• italyan futbolunun en büyük takımlarının karşılaştırması.

    juventus'un 36 lig 2 şl şampiyonluğu, milan'ın 7 ş. ligi, 18 serie a şampiyonluğu var.
  • juventus italya’nın bayern münich’idir.
    benim için juve del piero’dur, milan maldini’dir.
  • italya'da juventus'un, avrupa'da ise ac milan'ın daha başarılı olduğu bir gerçektir. aradaki 5 tane şampiyonlar ligi şampiyonluğu farkı az buz bir şey değil.
  • iki italyan aygırının karşılaştırılması olayı.

    ancak milan var iken italya’da farklı takımın esamesi okunamaz.
    illa okunacaksa da, milan’ın yanında lazio okunur, parma okunur. ondan sonra juventus/inter vs gelir.

    milan’ın, milan olduğu yılları belki görmemiş olabilirsiniz ama dünya futboluna efsane milan kadrosu diye bir gerçek armağan etmişlerdir, hem de sürekli. elbette son 10 seneyi saymamak lazım.

    edit:
    ısrarla şampiyonluk sayısından bahsedip bana özelden yürüyenlere, psg’nin şampiyonluk sayısını hatırlatmak isterim. devasa bir sayıda olmasına rağmen fransa’nın en büyük ilk 3 kulübünde değiller. para ile kazanılan şampiyonluklar, büyüklük değildir.
    size göre premier lig tarihinde 1(bir) şampiyonluğu bulunan liverpool, köy takımı.
  • sözlüğün yaş ortalamasını ortaya dökecek karşılaştırma. milan'ın milan olduğu zamanları bilmeyen winnerperest z kuşağı milan juve'nin getir götürünü yapar diyecektir ancak milan dünya futbol tarihindeki efsaneleşmiş kulüplerden biridir. son yıllardaki çöküşünü göz ardı etmek elbette ki mantıksızdır ama genele baktığımızda milan daha büyük bir kulüptür.
  • milanın milan olduğu zamanlarda dünya çok daha güzeldi diyeceğim versustur.
  • milan; kulüp reklamı, tanınırlık, marka değeri ve uluslar arası başarıda juventus'un önündedir.

    juventus; yerel başarılarda, son yıllardaki diğer italyan takımlarına karşı dominantlığıyla öndedir.

    juventus küme düşmüş ve o yıl zambrotta, thuram, vieira, emerson, cannavaro ibrahimoviç gibi daha adını hatırlamadığım bir sürü efsane futbolcusunu kaybetmiş her şeye rağmen kısa sürede toparlanmış ve resmen güç gösterisi yapmıştır.

    milan ise dünya futboluna 2 kere ''efsane milan kadrosu'' adında ikon hediye etmiştir.

    milan'da; sheva, kaka, rivaldo, ronaldo, crespo, cafu, inzaghi, ronaldinho, seedorf izledik tadı damağımızda kaldı.

    juve'de; zidane, davids, nedved, del piero, buffon izledik tadı damağımızda kaldı.

    gönlüm milan diyor mantığım berabere diyor.
  • torino vs milano.
    iki şehrin iki büyük takımıdır.
    juventus milan'ın hep bir adım önündedir.
    milan lobisi ile büyüktür.
    juventus her şeyi ile büyüktür.
  • birisi gerçek bir kulüptür. dünya'da sayılı kulübün başarabileceği bir durumu başarmış, neredeyse bütün yıldızları zorla kaybettirilmişken 2 yıl içinde takımı tekrar düzlüğe çıkarıp alt ligden gelip şampiyon olmuştur. bununla da kalmayıp 9 yıldır üst üste şampiyon olmaktadır. ayrıca arkasında italya'nın en büyük sermayelerinden biri fiat vardır.

    diğeri bir zamanların gerçek efsansidir. ancak bunun arkasında ciddi karanlık destekler vardır. en basit örneği juve'nin şike diye tanımlanan hakem atamalarına etki (yani cüneyt'i değil halis'i ver maça) görüşmelerinin birebir aynısından yakalanmasına rağmen bir yaptırım yapılmamıştır (aynı şekilde diğer milano takımı olan inter'e de aynı kıyak geçilmiştir). eski başkanının ülke başbakanı olduğunu hepiniz hatırlarsınız zaten.

    ancak bence asıl problem milan'ın ciddi olarak kötü yapılanması. buna kadro ve hoca da denebilir. gerçi italyan takımlarının genel düşüşü de juve'nin alıp götürmesinde etkili oldu. adamlar açık ara en başarılı italyan takımı son 15 yılda.

    son yıllarda tartışmasız juve çıkan versus. ancak milan her zaman avrupa sahnesinde daha önde olmuştur. bunda juve'nin pisi pisine kaybettiği finaller de etkili olmuştur

    grande juve
  • herkes efsane milan kadrosu demiş de, ligden düşmeden önceki juventus kadrosunun o kadrodan fazlası olmasa da eksiği yoktur. şampiyonlar liginde milan daha çok kupaya sahip olsa da genel olarak juventus'un çok daha önde olduğu karşılaştırmadır.

    küme düştüğü sezonda cannavaro, emerson real'e, zambrotta, thuram barca'ya, viera, ibrahimovic inter'e, nedved, buffon, del piero, trezeguet gibi isimler takımda kalırken, dünyanın en değerli kadrosuna sahipti.
hesabın var mı? giriş yap