• kuş araştırmaları derneği
    http://www.kad.org.tr/ adresinden ulaşılabilir.
  • overnet'e kıyasla çok daha fazla kullanıcıya sahip olan faydalı dosya paylaşım şeysi.
    (bkz: emule)
  • sanıyorum ki, emule ile dosya paylaşımının gelecekteki umudu...

    emule'nin can damarı razorback 2.0'ın kapatılmasından sonra önemi artmış, sevgili katırımızın gelecekteki tek çıkar yolu olabileceğini göstermiştir.allah korusun almanya'daki donkey server lara da bir hamle yapılacak olursa belki de emule'de kad ağları üzerine kurulu server'sız yeni bir dönem başlayacaktır.

    bu yüzden mutlaka kad desteği olan modlar kullanılmalı ve kad kendi gelişimi açısından hep açık tutulmalıdır.evet belki kad'ın ihmal edilebilecek düzeyde indirme hızına olumsuz etkisi mevcut olabilir.ancak gelecekte emule siz bir hayat yaşamaktansa farkedilmesi bile zor olan bir hız düşüşü kabul edilmelidir.

    yine de dilerim ki, milyonluk kullanıcılı yeni bir server ımız olur da kad destekli paylaşım hayatımız biraz daha ertelenir.
    (bkz: razorback 3.0)
  • razorback2 'ye yapılan operasyondan sonra downloadımı eskisine getiren ve kullanılmasını tavsiye ettiğim ağ.
  • herhangi bir server kullanmadan kullanıcılarının birer server gibi işlev görmesinden mütevellit güvenli olan, ayrıca razorback2 sunucusuna yapılan operasyondan sonra da değeri iyice anlaşılan, durdurulması teknik olarak mümkün olmayan ağ.
  • tam bu da bitti mi, hayır bitemez koca emule edonkey ağı razorback 2 ye bağlı olamaz nidalarıyla birtürlü başlamayan downloadlara bakıp hayata küserken sayesinde emule'den eskisinden daha iyi verim aldığım bir şey. güzel bir şey.
  • ilgnç bir şekilde emule içerisinden yapılan aramalarda, artık "global (servers)" seçeneğinden daha fazla arama sonucu getiren protokol. halbuki, zaten server'larda bizim dosyaların indeksleri tutulmuyor mu?

    (bkz: nasıl oluyor da oluyor)
  • kuşlarla ilgili her türlü soruyu sorabileceğiniz, yanıtını alabileceğiniz bir organizasyon. ne kadar cahil bir soru sorarsanız sorun, üşenmeden, uzun uzun bilgi verip, yardımcı oluyorlar. ülkemizde çevre bilincinin artması için bu ve benzeri yaklaşımda derneklerin desteklenmesini ve artmasını diliyor, çalışanlarını özverileri için takdir ediyoruz.
  • 2013'te bile hala daha üzerinde çok eski dosyaları arayıp bulup, günlerce inmesini bekleyip, dakka başı nodes.dat güncelleyen insanları barındıran ağ.
hesabın var mı? giriş yap