık tenis turnuvası 2016 4. turunda burada daha önce yarı final oynayan ekaterina makarova'yı 3 saati biraz aşan maçta yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. kariyerindeki ilk slam çeyrek finaline yükselen 91 doğumlu konta aynı zamanda 33 yıl sonra bir grand slam turnuvasında çeyrek finale yükselen ilk britanyalı kadın tenisçi oldu. maçın final setinin 79 dakika sürdüğünü ve 8/6 bittiğini de not edeyim. geçen yılki çıkışının tesadüf olmadığını da göstermesi ayrıca nefis.
  • kadın gibi kadın be. sayesinde bugün para kazandım. biraz yaşlı duruyo, güzel tenisçilerin kurduğu tahakkümü kıracak inşallah.
  • biraz abartı olacak ama fevkaladenin fevkaladesinde tenis oynayan britanyalı kadın. 20'li yaşlarının başında fazla öne çıkan bir isim değildi ki, 2015 haziran'a geldiğinde de fazla adını duymamıştık ama eastbourne-amerika açık-wuhan turnuvalarındaki performanslarından sonra 2016'ya da müthiş başladı; son maçtaki performansa bakarsak, makarova istatiksel olarak geride olsa da maç çok küçük detaylarla koptu, o kırılma anlarında konta öne çıktı, sinirlerine çok hakim, sadece 24 yaşında olduğunu da not edelim; britanya tenisinin muhtaç olduğu süperstar kadın tenisçi açığını dolduracak, muhtemelen bundan sonraki slam'lerde seribaşı olarak yer alacak ve en önemlisi wimbledon'da ileri aşamalara geçerse taraftar desteğiyle birlikte önümüzdeki yıllara ambargo koyması muhtemel olacak
  • avustralya açık tenis turnuvası 2016'da yarı finalist olmuştur. 1977'den beri turnuva yarı finalindeki ilk britanyalı kadın oldu kendisi. baya da mütevazi ve sakin hareketleri var. bazı kadın tenisçilerin verdiği histerik tepkileri vermeyip hanımefendiliğini hep ön planda tutarak da takdir topluyor. rakibi de kerber olacak.
hesabın var mı? giriş yap