• 2018 haziran sonu temmuz başında dünya kamuoyunca merakla ve heyecanla takip edilen tayland'da mağarada mahsur kalan çocuklar'ın makus talihlerinin döndüğünü onlara ilk müjdeleyen, umutsuz bir karanlığı her anlamda yırtan umudun sesi olmayı başarmış galli kahraman mağara dalış ve kurtarma uzmanı.
    meşhur ilk temas videosunda duyulan sesin sahibi...

    kendisi ve bir üyesi olduğu güney ve orta galler mağara kurtarma takımı hakkında, hem motive edici hem kıskandırıcı hem de göz yaşartıcı ayrıntılar için;
    https://www.bbc.com/news/uk-wales-44695422
  • "ben tutkum olduğu için dalıyorum. hep acaba bir amacı olacak mı diye merak ederdim. bu son 2 hafta, hayatım boyunca hazırlandığım amaçtı."

    tayland'da mağarada mahsur kalan çocukları, karanlık ve çamur dolu dehlizlerde, sonu nereye varacak bilmediği deliklerden geçe geçe bulan 2 dalgıçtan biridir.

    diğeri için; (bkz: rick stanton)
  • 'we're coming, it's ok, many people are coming!'

    cumlesiyle cogumuzda ayni duygulara sebep olmustur.

    bizi de alip goturduler oralara.
  • kendi çapında bir sürü çılgın dalış tecrübesine sahip amatör bi dalıcı olarak mağara dalışını fazla cüretkar bulmaktayım.

    bu arkadaş ve badisi olan richard stantonun yaptığı işin hayalini dahi kuramıyorum.

    38cm genişliğinde bi delikten aşağı doğru ekipmanlarını çıkarıp elinde ittirerek gidiyorsun. ucunda ne var fikrin yok. girdiğin yerden belki geri geri çıkmak zorunda kalacaksın.

    görüş mesafen yok. kör dalış. klavuz yok. ilk dalan sensin, keşif yapıyorsun.

    yaptığın dalış belki bomboş bi dalış. çocuklar belki orda olmayacak.

    bildiğin tek şey mağara sisteminin en ucunda pattaya beach denen bi alanın olduğu. oraya ulaşmak için körlemesine gidiyorsun. vallahi acayip bi iş.

    benim yaptığım dalışlar sıradan. ekstre spor denen şey bunların yaptıkları oluyor. wingsuit ile kmlerce hızla daracık deliklerden geçenler için de düşüncem aynı.

    ölüme meydan okumak. vallaha helal olsun.
hesabın var mı? giriş yap