• istanbul'daki en modern evlendirme dairelerinden biridir. barış manço burada evlenmiştir. zaman zaman bazi okullar da burada toplantilar yapar ve ulusal sinavlar oncesi ogrenciler ve velilerine rehberlik eden sunumlarda bulunurlar. geni$ ve ferah yapisi ile istanbul'un diger bir cok evlendirme dairesindeki tiki$ tiki$ olma durumu nispeten burda o kadar etkili ya$anmaz.
  • 18 haziran 2000'de evlendiğim mekan.. komik nikah memurları vardır..
  • "kadiköy kombine evlendirme sanayii kompleksi tesisleri" diye adlandirmanin daha uygun olacagini düsündügüm yer, yakinindan her geçisimde.
  • benim bildiğim eskiden kalamışta şimdiki kalamış yelken kulübünün oradaydı...
  • hele o koskocaman masanin ön tarafindaki o kocaman delik yok mu, hani "bu kadar insan buraya sirf bunun için geldi, görsünler bakalim kim kimin ayagina basacak" diye bagir bagir bagiran delik... ben o deligi çok müstehcen buluyorum.
  • eskiden kalamış'ta pek hoş bir mekanda faaliyet gösterirdi. dolayısıyla bilhassa yakın arkadaşların düğününe gitmek ayrı bir keyif ve eğlence olurdu. halihazırdaki yeri epey tatsız ve soğuktur, eskisine göre.
  • (bkz: özcan çelik)
  • haftasonu 45 suser arkadaşımla javiersaviola ve everythingbutthegirl ün evlenme törenine katılacağım, ve akşamüstü kadıköy evlendirme dairesi klişeleri , javierin sıçması , gelin damadın ayagına bastı mı sorunsalı , nikah memuru ssg olsaydı , kadıköy evlendirme dairesinden kovulmamız vb. başlıklarımıza mekan olacak güzel daire.
  • 28 agustos 2004 gunu hizmetlerinden faydalandigim, ancak bir daha asla kullanmayacagim devlet dairemsisi.
    zamaninda merak ettiğim şu incelikleri bildirmek isterim:
    -evet. pattadanak gidiliyor. ne nufus cuzdanina ihtiyac var, ne size verilen evlenme kartina... sahitlerde bile. (tabi yine de*...)
    -yolda veletlere (30 yasinda herifler var, ne veledi) zirnik verilmiyor. arabada minimum sus (cicek havlu falan o gun "gel beni yol" demek), kapilar pencereler kapali ve kilitli olsun.
    -icerde sizi once biri karsiliyor. ilk atakta atlatsaniz bile, sonunda mutlaka yenileceginiz bahsis hususundaki ilk munasebetinizi bu bey ile yasiyorsunuz. bu bey size sukunet veriyor.
    -telgrafci geliyor. size gelen telgraflari elinize dolduruyor. bir miktar bahsis veriliyor.
    -cicekci geliyor. "abi biz 8 kisiyiz, bize verecegini de getirenlerle bolusuyoruz" tipi bir baskiyla tanisiyorsunuz.
    -telgrafci bi daha geliyor, "size de bayagi telgraf geldi" ile tanisiyorsunuz.
    -cicekci bi daha geliyor, en hizli deja vu yasaniyor.
    -son on dakikaya kadar, foto ve vidyocu gozukmuyor. sonra birden dibinizde bitiyorlar.
    -eger salonda calsin diye cd hazirladiysaniz, pesinden kosun, bahsis verin. verdim, yine de son milisaniyeye kadar dandirik bi sey caldi. nihayetimiz ucukladi.
    -salonda artik teslim olun. orasi kendi kendine oluyor.
    -taki* sirasinda 10 kusur foto cekiyorlar. bu asamada, herkesle opusurken, gulumsemekten yanaklarin uyusabildigi anlasiliyor.
    -sonra grup fotolari kismi var. fotocu her fotoyu cektikten sonra, kadrajin icine girerek diger kameralari sabote ediyor.
    -odaya donunce, vidyo istediyseniz parasini aliyorlar. foto icin 60 milyon tl kapora aliyorlar.
    -foto anlayisi su: ya 2 adet normal boy foto ya da 1 adet koca... her biri 5 milyon.
    -salonda cekilen yaklasik 25 pozdan 14unu almak zorundasiniz. grup fotolarinin hepsini de aldiriyorlar. bir tek taki fotolarini almak sart degil.
    -bu asamada 3-4 kisi daha sizden bahsis sizdiriyor.
    -kosarak uzaklasiyorsunuz, mutluluktan ucuyorsunuz.
  • bekleme salonunda* ataturkun evlenme fotografi olan bir tablonun bulundugu evlendirme dairesi. nikahlarin 10 dakika arayla kiyilmasi ise yeti$meye cali$ilan nikahin kacirilmasi icin birebir. nikah salonunda klima bulunurken, ayni zamanda taki takma yeri de olan ve resim cektirilen bekleme salonu ise klimasiz oldugu icin yazin evlenenler o gelinlikle damatligin icerisinde $apir $apir terlemeye mahkum*.
hesabın var mı? giriş yap