• koltuklarin kenarlarinda olan kucuk yuvarlak metal parcalari. kumasin tahtayi tutmasi, yirtilmamasi icin kullanilir ama gunumuzde kabaralarin yerini kadife seritler almistir.
  • eskiden ayakkabilarin, postallarin altina da cakilirdi, yururken cikan $ak $uk sesini artik siz du$unun.
  • taş yüzey üzerine bezeme amacıyla yapılan yarım küre biçiminde kabartma süs öğesi
  • dayanıklılık sağlaması açısından ayakkabıların altına çakılan iri başlı demir çivi.
  • gelin çeyizi, kadife kaplı çekmeceler, şamdanlar, nalınlar, el aynaları vb. üzerine yapılan altın veya çiçekten yapılan oyma çiçek işlemeleri.
  • 1.mobilyalarda deri yada kumasi ahsaba tutturmak için kullanilan iri, yarim yuvarlak basli demir çivi; tasli çivi.
    2. eskiden süs olarak odalarin ahsap bölümlerine, türlü sekiller meydana getirmek üzere çakilan iri basli sari çivi.
    3. yarim küre biçiminde çikintili kurs, gülce.
  • ankara'da şimdilik gordion alışveriş merkezi, kentpark ve acity'de şubeleri olan çanta mağazası.

    ayrıca üç tane valizi 100 liraya veriyoruz diye her tarafa ilan yapıştırıp, müşteri bunlardan satın almak istediğinde "onlar sounlu size beşyüz liraya benetton set verelim" diyebilen bir yer.

    http://www.kabara.com.tr/
  • ankara gordion avm'de şubesi bulunan mağaza.. bana sorarsanız sözlük uzak durun bu mağazadan. öyle bir mağaza sorumlusu var ki, ağzı öyle bir laf yapıyor ki sormayın!
    şimdi biz bir çanta almışız.. çantada ufak bir metal kırılmış.. o metal olmadan da kullanılabilir mi? evet! ama anneannem demiş ki hadi bari yeni çanta, olmuşken tam olsun mağazaya götürelim yapılsın.. çantayı götürmüşüz.. 1 hafta geçmiş, 2 hafta geçmiş, 3, 4 derken ve her gittiğimizde şu gün gelecek bugün gelecek derken derken anneannemle sinir küpü olmuşuz mağazaya dalmışız.. mağaza sorumlusu bayan anneannemi kalbinden vurmaya çalışmaz mı? çok güzelsiniz, çok şirinsiniz, sizin yaşınızda bu asalet cart curt filan.. neyse o gün dedi ki tamam artık ben ilgileniyorum, çantayı 3 gün sonra size getirtiyorum bir de üstüne hediye veriyorum. aradan geçti 7 gün, dün bi gittim anaa! hatun çantayı bize sormadan iade etmiş! antada ufak deri dökülmeleri varmış onu o halde kullanamazmışız, çantanın yenisini verecekmiş! (zaten bu kadar yeni bir antadaki deri dökülmeleri ve metalin kırılması da ayrı bir şikayet konusu) biz çantayı indirimden almıştık şimdi üstünü tamamlamamız gerekiyormuş! üstüne artık hediyede veremem demez mi?! aaa bir de eklemez mi sizin için en iyi olanı yaptım ben diye! aman tanrım! akıllara zarar! uzak durun!
  • kadın takılarındaki süs biçimlerinden birinin adıdır. yarım küre biçiminde olup içleri boştur.
hesabın var mı? giriş yap