• sebebi neydi ki? şeklinde tepki verdiğim eylem. kendilerince bir şey yapmaya çalışmışlar ama olmamış. yani nasıl gelişti acaba olay, biri simit atalım demiş tamam da hiç kimse ne yapıyoruz biz diye hiç mi sorgulamamış.gerçi yeni nesilin sorunu da bu sorgulamamak.

    edit: gelenekmiş. hayatımda gördüğüm en saçma gelenek.

    öğrencilere martı diyoruz ya hani biz bunlara simit atsak nasıl fikir ? hahaha çok yaratıcı.
  • tamam siz yapmadığınıza göre kimse yapmasın.

    kafa hep bu amk.
  • bugün de duyarımı kastım, kabul et ya rab.

    tanım: kültürümüze yakışmayandır.
  • acıktıran video izlemeyin.
  • duyar kasan suserlere sesleniyorum.

    sadece istanbul'da her gün ve akşam otellerden ve restoranlardan kaç ton yemek atılıyor? biliyor musunuz? hangi otelin kapısına dayanıp da "yemek kutsaldır dökülmez" dediniz? kime tepki gösterdiniz?

    burada dini hassasiyetim varmış gibi çek pampa, öbür tarafta umursamadan devam et. bırakın bu işleri.

    tanım: bir gelenek. (gereksiz o ayrı)

    mecburiyetten edit:

    arkadaşlar, ben saçma bir uygulamayı daha kötüsünü örnek gösterip aklamaya çalışmıyorum. söylediğim şey ikiyüzlülük üzerinedir. gözümle gördüğüm atılan yemeklerin (hayvanlara vs verilmiyor) haddi hesabı yok. çoğu kimse görmüyor diye böyle şeyler olmuyor zannediyor. 50 yıldır olan şey ilk defa bugün tartışılıyor. hasbelkader videosu çıktı da yüklenecek şey buldunuz.

    en büyük nimet doğa. türkiye'de plastik çöp bulunmayan mesire alanı var mı? kaçınız çöplerinizi toplayıp da kalkıyorsunuz oturduğunuz yerden? elbette yapanlar vardır. ama yapmayan daha çok ki her yer çöp.

    bu gelenek elbette gereksiz. işin nimet boyutuna bir yorumum yok çünkü bakış açım farklı. ama israftır. bunun yerine sadece parası bile bağışlanabilir ve sembolik bir tören yapılabilir evet. yani savunmuyorum yapılan şeyi. sadece ahlanıp vahlanmadan, sövmeden önce etrafınıza bir bakın neler oluyor diye, sonra kendinize bakın ben bunun için ne yapıyorum diye, ondan sonra yorumunuzu yapın.
  • neymiş efendim maarifmiş martıymış geleneklerinde yıllardır varmış. vapurdan simit atılırya onun gibiymiş. o zaman vapurun arkasında uçuralım bunları. tabiri caiz embesillik başka bişey değil. şu durumu hoş görenler var lan. kafaya bak.

    sondak: meb konuyu incelemeye almış. cahil bir insan olarak sevindiğim incelemedir.
    sondak'ın kullanım hakkı benimdir ben ürettim. ve ayrıca vapur önerim bakidir meb'e duyurulur.
  • nimete saygı duymak zorunda değilsiniz tamam,
    temizlikçilere saygı duymak zorunda değilsiniz tamam,
    insanlara, üzerine hunharca simit attığınız çocuklara saygı duymak zorunda değilsiniz (ki resmen simitle çocukları hunharca vurmak isteyen bir ifadeleri var atanların... bullying'i tohumlayan, devrecilik, mobbing, dışlama vs gibi şeyleri besleyecek şeyler olduğunu anlamıyor da olabilirsiniz) ona da tamam...

    abi o simiti yemek için can atanlar var lan. millet maaşını iki kuruş daha artırmak için, açlık sınırının altında kalmamak için hükümetle masalarda savaşıyor günlerce. bir de bu kesim, hükümeti israf için suçlar, israf sergisi açtığı için başka birini alkışlar...

    ben de başlıkta simitli açılış töreni diye görünce benim ortaokulda yaptığım gibi kahvaltı yerine simit+çay, simit+ayran, simit+karperli bir açılış hayal ettim, görünce ağzım açık kaldı...

    sayın cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan,
    sizinle hiçbir zaman aynı fikirde olmadım biliyorum ama madem sizin başkanı olduğunuz ülkenin bir vatandaşıyım, lütfen şu eylemin bitirilmesi için süleyman soylu dahil herkesi devreye sokup, araştırma soruşturma ne açıyorsanız açıp bu olayı tümden bitirin. bu insanlar, bu okul müdürleri hak ediyor bunu. kayyum atanacak bir yer varsa burasıdır.

    çüş! oha! mallar!
  • bir dakka yahu. herhangi bir hamur işi mamül "kutsal değildir"

    manyakmısınız lan.

    sizlere ne öğretildiğini unutun. inek kutsal değildir, haç işareti kutsal değildir, ezan kutsal değildir, netekim hiç bir şey insan hayatından daha fazla kutsallık atfedilecek kadar yüce değildir. önemli -ve de kutsal- olan sizin hayatınız, yaşama hakkınız ve özgürlüğünüzdür..

    simite tapan ve önem atfeden insanın beyni de simit kadardır.

    edit ve de tanım: canları istediği şekilde eğlenen çocuklarımızı gördüğümüz videodur. " konu simit değil, anladın sen onu"...
  • kutsalı kalmamış toplumda yetişmekte olan gençlerin anlamsız ve umarsız hareketleridir.
    anası babası eseriyle gurur duyabilir.
hesabın var mı? giriş yap