• bütün bölümlerini izlemiş biri olarak söylüyorum ki; en etkileyicisi hayal-i cihandır.

    okan yalabık ve çetin tekindor' un kusursuz oyunculukları ve ilginç hikayesiyle sarıyor insanı.
  • çizgisiz zamanlar isimli bölümüyle şerif sezer'in yine devleştiği hatta ne kadar gençmiş bu kadın yahu dediğim film serisi.

    filmlerin hepsini çift dikiş izledim. ve isterdim ki son bir bölüm çekilseydi ve evin kuruluşundan, evin sahibinden ve kuruluşundan beri oralarda olan sema'dan bahsedilerek gerilimin dibine vurulsun. mesela sema hanım ölümsüz bir varlıkmış hede hödö gibi. çağan ırmak duyuyorsan çekiver hele gülüm...
  • zamanına göre de şimdi de türkiyede çekilmiş en iyisidir. türünde daha iyisi çekilmedi. yaklaşan bir acayip hikayeler olmuştur
  • türkiye'de maalesef bir türlü yapılamayıp, sonradan "korku-komedi bu yahu zaten.ehi ehi" denilip üstü bir güzel örtülen korku filmlerinin tam aksine, gerilimi son sahnesine kadar taşıyabilen ender film serisidir.
  • çağan ırmak'ın, yıllardır çektiği film ve dizilerinde, zaman zaman göze çarpan korku öğeleriyle verdiği "bir gün korku filmi de çekeceğim" mesajının ürünü; kusursuz olmasa da başarılı seridir.
    türk kültürüne pek de uygun olmayan korku sineması, son yıllarda japonya'dan hollywood'a ithal edilen halka ve benzeri filmlerin popüler olmasıyla; "elin caponu başardı biz de başarırız," edalarıyla sinemamıza girmişti. önce korku-komedi * sonra da direk korku filmi adı altında komedi filmi olarak * sinemalarımızda yerini aldı. japonya'da eğitim alıp ülkemizde korku filmi çeken hasan karacadağ'ın dabbe'si geldi sonra. bu film korku öğelerini bazı yerlerde epey başarılı bir şekilde verse de, gerek oyunculuklar, gerek senaryo eksiklikleri yüzünden bir film olmayı başaramamıştı. sonra da gen ve araf gibi filmler geldi. bu filmlerin hepsi bir adım da olsa korku sinemasına, bir türk olarak bakmamıza yardımcı oldular. bizler de git gide daha çok ısındık türk işi korkulara.
    ve çağan irmak ödüllü kısa filmi "bana old and wise'ı çal" yıllarından başlayarak yavaş yavaş dışarı vurmaya başladığı korku filmi çekme isteğini, bu tip filmlerden sonra gerçekleştirdi. ve iyiki de gerçekleştirdi.
    peki neydi kabuslar evi'nin diğerlerinden farklı olan yanı. birincisi her hikayenin ayakları tamamiyle yere basıyor. başlı başına bir dram hikayesi olabilecekleri bile var aralarında. *
    işte çağan irmak bize uygun olan bu hikayelere korku öğeleri ekleyerek, hem "bakın ben de korku filmi çektim" der gibi beynimizi tırmalayan bir film ortaya koymadı, hem de bizi belirli bir ölçüye kadar gerçekten korkutmayı başardı. ve bizler de belki çağan irmak'tan beklediğimizin tamamını alamasak da *büyük bir kısmını alabildik.
    elbette "kabuslar evi" de eksiksiz bir yapım değil. bir kere efektler hala yetersizler ve bazı yerlerde etkiyi azaltmaya devam ediyorlar. bu bir türkiye gerçeği hala. ve hikayelerin o sağlam kurgusu korku öğelerini bazen geriye itiyor. insanın korkmayı unutup bu güzel hikayeleri o duygusal yanlarıyla izleyesi geliyor.
    ama bu filmler serisi, * hatalarıyla ve iyi yanlarıyla ülkemiz korku sinemasına bir sıçrama kazandırdı. umarım bundan sonra çekilen filmler de sıçramayı ilerletirler, geriletmezler. ve bizler de bir gün "bizim de başarılı bir korku sinemamız var " diyebiliriz.
  • müjde!

    avşar film tüm bölümleri youtube kanalına yüklemiş. buyrun izleyin

    en sevdiğim bölümü ilk izlediğim bölümü hayal-i cihan. sonra da son dans. tavsiye ederim.

    tanım: çağan ırmak imzalı türk korku-gerilim filmleri serisi.
  • soundtrackine hayran olduğum, senaryosuyla* ve oyunculuklarıyla aşmış, on üç bölümlük türk korku* serisi.
  • en güzel bölümü hayal-i cihan'dır. jenerik müziği -nııı nı nı nı nı nıııı nı nını- insanı gaza getirir. değişmez emlakçısı* çok tatlıdır. kardeşimle geçmişi yad etme izlencelerimizde ara sıra başvurduğumuz yapımlardan biridir. diğerleri için bakınız:

    (bkz: yedi numara)
    (bkz: the it crowd)
    (bkz: black books)
    (bkz: babam ve oğlum)
    (bkz: g.o.r.a.)
    (bkz: life of pi)

    çok garip bir liste değil mi? evet, biz de zaten çok normal değiliz.*
  • çağan ırmak'ın içinden engellenemez şekilde ara ara fırlayan "korku seven çocuk"un ürünü televizyon dizisi.

    sanki biri korku filmi yapmasına engel oluyormuş gibi gizli saklı korku sekansları yediriyor diğer filmlerinin içine yıllardır. (babam ve oğlum'da deniz'in, dedesinin kilitli odasında tuttuğu canavarla ilgili hayali, ulak'taki bilumum sahne, vb. gibi.) bu diziyle biraz olsun içindekileri ortaya koyup rahatladığını düşünüyorum.

    seride korku janrı içinde beklenmedik şekilde başarılı değerlendirilebilecek bölümler (gece gelen arkadaşlar adlı bölümü tenzih ediyorum, oldukça kötüydü) bulunması, bu konuya pekala da eğilebileceğini, türk sineması'nda dabbe tarzında kısır konulu filmlerin domine ettiği türe yeni bir soluk getirmesinin olası olduğunu gösteriyor.

    --- bir gros ton ağırlığında spoiler ---

    hayal-i cihan tüm seri içinde en kaliteli işlenmiş, en zeka küpü senaryoya sahip bölüm.

    plot twist orijinalliği ile agatha christie'nin roger ackroyd cinayeti'ndeki anlatım tekniğini hatırlatıyor. (aynı tekniği ahmet ümit, beyoğlu rapsodisi romanında kullanmıştı.) uşak ya da bahçıvan'ın değil de anlatıcının katil çıkması ne kadar lezizse, korku filminde kurban sandığımızın zalim olması ve hatta aslında bir hayalden ibaret olması beyin kıvrımlarını zevkle kıpırdatıyor.

    --- bir gros ton ağırlığında spoiler ---
  • çekimlerine önümüzdeki ay başlanacak olan, senaryosunu da çağan ırmak'ın yazdığı televizyon dizisi. her bölümünde farklı bir hikayenin anlatılacağı ve farklı oyuncuların oynayacağı kabuslar evi'nin tek sabit oyuncusu da emlakçı rolündeki bilge şen. emlakçı; şehir dışında bir orman içindeki inziva evini her bölümde farklı birilerine kiralayacak. şehirde yaşadıkları psikolojik problemlerden bu sakin evde kurtulmak isteyenlerin başına da korku dolu olaylar gelecek.
hesabın var mı? giriş yap