• godfather part 3 de gecen michael corleone repligi, meali "tam ciktigimi sandigim anda beni geri cekiyorlar" olup, ifade biter bitmez eylem butunlugu acisindan krize girmek elzemdir.
  • seinfeld'in the virgin* bölümünde atıf vardır bu lafa.
    şöyle der george*, her bir sözcüğü vurgulayarak: "every time i think i'm out, they pull me back in."
    bahsettiği, kız arkadaşından* bir türlü ayrılamamasıdır elbette.
  • bu vecize, the sopranos'undan tutun breaking bad'e kadar sayisiz dizide kullanilmi$tir. filmlerden bahsetmiyorum bile...
    al pacino bunu oyle bir soyler oyle bir soyler ki; duyduktan sonra "ulan harbiden mafyaya giren cikamiyormu$." diye ic gecirirsiniz.
    buyuk filmlerin buyuk repliklerine en guzel orneklerinden biridir sanirim.
  • friends'de de joey tribbiani tarafından kullanılmış repliktir.
  • the sopranos'ta silvio dante tarafından birçok kez taklit edilen ve michael corleone'nin yanısıra bu karakterle de özdeşleşen efsane replik.
  • --- the sopranos spoiler ---

    silvio dante versiyonu şudur

    --- spoiler ---
  • her yerde karşıma çıkıp duruyor vicdansız. karşılaşmamak için koridora çıkamaz oldum. ama yetti mi, yetmedi. bu sefer de en savunmasız anımda sesini, kahkahasını duyuyorum. belki yarım saattir hiç aklıma gelmemiş, şimdi ne yapıyor diye düşünmemişim, arabası hâlâ burada mı diye pencereden bakmamışım; o gitsin bok varmış gibi koridorda konuşsun. apansız duyduğum sesi her seferinde beni en acımasız duyguların tam ortasına çekiyor.

    bu replik bu sebepten bu kadar popüler oldu. peki ne yapılır? küfrediyorum bol bol. her gördüğümde içimden, her duyduğumda dışımdan... yoksa baş edemem.
  • --- spoiler ---

    when ı was just a little girl
    ı asked my mother, what will ı be
    will ı be pretty, will ı be rich
    here's what she said to me.

    que sera, sera..
    --- spoiler ---
  • yıllarca seni sen yapan şeylerden kaçtığında dahi sen, yine aynı sen olacağından seni,geriye yani sana, kendine çeken birileri yok. sen zaten etrafını o hale getiriyorsun kaçınılmaz olarak. sen o'sun, çıkmak istediğin ve de çıkamayacağın ortam da kendin.

    bunun çıkışı, sen çıkmak istediğinde değil, sen artık başka sen olduğunda gerçekleşir.

    tanım: bir film repliği.
hesabın var mı? giriş yap