• tam adı jordan robert farmar olan 30 kasım 1986 los angeles doğumlu eski ucla, yeni los angeles lakers oyuncusu. 2 yıllık kolej kariyerinde attığı 97 üçlük ile ucla tarihinin en fazla üç sayılık basket sokan 9. oyuncusu olmuştur ki bu sayede ne kadar iyi bir şutör olduğu anlaşılabilir. harika bir pasör ve topa hakim bir oyuncu olan farmar, başarılı bir orta mesafe şutörü olarak tanımlanabilir. defansif yönünün kuvvetli olması lakers’ın ihtiyacı olan bir özellik.

    hayatı boyunca los angeles’da yaşamış bir oyuncunun lakers’a katılması, başarı dileklerimin onunla olması için yeterli.
  • sezon başından beri lakers'ta birkaç maç dışında benchi ısıtmasına rağmen allstar çaylak takımına seçilerek beni şaşırtmış oyuncu. seçilme nedeni hakkındaki asıl düşüncemi sona saklayarak objektif olarak olaya bakmak istiyorum. çaylak takımında farmar dışında 4 tane guard ve 4 tane forvet var (garbajosa'yı pivot saymışlar ama oynadığı hiçbir takımda pivot olarak oynamadı). bu takımda çaylaklar arasında en çok ribaund alan shelden williams ve farmar'dan çok daha iyi istatistikleri olan lamarcus aldridge ve craig smith de yok. bunların dışında bence ersan ilyasova revire dönen milwaukee bucks takımında farmar'ın lakers'ta yaptığında çok daha iyi işler yaptı. nba resmi sitesi oylamanın takım asistan koçları tarafından yapıldığını söylüyor ama bana kalırsa son kararı üst yönetim belirliyor ya da her takım bir oy pusulası verdiği için her takımın teknik kadrosu beraber karar veriyor oylanacak oyunculara. son olarak biraz ırkçı bir yaklaşım gibi gelecek olsa da benim yukarıdaki bariz gerçekleri gördükten sonra komplo olmaktan çıkabilecek komplo teorim: jordan farmar şu anda nba'deki tek yahudi oyuncu. nba başkanı david stern de yahudi, ayrıca birkaç tane de koç ve takım sahibi yahudi de mevcut. sanırım bundan sonrasını yazmama gerek yok...
  • 01.04.2007 tarihinde aynı gün içinde nbdl takımı d fenders ve nba takımı los angeles lakers'da oynayarak nba tarihine geçen oyuncu. günü, d-leauge maçında 18 sayı 6 asist nba maçında da 4 sayı 4 reboundla oynayarak tamamlamıştır.
  • dün gece oynanan utah jazzmaçında gösterdiği performansla 'ben adam oldum artık, oynamaya hazırım' mesajı vermiştir aslan yürekli laker.
  • nba playoffs 2008'de utah jazz serisi itibariyle, takımının anasını ağlatmaya and içmiş, üstelik bunu anneler gününde yapmış. arkadaşım bari anneler gününde yapma bunu, zaten bu seri boyunca çeşitli biber gazı saldırıların oldu takıma. bu adam şu oyunuyla bizim bahçeye gelse cebine bi beşlik sıkıştırıp "hadi aslanım uzağa kaçan topları getir bize maç boyunca, haybeye yorulmayalım" derim ve potanın altına yerleştiririm. potanın altı dediysem boyalı alan değil, bildiğin potanın dibi. saha dışı olan dibi.
  • soyadı bazen ısrarla "farmır" şeklinde okunan oyuncu. aslında bildiğin "farmar" diye okunuyor. çiftçi manasına gelen farmer ayrı.
  • varligiyla yoklugu bile anlasilmayan sureler almasina ragmen nba action'larda ama basrol ama figuran cok fazla gorunen eleman. demedi demeyin de sonra, bir bokluk var bu herifte.
  • boyu 1.88 metre olmasına rağmen oldukça sert smaçlar yapabilen 86 doğumlu los angeles lakers guardı.
  • 2 sene üst üste kazanılan şampiyonlukların ardından yaptığı açıklamada "lakers'la 4 sene geçirdim ve çok mutluyum ama triangle offense'e (bkz: phil jackson) tam uyumlu olduğumu düşünmüyorum." tarzında açıklamalar yaparak takımdan ayrılacağının sinyallerini vermiş guard. los angeles'daki kariyeri boyunca ortalama 18-19 dakika süre aldı bu genç. aynı zamanda (yamulmuyorsam) omri casspi ile birlikte nba'deki aktif 2 musevi oyuncudan biridir. eskiden ucla'de önemli bi oyuncu olması, filistinli ve israilli çocuklar için basketbol kampı kurması da diğer ayrıntıları..
hesabın var mı? giriş yap