• türkiye' de erkek ismi olarak da kullanılan sözcük, oğluna kaddafi adını koyan tanıdıklarıma sormuştum, libya'dalarmış , önünü arkasını pek düşünmeden öylesine koymuşlar bu ismi.
  • vahşice öldürülmüş liderdir. lakin bilinmelidir ki demokrasi bu ülkelere böyle vahşi ölümlerle gelmeyecektir.
  • öldürülürken ''ben sizin babanızım ulan.ne yapıyorsunuz, haramdır,ayıptır'' diyerek 40 yıldır uydurduğu yalana iman ettiğini gösteren libyanın maktul devlet başkanıdır. artık aramızda değildir.kim bilir nerededir.
  • bazı insanlar vardır diktatör denir tiran denir ama bir kaddafi libyasına bakalım
    libya’da evlerde kullanılan elektrik bedava.
    su ve doğalgaz zorunlu ihtiyaç kapsamında olduğu için bedava.
    libya’da eğitim ve sağlık hizmetleri bedava.
    libya devleti, tüm hastalara ilacı hiçbir ücret talep etmeden veriyor.
    benzinin litresi 0.08 avro, yani bir libyalı’nın bir litre benzine ödediği para türk lirası’yla yaklaşık 20 kuruş.
    libya ulusal bankaları faiz almıyor.
    libya vatandaşları hiçbir şekilde vergi ödemiyor.
    libya hem afrika’da hem de tüm dünyada en borçsuz ülke.
    libya’da arabalar fabrika çıkış fiyatına satılıyor, nakliye bedellerini ise devlet karşılıyor.
    yurtdışında burslu okuyan öğrencilere libya devleti iadesiz olarak aylık 1650 avro burs veriyor.
    libya’da tüm üniversite mezunları bir iş bulana kadar maaşa bağlanıyor.
    libya’da evlenmek isteyen tüm çiftlere devlet 150 metrekarelik daire veriyor.
    libya’da istisnasız olarak her aile aylık 300 avro, yaklaşık 760 türk lirası yardım alıyor.
    petrol gelirlerinin yüzde 90'ı libya halkına gidiyor.”
    şimdiiii ülkemize bakalım
    herşeye gelen zamlara alışmış bir millet
    polis cinayetlerinin, şehitlerin sayısı bilinmiyor
    vergi vergi olmaktan çıkıp vermezsenzorlaalırızki haline gelmiş...

    kaddafi bir diktatördü ve libya bir diktatörün zulmünden kurtuldu... r.t. erdoğan laik cumhuriyetçi milliyetçi demokratik bir başbakan ve öldüğünde eminim biz de dünyaya türklüğü öğreten(!?) bir lideri kaybetmiş olucaz...
    vay arkadaş artık gazeteler de kinaye yapmaya başlamışlar :)))
  • türkiye'de de bir süre askeri eğitim alan muammer kaddafi'nin 1969'da libya'da kansız bir darbeyle sömürge yanlısı kral idris'i devirmesinin ardından pek çok dindar ve solcu ailenin muammer kaddafi'ye sempatilerinden dolayı çocuklarına isim olarak koydukları aslında libya'da küçük bir aşiretin ismi.

    facebook sayfanızdan kaddafi diye arattığınız da olayın ciddiyetini anlayacaksınız sanıyorum.
  • bir kısım konuşmasının türkçe alt yazılısını isteyenler için aşağıdaki adresten ulaşılabilecek şahıs:

    https://www.youtube.com/watch?v=yc3zibcqrn8
  • libya nin su anki durumu, aslinda turkiyenin demokrasi ve insan haklarini desteklemekten cok amerika emellerini gerceklestirmek uzere ortadoguda piyon oldugunu gostermistir. kaddafi hicbir zaman iyi bir lider olmadi, diktatordu falan ama ölümü daha iyi mi etti libyayi?
  • dogru baslik icin (bkz: muammer kaddafi)
  • diktatörlük ve darbe düzenine sonuna kadar karşı olsamda nüfusu belirli bir oranın üstünde olmayan az gelişmiş ve stratejik önemi gereği tarih boyu diğer uygarlıkların ağır müdahalelerinin olduğu ülkelerin kaderinin baskın rejim ve yöneticiler olduğunu düşünüyorum.bazı toplumlarin kültüründe çoğunlukcu demokrasi ne yazikki yer almıyor bunun yerine tek merkezden yönetim geleneği var bu sebeple libya gibi ülkelerde askeri rejimin yada tek adam hakimiyetinin yanlış olacagini düşünmüyorum bunun yerine bu tek adamın nasıl yönettiğine ve iradesini ne yönde tecelli ettirmekte olduğuna odaklanıyorum.dunya üzerinde hiçbir emperyalist güç kendi çıkarlarına uygun politikalar izleyen diktatörlerle mucadele yoluna gitmiyor.yönetimi ele geçirdiği günden işkence ve eziyetle öldürüldüğü güne kadar emperyal güçlerin saldırısına maruz kalmış komşusu çadla olan savaşta hafter tarafından ihanete uğramış ve çadla yaptığı savaş emperyalistlerin ağır makineli silah desteği sonucu gayrı meşru olarak toyota savaşları olarak tarihe geçmiş ve bizzat hafterin kendi yaptığı açıklamalarda dahi çadda esir düşmediği cıa talebi ile teslim olduğu kaddafi'ye muhalif olduğunun açıklanması bunun üzerine serbest bırakıldığı düşünülürse ve kaddafi sonrası donemde libyada yaşananlar göz önünde bundurulursa kaddafinin libya'nın çıkarlarını korumaya yönelik bir politika izledigini düşünüyorum.dunyada gerçekten amacına ulaşan devrimler bir elin parmaklarını geçmez devrimler modern cagda illaki bir aşamasında emperyalizmin hegomonyasina girmektedir.bu sebeple yapilacak olan devrimler demokratik sartlanmalar ile gerceklestirilmelidir.aksi takdirde kaddafi örneğinde olduğu gibi diktatörlük libya örneğinde olduğu gibi düzensiz bir ülke düzeni ve kaddafi'nin yerini hafterin aldığı bir paradoksa dönüşür
hesabın var mı? giriş yap