• chase manhattan bankasının sahibidir. saglam ve guvenilen yatırım danı$manlıgı yaptıgı bilinir. bugun turkiye'nin dolar cinsi tahvilllerinin portfoy agırlıgını market weight'den 0'a indirdi; uzuluyoruz.
  • gecen sene yazi itibariyle calistigim, cok sempatik ve aktif bir kadroya sahip olan investment bank. her eve lazim experience lardan...
  • 2000'in aralik ayinda chase manhattan ile merger olayina girmi$ yatirim bankasi. yeni ortaklik jp morgan chase; fortune 500'un saglam firmalarindan biridir halen. 2001'deki resesyon sonrasi bugunlerde yeni yeni toparlanmaktalar..

    (bkz: jp morgan chase)
  • kökü 19. yuzyila dayanan jp morgan amerika'nin ekonomik olarak yapilandirilmasi surecinde onemli rol oynamis. son yillarda birlesme ve satin almalar yoluyla buyuyen banka, son olarak bank one'i almasiyla aktif buyuklugu acisindan amerika'da citigroup ve bank of america ile birlikte en buyuk uc bankadan biri haline geldi. hem yatirim bankaciligi hem de kisisel bankacilik konusunda aktif olan jp morgan'in londra ofisi moorgate bolgesinde.

    jp morgan'in en guclu yonleri kurumsal kimligi ve profesyonel yaklasimi. uluslararasi kimlige onem veren jp, degerlendirme kriteri olarak adayin ulusal kimligini kullanmiyor. bu anlamda turk olmanin getirdigi bir eksi puan yok, aksine calisan derinligine bir katki olacagi icin arti puan bile olabilir.

    yeni mezun ise alim surecinde oncelikle online basvuru yapmak gerekiyor (http://www.jpmorgan.com/). bu basvuruyu yapmak icin son tarihi beklemeden hemen basvurmak faydali cunku adaylar bir havuz icerisinde degil ilk gelen ilk degerlendirilir mantigiyla degerlendiriliyor. ilk basvuruda basarili olundugu takdirde, londra disindaysaniz, ucus ve konaklama giderleriniz jp mordan'dan karsilanmak uzere londra'ya davet edilirsiniz. ilk asamada once bir sayisal test yapiliyor. bu testten sonra da uc ayri kisiyle yarim saatten uc ayri mulakat var. bunlardan biri genel uygunluk ve pozisyona olan ilgi, biri takim calismasi ve biri de teknik yeterlilik-zeka duzeyi ile ilgili. ikinci asama ise basvurulan pozisyona gore degisiyor. equities trading pozisyonu icin once jp morgan trading simulation denen bir yazilimla dilithrium kristalleri denen maddeyi alip satmaniz bekleniyor. bu simulasyonla piyasa bilgileriniz, dusunme hiziniz ve stres altinda calisma sekliniz degerlendiriliyor. daha sonra ise bu simulasyonla ilgili bir mulakat var. bundan sonra da iki ayri mulakat daha yapilarak ikinci asama tamamlaniyor. iki asamada da feedback veriliyor. piyasanin biraz ustunde maas duzeyinin yaninda guclu kurumsal kimligi ve diger olanaklari ile jp morgan, yatirim bankalari arasinda on plana cikiyor.

    (bkz: investment banking/@ikeaman)
  • risk management konusunda uzerine yoktur.
  • bear stearns'u cok ucuz fiyata satin alarak krizde en saglikli buyuyen banka.
  • bear stearns'i, bear'in merkez binasının değerinin dörtte bir fiyatina satin alan banka... bu süreçte de fed'den kredi almiş olmasi bambaşka bir tat olmuştur herhalde onlar için...
  • misket bombasi imalati destekcisi.
    (bkz: #17128570)
hesabın var mı? giriş yap