• (bkz: johns hopkins)
  • bu isimle yayınlanmış bir "kanser güncellemesi" metni dolaşıyor internet ortamlarında ve muhtemelen johns hopkins'i refere ediyor. ilginç bir vaka.

    aslen bir forward mail bu, bloglardan bir örnek aktarayım:
    http://www.belgeci.com/…er.asp?islem=1&sayfano=1445

    işte bu konuyla ilgili johns hopkins kimmel cancer center'ın şöyle bir açıklaması var:
    an email falsely attributed to johns hopkins describing properties of cancer cells and suggesting prevention strategies has begun circulating the internet. johns hopkins did not publish the email, entitled "cancer update from johns hopkins," nor do we endorse its contents. for more information about cancer, please read the information on our web site or visit the national cancer institute's web site at
    http://www.cancer.gov/

    ha metin çok çok salak bir metin değil ama johns hopkins enstitüsü bu görüşlere katılmıyormuş aslen işte. bilelim kim makarnasında nasıl sos seviyor. *
  • bahsedilen guncelleme budur:

    1) herkesin vücudunda kanser hücreleri vardır. bu kanser hücreleri birkaç milyara kadar çoğalmadıkça standart testlerde görülmezler. doktorlar kanser hastalarına tedaviden sonra vücutlarında artık kanser hücresi kalmadığını söyledikleri zaman, bu yalnızca kanser hücrelerinin testlerle saptanamayacak düzeyde olduğu anlamına gelir.
    2) bir kişinin hayatı boyunca 6 ile 10 kez kanser hücreleri oluşabilir.
    3) kişinin bağışıklık sistemi güçlü olduğu zaman kanser hücreleri yok edilir ve çoğalarak tümör oluşturmalarına engel olunur.
    4) bir kişide kanser olması, o kişide çoklu beslenme eksikliği olduğuna işaret eder. bunlar genetik, çevresel, beslenme ve yaşam tarzı faktörlerine bağlı olabilir.
    5) çoklu beslenme eksiklini yenebilmek için diyeti değiştirmek ve ek takviye almak bağışıklık sistemini güçlendirir.
    6) kemoterapi hem hızlı çoğalan kanser hücrelerini, hem de kemik iliğinde,
    sindirim sisteminde v.s.'deki hızlı büyüyen sağlıklı hücreleri yok eder ve
    karaciğer, böbrekler, kalp, akciğerler v.s.'de organ tahribatına yol açar.
    7) radyasyon kanser hücrelerini yok ederken; sağlıklı hücre, doku ve organları da yakar, yaralar ve zarar verir.
    8) kemoterapi ve radyasyon başlangıçta tümörün küçülmesine yol açar. kemoterapi ve radyasyon tedavisinin uzaması tümörün daha fazla yok olmasına yol açmaz.
    9) kemoterapi ve radyasyondan dolayı vücut çok fazla toksin yüklenmesine maruz kalınca, bağışıklık sistemi ya tehlikeye düşer, ya da yıkılır; dolayısıyla kişi çeşitli enfeksiyonlara ve komplikasyonlara yenik düşer.
    10) kemoterapi ve radyasyon kanser hücrelerinde mutasyona neden olabilir ve dirençlerinin artarak yok edilmelerini zorlaştırabilir. cerrahi işlem de kanser hücrelerinin başka taraflara atlamasına neden olabilir.
    11) kanser hücreleri ile savaşmakta etkili bir yöntem ise onları çoğalmak için ihtiyaçları olan gıdalardan yoksun ve aç bırakmaktır.

    ----------------------------------------------------

    yaziyi ozetlemek gerekirse:

    seker yok
    yapay seker yok
    tuz yok
    et yok
    plastik yok
    dondurucu yok
    mikrodalga yok
    kotu dusunceler yok
    kagit yok
    yesil cayini demle
    tuz icin kendi goz yaslarini ic
    protein icin sac tellerini ye
  • bu haftasonu jerez'de alvaro bautista'nın yerine suzuki için yarışacak. muhtemelen uyluk kemiği kırığı gibi ciddi bir sorunu olan bautista rehabilite olana kadar uzunca bir süre takımın tek sürücüsü olacak.
hesabın var mı? giriş yap