• amrikan futbolu yillar once si hbb kanalinda verilmeye basladiginda taraftari olmaya basladigim denver broncos takiminin quarterback i. o yillar houston oilers li warren moon a karsi maclarinin tadina doyum olmazdi...bu adam ayrica takimini 5 kez super bowl macina tasimis emekli olmadan once sonunda bu emeline de 2 kez ulasmistir.
  • south park bölüm 416'da (the wacky molestation adventure) heykeline çocuk kurban edilen kişi.
  • her ne kadar kendi dönemindeki rakipleri joe montana, steve young (san francisco 49ers) veya troy aikman(dallas cowboys) gibi birden fazla takım şampiyonlukları ya da spektaküler oyunlarıyla efsane olmasa da istikrarı ve takımına olan sadakatiyle ön plana çıkmış bir quarterback'tir..
  • l.a. pacific coast highway' de hermosa beach e gelmeden bir toyota bayisi vardir.
  • efsanevi bronco. butun kariyerini denver'da gecirmistir, yazik.

    1983'te kapisindan girdi denver'in. muthis sezonlar gecirdi, canim istatistikler yakaladi. play off'larda cok eline aldi. ama yine de, 21, 22 ve 24. super bowl'a tasidi takimini. ucunde de kaybettiler. hatta bu sonuncusunda joe montana'nin 5 td pasi attigi macta san francisco 49'ersa ezildiler. 55-10.
    yilmadi elway, yine super oynamaya, hayvani istatistikler cikarmaya devam etti. 37 yasina geldiginde, dan marino gibi anilma kaderiyle basbasa kaldi. mukemmel teknik, harika maclar, olaganustu rakamlar, sifir yuzuk...
    yasli kurt super bowl 32ye tasidi takimini. karsisinda brett favre onderliginde onune geleni deviren son sampiyon ve favori packers vardi. uc kez yuzugun ucundan donmus john, bu macin son sansi oldugunu dusunuyordu haliyle.
    macin 2. yarisi oynanirken, bir denver hucumunda "the helicopter" olarak anilan hareketi cekti. quarterbackler kosularini ya saha disina cikarak, ya da kayarak bitirirler. ne uzerlerindeki koruyucular diger oyuncularinki kadar kalindir, ne de bu carpma ve carpismalar icin antrene edilirler. kostu elway.. hucumun surmesi icin onunde bir kac yardlik mesafe vardi.
    su sekil bir hareket yapti orda, http://www.youtube.com/…wpjajm4cy8o&feature=related

    soktu kafayi iki packerin arasina, dondu havada, sirt ustu dustu. ama gereken yardi da almisti. bu oyunu hala hatirlamayan denverli yoktur. kadayif elway, herkesten daha fazla istiyorum ulan bu maci mesajini takim arkadaslarina, rakibine, butun stada vermisti.

    ve kazandilar. kariyerinin sonunda yuzugune kavustu john. gaza geldi sonra, ulan bir yil daha oynarim dedi. oynamak ne kelime, yine super bowl'a tasidi broncolari. tevellut 1960, yil 1999. rakip bu kez atlanta falcons. gecen yilin aksine, favori denver artik. 34-19 ile kazanan da onlar.

    film olacak bir oykunun kahramanidir artik john. buyun hayati boyunca kovaladigi, 3 kez kiyisindan dondugu sampiyonlugu kariyerinin son iki sezonunda ustuste yakaladi. ustelik, profesyonel oyunculuguna super bowl mvp olarak nokta koydu.
hesabın var mı? giriş yap