• 2004 yılında dağılmış olsn the czars grubunun solisti. şarkıcı, 2010 yılında ilk solo albümü queen of denmarkmidlake ile beraber kaydetti. albüm, ingiliz mojo dergisi tarafından yılın albümü olarak seçilmiştir.

    http://www.myspace.com/johnwilliamgrant

    http://www.bellaunion.com/…/site/artists/john_grant
  • bu dünyadan olmayan -tanrı vergisi- bir bariton sese sahip, varoluşsal zorluklarla büyümüş bir adam. 1994'te kurduğu the czars gurubuyla harika çalışmalara imza atmış ancak dünyanın en "underrated" grubu oldukları için tarihe falan geçememişlerdir. 2004'te grup dağıldıktan sonra, çok tutucu amerikan toplumunda gay olmanın getirdiği zorlukların da tetiklediği bir nevroz ve bunalım dönemine girmişti john grant. kendine güveni olmayan, zayıf bir kişiliği vardı. alkol ve bağımlılık yapıcı maddelerle fazla haşır neşir olmuş, akıl sağlığını kaybetmiş ve intihara bile kalkışmıştı; ta ki midlake grubu üyeleri onun şarkılarını dinleyip, ona albüm yapmaya ve beraber tura çıkmaya ikna edene kadar.

    queen of denmark albümü, müzikseverleri bir kenara bırakın, kendi hayatı için bir dönüm noktası olmuştur. albümün birçok çevrede beğeni kazanması, medya organları ve dinleyicilerden övgüler alması grant'ın kendine olan inancını geri kazandırmış, onu yaşama bağlamış.. yani bir röportajda öyle diyor.
    halihazırda 4 dil bilen ve 2 dil daha öğrenmeye çalışan bu dil koleksiyoncusu adam, bu aralar isveçli elektronik müzik yapımcısı kleerup ile bazı çalışmalar yapmaktadır.
  • 15 kasım'da iksv salon'a gelecek olan güzel insan.

    seni seviyoruz salon!
  • yeni çıkacak albümünün büyük bölümünü izlanda'da kaydetmiş.
  • yeni albümünden bir şarkı yayınladı sanırım. tam emin değilim.

    (bkz: pale green ghosts)
  • hiv pozitif olmasıyla hayranlarını üzmüş şahıstır. gerçi son albümü için laflar biriktirdim ama bir sonraya artık.
  • istanbul'a geliyor reis. 21 kasımda babylon'da konseri var.
  • yeni fırsatım oldu 21 kasım'daki konseri için bir kaç şey söylemem gerekirse ağırlık olarak son albümünden çaldı, hatta tamamı son albümden olabilir o kadar dikkat edemedim. salon dolu değildi. yazık oldu reyize. milletin en çok coştuğu şarkı gmf, biraz da queen of denmark. kendisinin en çok coştuğu ise pale green ghosts ve black belt. sanırım konsere you don't have to ile başladı onda da istekliydi. aralarda seyirci ile çok konuşmadı. hatta birkaç ezberlediği türkçe şey söyledi o kadar.

    bu arada bir sözüm de konserden önce dönene kadar yerimi tutar mısın diyen amy'ye. gitti geldi bu sayede sohbet açıldı. londra'dan sadece john grant için gelmiş çünkü orada bilet bulamamış! manyaklığa bakar mısın lan! hayır bakmadım tur listesine ama eminim istanbul'dan daha yakın bir yerlerde sahneye çıkmıştır. hem de tek başına gelmiş ilginç. neyse hoş kızdı, eğleniyordu baya.

    2014'de yine gelsin yine giderim.
  • midlake'le söylediği "ı wanna go to marz" adlı şarkıda insanı kendine hayran bırakan bir sese sahip şarkıcı.
  • marka hikayeleri & istanbul'dan endonezya'ya adlı kitabında ekşi sözlükten bahseden yazar. yazarın ekşiden oldukça etkilendiği barizdi. gurur duyduk.
hesabın var mı? giriş yap