• "bana gore bir ceset, canli bir bedenin tasiyamayacagi bir guzellik ve sayginlik tasir" sozleriyle isine bir de sanatsal acidan yaklasan ingiliz seri katil.
  • 10 rillington place filmiyle son icraatları ve yakalanışı anlatılmış olan seri katil.
  • tam adı john reginald halliday christie olan seri katil.

    ingiltere'de 1940 - 1950 yılları arasında karısı ethel ve 13 aylık bir bebekleri de dahil olmak üzere 8 kişiyi öldürmüştü. genelde kurbanlarını önce bayıltıyor, ardından boğuyordu. polis tarafından yakalandı ve mahkemeye çıkarılarak idam cezasına çarptırıldı.
  • 2016 bbc yapımı olan rillington place isimli 3 bölümlük mini dizide hayatı anlatılan ingiliz seri katil. başrolde tim roth gibi bir usta oyuncu ve karısını ethel'ı canlandıran samantha morton (the walking dead'deki alpha) var.

    dizi, 1940 ve 1950'ler ingiltere’sinin o kasvetli atmosferini çok güzel yansıtmış. oldukça etkileyici bir kurgusu da var. oyunculuklar zaten muhteşem ama gerçekten seri katillere bu kadar ün ve önem atfetmek niye? normalde saygı duyarak izleyeceğim bir yapımdı ancak seri katil güzellemesine ve bu pisliklere bir empati oluşturulmasına katlanamıyorum. bir sürü insanın canını almayı kendine hak gören insan artıkları bunlar. empatiyi ya da tanınırlığı hak etmiyorlar. insanlar sırf suç yapımlarına ilgi duyuyor diye her seri katili bir rock yıldızı gibi pazarlamak bana göre çok yanlış ve kötü niyetli.

    bir şeyin çok fazla örneğini görürseniz o artık normalleşir ve şaşırma duygunuzu kaybedersiniz. kötü şeylerin ve suçların normalleşmemesi lazım. ayrıca dünyada bir ton psikopat, ruh hastası var. böyleleri bu sayısız seri katil yapımlarını izleyip "lan belki bir gün bbc, netflix ya da amazon benim de belgeselimi çeker." diye kötü de olsa sırf ün için akıl almayacak suçlar işlemeye başlayabilir. hadi sen ben normal insanlarız, birisi yanımıza silah koysa trajik bir olay peydah olmaz ama o silahın bazı manyak insanların eline geçtiğini düşünün. işte bu seri katil güzellemesi böyle kritik bir öneme sahip, tehlikeli ve kötü niyetli. yapıma puanım 5 yıldız ama keşke bu kaynakları daha iyi projeler için harcasalardı.
hesabın var mı? giriş yap