• boyle birsey varmis, tesadufen gordum pazarlama ile ilgili bir sitede. junior art director. isminde director yaziyor , yönetici, tam cevirince sanat yonetmeni. bunun junior'u mu olur. insan ilan verirken bir ne yazdigina bakar di mi.
  • art director ve senior art director'un birer level altıdır. genelde 20li yaşları ortalayınca diğer seviyelere geçiş yapılır. yıllardır değişmeyen bir reklam ajansı jargonudur ayrıca.
  • ing. sütten sanat yönetmeni
  • sanat yönetmeninin bir titr değil bir meslek olduğunu bilmeyen insanlara garip gelmiştir.
  • fenadir. seniora yanasmaktan korkan musteri temsilcisi tayfasinin basini yemek icin onlerine atilan adeta bir yemdir. kankaa revize var diye baslar.derken o revize sayisi 20 ye yukselir. en fenasi eski tasarimi begenmezler sonra karar degistirip geri isterler.. jr oldugunuzdan kuzu kuzu yapadurursunuz.. aksam 7 mail atan bencil musteri mailine notunu ekler. sabah elimde olsun diye. o vakit musteriyi tatmin edip musteri temsilciniz ovguler alsin diye ugrasir durursunuz. gecmis olsun
  • yemin ederim muazzam.

    yakında "jr ajans başkanı" falan diye pozisyon da açacak ajanslar.
    "bize art director lazım, ama en fazla 2000 lira veririz" demenin yandan yemiş yolu.

    art director'ün jr'ı mı olur ulan?
  • junior ceo gibi bir şey.

    adam "direktör" ama junior.
    yani kısaca; "direktör kadar iş yaptırılan ama junior kadar para verilen insan" diyebiliriz.

    bence içerisinde "junior art director" pozisyonu yer alan herhangi bir iş yerinde çalışmamak geleceğiniz için önemli. çünkü bu tür sikindirik işletmeler ne size, ne geleceğinize bir bok katmaz.

    direktörün junior'ı mı olur?
  • yeni mezunlar jr. olarak en fazla 3 sene bir yerde çile çeksin. çalıştıkları yerlerde yaptıkları herşeyi portfolyolarına koysunlar ve güzelce anlasınlar reklam dünyasının aslında ne merem bir yer olduğunu. sr olabilecekleri yerlere kendilerini ucuza vermesinler yoksa hep ucuza giderler. sektörde ne boktan insanlar ne paralar alıyorlar bilseniz götünüz tavana vurur çok ağlarsınız. o yüzden gidin kendi kalitenizi arttıracak yerlerde çalışın çocuğum. ayrıca content is king. hadi iyi konkurlar.
hesabın var mı? giriş yap