• marketing mucizesi bi adama benziyo
  • battle creek*li 91 yasina kadar yasamis doktor*/ yazar / mucit kisi. icatlari arasinda elektrikli battaniye, bilimum cerrahi arac, rektuma yogurt pompalamak, ve misir gevregi* bulunur.
  • sağlıklı yaşama kafayı takmış, 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında ortodoks tıp eğitiminden iğrenerek (ne o öyle cart diye kesip, kan akıtmalar falan) kendisinden daha da kaçık karı kocanın peşine takılarak ünlü battle creek senatoryumunu kurmuş doktor.
    kendi alanında dönemin çılgın simalarından.
    hastalıklı bir çocukluk geçirdiği için doktorlardan nefret etse de insanlara daha faydalı olabilmek için üşenmemiş tıp eğitimi alarak tıp doktoru olmuş. vejetaryenliğe inanmış, iman etmiş. hayatı boyunca ağzına et koymamış, senatoryumundaki hastalara da koydurtmamış. et yiyenlere "zavallı günahkarlar" gözüyle bakmış. keza alkol, sigara, tuz, şeker aynı şekilde. egzersizi ibadet bellemiş.
    ilginç tasarımlara imza atmış. fitness centerlarda ya da televizyonda görüp gülmemek için kendimi zor tuttuğum beli ve popoyu titreterek zayıflatan komik aleti yani salınım manipülatörünü o icad etmiş. işe yaramış ki hala kullanılıyor.
    ırk iyileştirme programı hazırlayarak belki de hitlere ilham vermiş. bilemiyorum.
    hayatının son dönemlerinde ki 91 yaşında öldüğünü düşünürsek 80lerinde g stringle dolaşmaya başlamış, bunun sağlık için olduğunu iddia ediyormuş ki ben bu fikre katılmıyorum.
    saniyen kardeşi w.k. kellogg 1893 de corn flakesi senatoryumun mutfağında icad ettiğinde 20. yüzyılın yavan kahvaltı kültürüne imza attığını da bilmiyormuş. 1906da bu yaramaz kardeş sağlıklı olması gereken bu ürüne şekeri katarak affedilmez günahlardan sekizincisini işlemiş. akabinde senatoryumdan aforoz edilmiş. iyi ki de edilmiş, kardeş kellogg yüzyılın başlarında milyon dolarlık şirketi ile amerikanın sayılı zenginlerinden bir haline gelmiş.
    e ben bunları w.k. kellogg başlığına yazsam ya. üşeniyorum valla affola.
  • antiseksüel imiş. mısır gevreğini bulmak ile antiseksüel olmak arasında bir korelasyon olmadığını bizlere göstermiş. yetmemiş bir de insanları seksten soğutmaya çalışmış. hatta bu dayı mastürbasyona bile karşıymış. çarşı gibi adammış rahmetli, kellog her şeye karşı gibisinden. yalnız seksin, insanoğlunun yaratıcılığını baltaladığına dair bir kanıt olarak gösterilemez. sorarlar adama, sevişmedin de bula bula mısır gevreğini mi buldun diye. şaka lan şaka, ailecek severiz keratayı.
  • sünnet ediminin bu zamana kadar ne tür kafalar tarafından ne şekillerde savunulup meşrulaştırıldıgını araştırırken, çocuklugumdan beri üşengeçligimden mütevellit hep eline düştüğüm corn flakes'in yaratıcısı bey harvey kellogg'a rastlayınca pek bir şaşırdım. mastürbasyonu 31 değişik hastalıgın (31?) sebebi olarak gösteren harvey, bu hastalıgın önüne geçmek için de penis sakatlamayı daha uygun görmüş. kadınlar için çare ise klitorislerine fenol sürmeleri.
  • insanoğlunun üremesinden bu denli nefret ediyorsa, elbette ki milyonların her sabah düzenli olarak tükettiği icadına bir tutam bir şeyler katmıştır.
  • (bkz: #31549500)
hesabın var mı? giriş yap