şükela:  tümü | bugün
  • nivea soft'un nemlendirici bakim kreminde bulunan yag.
  • (bkz: jojoba)
  • çok faideli bir yağ olup; sabun, şampuan, kozmetik, mum, deterjan, reçine, matbaa mürekkebi, lastik, ilaç, yapıştırıcı gibi bir çok maddenin üretiminde hammadde olarak kullanıldığı yetmiyormuş gibi yüzde 30-35 kadar protein içeren kısmı da hayvan yemi olarak değerlendirilen ve ticari getirisi çok olan yağ çeşididir.
  • hamile kadinlar catlaklari onlemek icin gobeklerine surerler bildigim kadariyla. yoksa o badem yagi miydi?
  • uzun sakalı olan kişiler bu yağı sakallarının daha sağlıklı görünmesi ve yumuşaması için kullanırlar. araştırdığım kadarıyla özellikle amerika'da sakalı bir iki inchten uzun olup da kullanmayan insan yokmuş neredeyse. ben de sakallarımın hayvan gibi uzaması sonucu giderek sertleştiğini farkettim. alayım kullanayım dedim. türkiye'de 20 ml jojoba yağı ki saçma sapan markalar yaklaşık 9 lira civarında. sakalla ilgili okuduğum yabancı forum sitelerinde insanların söyledikleri markalara baktım. 100 ml'si 8 dolar. tabii ki o markalar türkiye'de yok. türkiye'de 50 ml satan florame -isme gel- diye bir marka ise 60 tl'ye satıyor. öyle de bir ülkede yaşıyoruz.
  • tadına doyulmaz.

    (bkz: jojoba yağlı pilav)
  • saçlara tatbik edip birkaç saat bone ile geziniz. iyi bir yıkayınız.
    saçlar bundan çok hoşlanacaktır.
    diplere diplere friksiyon. saçınız bayılacak.

    "jojoba yağı, kafa derimizden salgılanan doğal yağlara yapısal olarak çok benzediğinden, oldukça sağlıklıdır. jojoba yağını doğrudan saç derinize uygulayabilirsiniz. ancak hindistancevizi yağı kadar etkili olmadığı için saç bakım kremleri ve nemlendiricilerle kullanmak daha faydalı olabilir."

    http://www.sacdokulmesibakimi.net/…oba-sampuan.html
  • bakım için oldukça etkili saçları ve cildi coşturan yağ. kullanan damacanasını aramaya başlıyor gördüğüm kadarıyla.
  • cok temiz ve ferahlatici bir kokusu var, acayip hosuma gitti. dus sonrasi cilde masaj yaparak uygulanabilir, e vitamini açısından zengin, antialerjen ve hücre yenileyici özelliği de varmis.