• sakalları pek meşhur formula 1 pilotu.

    hiç şampiyon olmamasına rağmen 1 numarayı taşımış olması da ilginç bir özelliğidir. 1985'te niki lauda'nın belçika'da bileğini incitmesi üzerine brands hatch'teki avrupa gp'sinde yerini almış, gayet tırt bir performans ile kariyerinin son yarışını noktalamıştır.

    sakallar demişken, caps vermeden olmaz:

    http://www.research-racing.de/gpx1428.jpg

    not: kendisi normalde mavi değil.
  • 22. sıradan başladığı 1983 abd gp'sini kazanarak, bu alanda rekoru elinde bulunduran formula 1 pilotu.
  • görüşlerini pek benimseyemediğim, davranışçılığı neredeyse din olarak özümsemiş araştırmacı. insanlar (bkz: küçük albert deneyi) ve hayvanlar üzerinde birçok etik dışı deney yapmıştır. örneğin, watson duyuların yok olması durumunda farelerin labirentleri öğrenme kabiliyetlerindeki değişimi artırmak için çeşitli cerrahi yollara başvurmuş. fareleri eter ile uyuşturarak onların gözlerini, kulaklarını, burunlarını ve bıyıklarını çıkarmış, ayak tabanlarını uyuşturmuş.

    korkunç!
  • "bana rastgele bir bebek verin, soyu-sopu, yetenekleri, eğilimleri, becerileri, vs. ne olursa olsun, ondan istediğim şeyi yaratayım: bir doktor, avukat, tüccar, hatta bir hırsız, bir katil." sözünün sahibi davranış bilimci.

    eğitim ne kadar önemli olursa olsun genetiklerin etkisini yok sayamayız diye düşünüyorum.
  • f1 tarihinde en kötü sıradan başlayıp zafer kazanan tek pilottur. 1983 amerika gp'inde 22. sıradan başlayıp 1. olmuştur.
  • davranışçılığın kurucularından olan john watson için: (bkz: john b watson)
  • mbe ünvanlı ve kuzey irlandalı eski formula 1 pilotu. 1979-1983 arası ve 1985 sezonlarında mclaren'da yarışmış ve emekli olmuştur.
  • watson'a göre her insan doğuştan çok az sayıda refleksle dünyaya gelir.bu az sayıda reflekslerden (bkz: klasik koşullanma) yoluyla çok sayıda duygular, davranışlar öğrenilir. watson kalıtımcılığa karşı, davranışçılığı savunan bir insandır. yani insan koşullanma yoluyla korkuyu öğrenir, korku insanın doğasında yoktur. bunun aksine watson yaptıgı deneylerde "iğrenme duygusunun" (kötü kokan yiyecekten, bozulmuş gıdadan) insan doğasında olduğunu görmüştür.
hesabın var mı? giriş yap