• bu imparatorun hayatı filme çekilse gişe rekorları kırar. o denli zengin ve fantastik olaylar, mekanlar ve ilişkiler ağı var. ama gel gör ki böyle bir hazineye sahip bu topraklar çeşitli sebeplerden dolayı bu işe yanaşmaz. hoş, sabah akşam andıkları osmanlı sultanlarını bile doğru sahneleyememiş bir toplum ve onun sanatsal uzantılarından bahsediyorum. ilahi ben.

    tanım : kahpe bizanslılara kahpeliklerini fena ödetmiş maceracı ve zorba bir imparatordur.
    kaynak : georg ostrogorsky- bizans devleti tarihi.
  • tahttaki ikinci dönemi olan 705 ilâ 711 seneleri arasında nomisma'ların* ön yüzüne hz. isa'nın sembolik yüzünü bastırdığı için o dönem giderek güç kazanmakta olan ama adı henüz konmamış bir pozisyonda bulunan ikonoklazm akımının adeta ilerleyen senelerde patlamasına yol açacak eylemlerden birine kazara da olsa imza atmış doğu roma imparatoru.

    ayrıca bu hamlesiyle rakiplerinin eline "dini kullanarak iktidarını pekiştirmeye çalıştığı" yönünde bir propaganda imkanı da vermiştir. ikinci döneminde ilkine göre çok daha vahşi bir kovuşturma politikası izlediğinden zaten saray ve civarında çok sayıda düşman edinmiştir ve böylece daha uzun yıllar tahtta kalabilme planları yaparken, bir anda askerlerince ihanete uğrayıp katledilmiştir.

    yirmi yıllık anarşi dönemi kendisinin tahttan ilk kez indirilmesiyle başladıysa da ikinci dönemindeki dengesiz iç ve dış politikasıyla ve düşmanlarının tasfiyesini tam anlamıyla bir zulüm ve hatta katliama çevirmesiyle bu anarşi dönemi tam gaz devam etmiştir.

    ikonoklazm'ı saraya taşıyacak olan iii. leon'un tahta çıkacağı 717 senesine değin bu kargaşa, karmaşa ve nümayiş hali devam edecektir.

    (bkz: yirmi yıllık anarşi/@ncpzbsn)
    (bkz: iii. leon/@ncpzbsn)
  • gerçekten de film gibi yaşamı olan imparator.

    tahtını geri alma mücadelesinde istanbul’a girişi şehre su sağlayan boruları kullanıp gizlice şehre girerek olmuştur. azimli sıçan gibi desek yeridir.

    bu mücadelede kendisine destek olan türk için:

    (bkz: tervel)
hesabın var mı? giriş yap