• "erkekler mars'tan kadinlar venus'ten" 'den sonra baya bi kitap yazdi iki cins arasindaki iliskilere dair. sikmadan okutan, hatta gulerken cogu zaman insana "aaa...harbiden dee.." diye dumurlar yasatan kitaplarin yazari amerikali bir psikolog/yazar.
  • annelerin söyleyemedikleri babaların bilmedikleri kitabının da yazarıdır kendisi.
  • kadınların psikolojisi için:

    "onlar konuşmaya başladıklarında aslında kendi içlerine yolculuğa çıkıp, o an kendi hissettiklerini keşfetmeye çalışıyorlardır. bu konuşma esnasında bir çok psikolojiye girip çıkabilirler ve sonunda hiçbirini kendilerine yakın bulmayıp rahatlayarak konuşmayı bitirirler. bunu çarşıya gidip bir çok giysiyi denediği halde almayan ve buna rağmen eve dönerken mutlu görünmeleri ile de anlayabiliriz. hangi erkek böyle bir durumda mutlu kalmayı başarabilir?"

    tebrik ediyoruz..
  • ayni isimde bir de ingiliz*yazar vardir ki küresellesme üzerine yazip cizmistir *** *.
  • ingiliz siyaset filozofu, yazılarında neoliberalizm ve modernizmi eleştirmiştir, modernizimin başlatığı karanlık çağa karşılık agonistikçoğulcuğu savunmakatadır.
  • zamanimizin en dikkate deger filozoflarindan biri. lse'de avrupa dusuncesi dersleri veriyordu, emeklilikten sonra artik new statesman'in bas kitap elestirmeni olarak kendini gosteriyor ve the guardian'da da cokca yazilari cikiyor. son yillarda ozellikle black mass: apocalyptic religion and the death of utopia kitabi ile one cikti. oncesinde ise the false dawn: the delusions of global capitalism, straw dogs: thoughts on humans and other animals, heresies: against progress and other illusions kitaplari ile yaygin gorusleri sarsmisti. ozet olarak thatcherizm ve blairizm hayranligindan neoliberalizm elestirisine varan bir liberal dusunurden soz edebiliriz. isaah berlin'in biyografisini de yazmis olan gray, simdi de the immortalization commission: science and the strange quest to cheat death kitabi ile one cikacak gibi. son yillarda ele aldigi bilim, din ve siyaset uzerindeki farkli yaklasimi bu kitapta da kendini gosterecek gibi. http://www.guardian.co.uk/…08/john-gray-immortality adresinde cikan son yazisi bu kitaba dair ipuclari veriyor. tanismamis olanlar icin turkce'ye de cogu kitabinin cevrildigini hatirlatarak bitiriyor, aydinlanma felsefesini ve ilerleme dusuncesi elestiren bu ikonoklastik dusunure gozatmanin kazancli bir aktivite olacagini dusunuyorum. goruslerine katilmadiginda bile incelemesi zevkli ve bilgilendirici john gray, tek sanssizligi ise adini bir bestsellerlar yazariyla paylasmasi sanirim. ustteki 7 entryden sadece 3 tanesi filozof john gray uzerine ne yazik ki. son kitabinin basliginin neyi ifade ettigi konusunda (bkz: ölümsüzleştirme komisyonu).
  • oscar wilde'in the picture of dorian gray'i yazarken esinlendiği düşünülen ingiliz şair. (1866-1934)
hesabın var mı? giriş yap