• abd kongresi'ne sunulan 9/11 raporunun 28 sayfalık kısmının yakında açıklanmasını beklediğini ve bu bölümlerin suudi arabistan'ın bu terör saldırısıyla alakasının olmadığını ispat edeceğini belirten cia başkanı.

    http://www.reuters.com/…/us-saudi-usa-iduskcn0yx0n7
  • amerika ve müttefiklerinin ışid’e karşı kazanımlar elde ettiğini ama örgütün kaybettiği topraklara karşı taktik değişikliğine gitmesini beklediğini söyleyen cia başkanı.

    http://www.amerikaninsesi.com/…uyarisi/3379166.html
  • kurumunun siyasi otorite tarafından bu yönde talimat verilse bile işkence tekniklerine başvurmayacağı yönünde bir açıklama yapmış.

    http://foreignpolicy.com/…-with-your-torture-plans/
  • washington’daki düşünce kuruluşu brookings enstitüsü’nde düzenlenen bir programda şu mesajları vermiş; "türkler birçok alanda bizim çok yakın bir ortağımız. türkiye’nin, ışid’in çok sayıda üyesi ve yabancı savaşçılar için giriş-çıkış noktası olduğunu biliyoruz. türk mevkidaşımla çok yakın bir ilişki halindeyim. coğrafi konumu itibariyle türkiye’nin başa çıkması gereken bir dizi konu var. türkiye, beşar esat’ın suriye’nin geleceğinde yerinin olmamasını sağlama çabaları kapsamında ılımlı muhalefet unsurlarından özgür suriye ordusu’nun çok güçlü bir destekçisi. aynı zamanda da, terör örgütü pkk tarafından türk halkına karşı girişilen terör eylemleri hakkında çok meşru kaygıları bulunuyor. suriye’nin kuzeyindeki kürtler, koalisyonun ışid’in bu bölgede yok edilmesine dönük bazı çabalarında ortak oldu. ortadoğu konusunda deneyime sahip biri olarak şunu söylemeliyim ki; suriye bugüne kadar uğraştığım en karmaşık mesele, çünkü çok sayıda iç ve dış aktörler, çok sayıda hedefler var ve bunlar arasında sık sık gerilimler yaşanıyor. bu bölgede her olan bitene dair türkiye ile aynı görüşte miyiz, hayır değiliz. türklerle aramızda anlaşmazlıklar olduğunda çok açık ve dürüst davranıyoruz, bize göre daha fazlasını yapmalılar. onlar da elbette bizimle olan görüş ayrılıklarını ve amerikan hükümetinin attığı bazı adımlara itirazlarını ifade ettiler ancak yakın ortaklar ve müttefikler böyledir, aralarında açık diyalog olur, türklerle düzenli temas halindeyiz, birlikte yakın çalışıyoruz."

    kaynak: http://www.amerikaninsesi.com/…-vermem/3417218.html
  • son röportajında türkiyedeki darbe girişiminden haberdar olduğunu vücut dili ve verdiği kaçamak cevaplar ile resmen itiraf eden cıa direktörü.
  • suriye ve ırak'taki devlet yapısının yeniden telafi edilemeyecek şekilde zarar gördüğü görüşünü savunan ve bu ülkelerin bölünebileceğini iddia eden cia başkanı.

    http://www.dw.com/…e-ve-irak-bölünebilir/a-19538488
  • yaşanan süreçlerle beraber önümüzdeki günlerde suriye ve ırak'ın bölünebileceğini söylemekle, bir tahminin ötesinde arzu ettiği durumu ifade etmiş gibi görünen cia başkanı. dünya kamuoyunu şekillendirilmek istenen geleceğe alıştırmak için sarf edilen bir söylem. küresel düzeyi hedef alan bir çeşit algı yönetimi.

    koskoca bir coğrafyayı çıkar devşirebilmek için adeta bir cehenneme çevirdiler. fakat reaksiyonun açığa çıkabilecek geri tepmesinin kendi çıkarlarını da hedef alabileceğini göz ardı ediyorlar. yükselen ateş eninde sonunda kendilerine de zarar verecek.
  • içinden geçenleri değil bizzat amaçlarını ifade eden cia başkanı. hatta bu amaç uğruna kendisinin yönettiği kurum ve devletleri milyonların ölümüne sebep olmuştur. ne güzel dünya ya.. milyonlarca kilometre öteden gelip koca bir coğrafyanın ağzına sıçıp gidiyorsun. sonra oturup insanlara neler olabilir temalı hikayeler anlatıyorsun.
  • abd başkanı donald trumpiran'la yapılan nükleer anlaşmayı bozmaması konusunda uyaran cia başkanı.

    http://www.bbc.com/news/world-us-canada-38149088
  • abd başkanı donald trump'ı üslubu konusunda uyarmış.

    http://www.bbc.com/news/world-us-canada-38630016
hesabın var mı? giriş yap