*

  • bu adam efsanevi "moşe-kuşe-kona" üçlüsünün beyniydi. gençlerbirliği'ne diğer dava arkadaşlarıyla beraber gelmiş ama tekniğiyle olsun, efendiliğiyle, daha zenciliğiyle olsun diğerlerinden sıyrılmıştı.

    daha sonra kocaelispor'a geçen moşe orda tastamam parladı... attığı ara paslarla, utanmaz deparlarıyla, 90'a verdiği uzun mesafe golleriyle tüm futbolsinerlerin sevgisini kazandı. milli takımında da coştu, aynı maçta 3 gol ardından 2 gol falan atıp, -nedense- sewindirdi bizi.

    oysa kendine yazık edip fenerbahçe'ye transfer oldu. kocaelispor'dan awrupaya bile gidebilirdi. fenerbahçe'de adı hiç çıkmadı, düzenlice oynadı futbolunu, en çok asist yapan "topçu"su oldu fener'in, yetinmek bu kadar yazmakla.
  • sag kulaginda kupesi yaninda karisi ile izmitin caddelerinde gezinirken milletin tuhaf baki$larina maruz kalan ¨acaba ipne mi?¨ sorularinin ortaliklarda dola$tigi gunlerde kocaelispordan ayrilan ve ayrildigi zaman cogu kocaelispor formalarini hodri meydana dagitan futbolcu karde$ .
  • bir zamanlar fenerbahçede oynamış, ülkesinde shoes lakaplı siyahi, teknik ve artık yaşlı oyuncu..
  • bugun kaizer chiefs formasi altinda besiktas'a gol atmis orta saha oyuncusu.emektar futbolcu.
  • 2002-03 sezonunda bursaspor'un 1 numaralı formasını giyerek dikkat çekti.
    kendisini severiz, hede hödö.
  • fenerbahçe'deyken mustafa denizli'nin bir türlü gözüne giremeyip yollanan futbolcu...
  • 40 yaşında* olmasına rağmen bu sezon da kaizer chiefs forması giymiştir.
  • 1997-1998 sezonunda fenerbahçe ilk yarıyı lider bitirdikten sonra devre arasında kocaelispor'dan fenerbahçe'ye transfer edilen futbolcudur.

    oyun anlayışı ve fiziği ile tofaş'ın nba patentli basketbolcusu david rivers ın futboldaki karşılığıdır.

    liderliğin üzerine bir de kadife ayaklı mosheou gelince spor kamuoyunda fenerbahçe'nin puan farkını artıracağı düşüncesi hakim olmuştur. oysa işler pek de tahmin edildiği gibi gitmemiş ve galatasaray sezonu 75 puanla fenerbahçe'nin 4 puan önünde şampiyon olarak tamamlamıştır.

    1990-1991 sezonunda benzeri bir olayı galatasaray yaşamıştır. beşiktaş'ın 5 puan önünde ilk yarıyı lider bitiren sarı-kırmızılı takım, devre arasında gücüne güç katmak için roman kosecki 'yi transfer etmiş fakat şampiyonluk ipini 5 puan farkla beşiktaş göğüslemiştir. bu iki olay bende "devre arası yıldız transfer eden lider şampiyonluğu kaptırır" inancını oluşturmasına rağmen nicolas anelka ve federico giunti bu teoriyi çürütmüştür.

    mosheou fenerbahçe'de oynadığı 2. sezonda da beklenen performansı gösteremeyince yönetim kurulu tarafından uyarılmış, olayı bir gazete "mosheou iki hafta içinde ya süperleşecek ya da gönderilecek" başlığıyla duyurmuştur. tabii 2 hafta içinde ne süperleşti, ne de gönderildi. nitekim sezon sonunda da beklenen "süperleşme" yaşanmadı.

    ismi "moşu" diye okunduğu için ülkesinde kısaca "şu" (shoe) lakabıyla anılan futbolcudur. melih şendil'in iddiasına göre ise ayaklarına çok hakim olduğu için ayakkabı lakabı verilmiştir kendisine. bana pek inandırıcı gelmedi ama olsun. ilker yasin 'in "moşeau" telaffuzu ise hala kulakları çınlatır.
  • rivayetlere(mehmet demirkol da bir ara söylemişti) göre gerçekte yaşı bilinenin üstündedir. bu rivayetlere göre şimdilerde 45 inde falan olması lazım.
  • anelka kadar kendine güvenen, onun kadar hızlı koşan ama ondan daha çalışkan bir futbolcu.

    kocaelispor-galatasaray maçındaki moşe etkisi;
    top kocaelispor'dadır ve orta alandan hücuma geçilecektir. moşe bir anda ileri doğru bir depar atar ve peşi sıra 4 gs'li futbolcu onu yakalamaya giderken boşta kalan nuri topu ağlara gönderir. böyle de etkili ve tehlike potansiyeli bilinen bir oyuncu idi.

    kocaelispor'la sözleşme imzalamak için belediye binasındayken, kapı önünde belediye çalışanlarının maaş konusundaki protestolarını kendisine gösterilen sevgi seli zannedip pencereye çıkarak özel bir dans şovu yapmıştı.
    sonra ali şen döneminde fenerbahçe'ye transfer oldu.

    moşe, moşu, moşeu gibi 3 telaffuzu duyulmuştur, eurosport'a güvenerek biz de moşu demeye başladık. oysa kocaeli gazetesi, adını yazarken bile moşe diye yazardı.
hesabın var mı? giriş yap