• as monaco'nun 87 doğumlu kolombiyalı ortasaha futbolcusu. kolombiya milli takımının 10 numarası..
  • 10 temmuz 2009 tarihli milliyet gazetesi uydurduğunca galatasaraya gelmesi muhtemel fitbolcu. doğru olduğunu zannetmiyorum ama haberde bahsettiği gibi bir oyuncuysa gelmesini isterim iyiye benziyo. paraguay'da düzenlenen güney amerika 20 yaş altı şampiyonasında kolombiyanın arjantini 2-1 yendiği maçta yedi oyuncunun arasından yaptığı asistle dikkat çeken 22 yaşındaki futbolcu, bu performansıyla boca juniors, sao paulo ve chelsea gibi takımların transfer listesine girmiş kendileri. süratli, bileklerine hakim ve frikik atabilen fitbolcu.

    haaa unutmadan lakabı da el mago yani sihirbaz imiş.
  • keitadan bosalan yere yapilmis akillica bir transfer. hayirli olsun
  • galatasarayımızın bu transfer sezonunda yaptığı ikinci yabancı transferdir. galatasarayımıza hayırlı olsun.
  • sözlük kaynaklarına göre transferi sabah saat 4 sularında gerçekleşmiş futbolcu. resmi sitede de herhangi bir açıklama yok ama eğer doğruysa birileri yememiş içmemiş uyumamış yetiştirmiş.
  • (bkz: dakka 1 gol 1)
  • kendisine el mago denmesinin nedeni, bilakis maganda olduğundan değil ispanyolca'da sihirbaz anlamına gelen bu kelimenin günümüz futbolunda 3 kişiyi çalımlayabilen herkese verilen bir nickname olmasındandır. umarım galatasaray'a gelir ve bu ünvanı gerçekten kazanacak işler yapar. kendisini, zamanında brezilya'nın 17 yaş altı milli takımında izleyip hayran olduğumuz anderson luis de abreu oliveira'ya benzetmekle birlikte, ligimiz ingiltere ligi olmadığı için anderson'un orada bir türlü yapamadığı patlamayı pino'nun süper lig'de yapabileceğini düşünmekteyim.

    not: ayrıca doğduğum şehir olan eskişehir'deki pino'yu ve dev hamburgerlerini hatırlatarak karnımı çok pis acıktırmıştır.
    edit: tamam lan hamburgerler dev değildi; ben küçüktüm.

    edit: bj'in de uyardığı üzere; anderson'u dizginleyen şey, aslında onu dmc oynatmaya çabalayan alex ferguson oldu. fakat ben daha çok brezilya 17 yaş altı milli takımı ve porto'da oynatıldığı forvet, left wing ve amc pozisyonlarında oynatılsa yapabileceği, kendisinden beklenen patlamaya göre kıyaslamak istedim. ayrıca ferguson'un bu seçimine karşın anderson, dmc'de bile başarılı olmuştur. nitekim benzer bir dizginleme de wenger'in yaptığı tercihle diaby'nin başına gelmiştir. her ne kadar anderson ve pino'dan stil olarak farklı olsa da fransa genç milli takımı'nda yürüyerek adam geçen, o yaşında tek topun ustası olan, buz adam diaby gibi birinden sol bek ve dmc yaratmaya çalışmak, belki 3-5 sene sonra onu çok yönlü, mükemmel oyuncu haline getirir; ancak işte böyle arsenal'i yıllarca zirveden uzak tutar. eğer manchester'da durum biraz farklıysa, bunun sebebi aynı şekilde porto'dan gelen c. ronaldo'nun varlığı ve yapısına daha uygun pozisyonda görev yapmasıdır.
  • çok yetenekli ancak takım oyununa uyumsuz bir futbolcudur. sürekli çalım atmakla uğraşır. kalenin dibine girmeden şut çekmez. 5 kişinin arasına girer; çıkarsa kahraman, çıkamazsa el fren olur.

    peşin not: galatasaraylıyım
  • keita'dan sonra içimin hiç sinmediği, pekte bir numarası olmayan amr/l'dir.

    edit: entrym ile beraber sayın pino'da zamanın ötesini boylamış gözüküyor.
hesabın var mı? giriş yap