• "the new source of power is not more money into the hands of the few, but more information into the hands of many" gibisinden birşeyler demiş birisi. başka da birşey bilmiyorum hakkında, ben de burada bulurum diye ummuştum, (bkz: sozlukte aradığını bulamamak).

    çok sonra gelen edit:
    19 mayis 2004 altinci nesil alimlari'nin başlangıcından hemen sonra, daha doğrusu ikinci gününde, 7 bin yazar ve 40 bin entry sonra, kutsal bilgi kaynağımızın o 'bilgi' içeriğini çok iyi özetleyen bir saptamada bulunmuş kişi:
    "we have for the first time an economy based on a key resource that is not only renewable, but self-generating. running out of it is not a problem, but drowning in it is."
    ve hatta:
    "intuition becomes increasingly valuable in the new information society precisely because there is so much data."
  • dünya'nın en önde gelen gelecekbilimcilerinden biri olan akademisyen. yazmış olduğu megatrends 2000 ve global paradox uzun zaman bestseller listesinin en üst sıralarında kalmıştır. global ekonominin geleceği ile ilgili öngörülerde bulunmuş ve bunların büyük bir kısmında tahminleri tutmuştur. bunlardan en klasik ve tutmuş olanı ise 90'lı yılların başında 2000'li yıllarda çin'in dünya ekonomisinde büyük bir atılım yapıp yer edineceği tezinin doğru çıkmasıdır.
  • 8 haziran 2004 tarihinde ülkemize gelerek istanbul swissotel balo salonunda "geleceğin düşünce biçimleri ve yeni arayışlar" konusunda konferans verecek olan dünyaca ünlü filozof, futurist, değişim otoritesi ve bilim adamı.
  • ülkemizde futurist diye bir kavram olmadığından falcı ya da kahin olarak nitelendirilmesinden korktuğum bilim adamı. ciddiye alan tek tv kanalı da cnn turk olmuştu. yaptıkları röportaj bir hayli doyurucuydu. üniversitede dersine girmek istediğim ender insanlardan, kafamdaki akademisyen tanıma uyan adam, okşar gibi konuşma üslubu ve sürekli gülümsemesi bana bizim profesörleri(!) anımsattı(!)...
  • atlas dergisi eylül 2004 sayısındaki hepimiz transhuman olduk bile başlıklı röportajda genetik mühendisliği üzerine yorumunda şöyle diyor:
    "genetik mühendisliği aynı zamanda insanları mükemmelleştirmek için de kullanılabilir. bizi daha uzun boylu, daha akıllı ya da istedikleri gibi yeniden yaratabilirler. hitler bunu düşlemişti, ama bunu yapmaya olanağı yoktu. bizim ise artık bunu yapacak teknolojimiz var."
  • "gelecegi ongormenin en iyi yolu, su anda neler oldugu hakkinda acik bir fikre sahip olmaktir."

    john naisbitt
  • "yeni guc kaynagi cok az kisinin elinde olan para degil, cogu insanin elinde olan bilgidir."

    john naisbitt
  • "artik yonetim toplumundan girisim toplumuna geciyoruz."

    john naisbitt
  • "bilgide boğuluyoruz, ancak bilgiye aç kalıyoruz."
    gibi bir sözü var megatrends adlı eserinde.

    sanırım john burada medya/internet sayesinde sürekli bilgi bombardımanı altında olduğumuzu ama hala nitelikli bilgi noktasında sıkıntı yaşadığımızı vurguluyor.

    günümüzde medya okuryazarlığı şart azizim.
  • kulağıma küpe diye taktığım bu sözü etmiş adam. diğer bütün kütüphaneler de dahil, dünyanın en büyük kütüphanesi olan internetin de muzdarip olduğu bir durumu çok basit bir şekilde ifade etmiş.
    "enformasyona boğulduk ama bilgi kıtlığı içerisindeyiz."
hesabın var mı? giriş yap