• john maynard keynes (1883-1946), 1929 krizinden sonra görüşleri yaygınlık kazanmaya başlamıştır. aslen ingilizdir. ekonomi dünyasında "klasik okul"a getirdiği sert eleştirilerle tanınır. kapitalizme getirdiği bu eleştiriler kapitalizmi yıkmak amaçlı değil, aksine kapitalizmin eksikliklerini giderme amaçlıdır.
    (bkz: kapitalizm)
    (bkz: iki sene sonra gelen edit)
  • ortaya attigi her teoriyi 'hmm tamam bundan da iyi sinav sorusu cikar' seklinde dusundugunu tahmin ettigim sevimsiz iktisadi kisilik
  • bircok buyuk iktisatci gibi homoseksuel olan kisi. (ekonomi hocamiz soylemisti bunu)
  • yasamasaydi,
    bircok ders kitabimin sayfa sayisini yariya indirebilecek bir sahsiyetti...
    iktisatci...
  • gurunun iddialarina gore yemek yemesini bilmeyen, sakalinda pilav taneleri, biyiginda ayran iziyle dolasan pis bir insanmis kendisi, ben soyleyenin yalancisiyim (bkz: smiley koyasim var)
  • john neville keynesin oğlu ve bloomsbury sanat grubuyla bir süre takılmış iktisatçıdır kendisi. great depressiona giren amerikanın tedavisini neoklasik iktisatı elinin tersiyle iterek yepyeni bir yaklaşımla üstlenmiştir ve bu tedavide başarılı olmuştur. şu kocaman iktisat tarihinde hastası olduğum iktisatçılardandır,
    "beğenmiyorsan, kendi teorini kendin yaz" mottosu ve gözlem gücünü birleştirerek çözümü yakalamıştır. onun gibi 10 tane daha olsa çok daha renkli bir iktisadi düşünce tarihi olurdu. renkten bahsedince thorstein veblen gibilerininde oldukça çok olmasını dilerdim iktisat tarihinde.
  • (bkz: keynes)
  • kamu harcamaları toplam talebin doğrudan bir unsurudur diyen,tüketim gelire bağlı olarak artar veya azalır hipotezini ortaya atarak çok doğru bir tanımda bulunan,devlete ekonomik bir yaşam içinde önemli bir görev veren ingiliz iktisatcı.devlet müdahalesine yer vermeyen laissez faire(bırakınız yapsınlar) sistemi yerine piyasaya devlet müdahalesinin gerekli olduğunu savunmuştur.
  • buyuk buhrandan kurtulabilmek icin kenyesin maliye politkasi adi altinda halkin hizmetine sundugu, su meshur "cukur kazdirip sonra doldurtmak" seklindeki bos durma bosa calis yontemleri uygulanmistir. o donem icin istihdam yaratma adina bir miktar basarili da olmustur. bir de likidite sorunu vardir ki o da ayri bir sorundur.
hesabın var mı? giriş yap