• turkiyenin en highly rated age of empires 2 player’i. definitive edition ladder’da dunya capinda top 30’da bir pro player.

    twitch ve youtube kanali da var.
  • redbull wololo 3 son 16 için bo3'ü başlıyor:

    https://www.twitch.tv/kasvaoe
  • iyi oyuncu ama maalesef küfürbaz biri. kanalında sürekli sigara içmesi ve birilerine küfür etme huyu hoş değil.
  • hidden cup 4 turnuvasına veda etti 3-2’lik skorla. gayet başarılı bir grafiği var pro gamer kardeşimizin. değişik bir tarzı var oyunu koparacağı yerde rakibe şans veriyor, acıyor, sonra içinden geçiyor. gurur duyuyoruz ve severek takip ediyoruz
  • biraz önce jordanla -theviper takımından bir kardeşimiz- ilk maçını izlediğim türkiyenin en iyi pro oyuncusu bildiğim kadarıyla. en azından ben daha iyisini görmedim.

    maçlar şurada, ispanyol aksanlı bir kardeşimiz yorumlamış:

    https://www.youtube.com/watch?v=e60yv8w-tbu

    peki bir amatör olarak ilk maçı yorumlamam gerekirse neler söyleyebilirim ?

    jordanla kafa kafaya bir maç çıkardı ekonomik olarak çok da iyi götürdü. hatta jordandan daha iyiydi bu konuda. başlangıçta -tabi bunu kendisi de söyleyecektir- feodalde suru çekerken ya farketmedi ya da o an çok önem veremedi bilemiyorum ama kuzey-batıya suru fazla uzun çekmeye çalışması jordan için açık oldu oradan girip işçilerini falan rahatsız edip idle time yarattı. tabi psikolojik olarak yarattığı baskıya girmiyorum. burada sanırım k4sva'nın niyeti kapanıp, ufak raidler yapıp, işçileri rahatsız edilmeden kale çağına geçebilmekti hızlı bir şekilde ancak bu olmadı, oradan ciddi bir süre jordan ile uğraştı. sonra kapattı orayı ama bu sayede hızlı kale çağı geçişiyle planladığı avantajı deneme şansı olmadı. yine raid yaptı kale çağına geçince ama bu arada jordan da hazırlanmıştı. ayrıca jordan k4sva'nın ordusuna başta bulduğu açıktan verdiği zarar nedeniyle k4sva istediği sayıda bir orduyla da raide gidemedi.

    sonra iki taraf da gelişti ancak ilk kaleyi yapan buraya yatırım yapan jordan oldu. jordan'ın basei önündeki savaşta k4sva eleştirilebilir mi ? bilemiyorum. kora kor bir savaştı ve k4sva crosbowlarla jordan'ı güzel patakladı bir kaç badabum da sıkıştırdı araya ama merkez ordusunu devamlı anti-crosla besleyen ve bunu yakın mesafeden yapan jordan'ın ordusu karşısında k4sva'nın ordusu haliyle eridi, çünkü adamın şehir merkezi uzaktı (osmanlının avrupa seferlerinin sonuçsuzluğu gibi, viyanada kaybedilen momentum). bu noktada daha derli toplu bir orduyla hareket etme şansı olan jordan momentumu ele geçirdi. ardından kalesi geldi hakim bir tepede, mangonellerden kaçtı, kaçamasa da ordusunu ucuz askerlerle besledi ve o momentumla elde ettiği ekonomik avantajı daha hızlı imperial age'e geçerek bitirdi.

    k4sva bu noktadan sonra da bence oyunu alabilirdi. öncelikle altın sorunu yaşadı. bunu çözmek için dışarıdaki altın kaynağına kale yapması gerekiyordu ancak bunu sanırım hemen yapamadı çünkü daha önce ekonomik sorunlar nedeniyle taş satmış ve taşını azaltmıştı. beklemesi de pahalıya mal oldu çünkü jordan orada o kaleyi yaptırmadı. bu noktadan sonra treblerle saldıran jordanı bir noktaya kadar tuttu k4sva ve bombard cannonlarla cevap verip kalesini de aldı ama ordusunu besleyecek altını olmadığı için jordan'ın momentumuna cevap veremedi ve oyun bitti.

    oyunun başındaki sur hatası pahalıya patladı diyebiliriz bence. o kadar uzatmaması gerekirken açık kalan surdan yediği saldırının neden olduğu, plan, askeri ve ekonomik dengesizlik oyunun sonuna kadar peşini bırakmadı ve ikinci hatası da bence jordan'ın şehri önünde ölümüne girdiği savaştı. ordusunu koruyup besleyip jordan'a karşılık vererek bitmemesini ve jordan'ın rahat engage olamayacağı bir sayıda tutmayı deneyebilirdi. böylelikle ileri bir hakim tepede kale kuracağı zaman jordan rahat gelemeyebilir ve ya geride kuracağı kaleyi bu orduyla savunabilir jordan'ı tehdit edebilirdi.

    tabi bunlar oyun bittikten sonra edilen boş lakırdılar. oyun içerisinde bu kadar etraflıca düşünemiyorsunuz. anlık kararlar almak ve onları uygulamak durumundasınız. bunu en iyi şekilde yapan adamların bile ne acayip hataları oluyor. k4sva çok iyi bir maç çıkardı ve nasıl bir pro olduğunu da ispatladı ki daha önce de ispatlamıştı.
  • exiled heroes turnuvasının finalinde en iyilerden mr yo'ya 4-3 kaybeden aoe oyuncumuz. son dönemlerde müthiş bir yükseliş içinde, kotd4'te iyi bir derece almasını bekliyorum
  • tahminim, günde en az 2 paket sigara içmekte olan oyuncu. aoe 2 de pro oyuncuları arasında başka sigara içen dahi yok. sigara, beynin normalden daha hızlı yaşlanmasına, reflekslerin körelmesine neden olur, bu nedenle şu anda bulunduğu konumdan(en üst seviye oyuncuların hemen altı) yükselebileceğini sanmadığım aoe oyuncusu.

    bence en iyi olduğu konu köyünü kapatması, bu konuda dünyanın en iyisi olabilir.
  • https://www.youtube.com/…t=218s&ab_channel=theviper

    4dk'da elin norveçlisine yenildi, introyu falan geç 2dk falan

    youtube bi bak şuna dedi, oradan gördüm.
  • türkiye'nin en iyi aoe2 oyuncusu fakat büyük turnuvalarda heyecan yapıyor. turnuva maçlarının bir çoğunda maçı ilk 10 dk içinde kesin aldı diyorsun, karşı tarafa son bir hamle daha yapsa gg diyecek fakat devamında çok basit hatalarla oyunu veriyor.
hesabın var mı? giriş yap